Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Αμεσότητα, ευκολία και πειραματισμός στη νέα ψηφιακή εποχή του σινεμά

LIFOTEAM 28.8.2013 | 12:22

 

 

Το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα διεξαχθεί φέτος από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου και θα προβάλει 120 ταινίες στο διαγωνιστικό του κομμάτι, με 60 πρεμιέρες από 35 χώρες.

 

Σε όλες τις κατηγορίες μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ, βίντεο αρτ, κινούμενα σχέδια, πειραματικές, κυριαρχεί η ανεξάρτητη παραγωγή. Οι κινηματογραφιστές υιοθετούν έναν πιο ευέλικτο τρόπο παραγωγής αναδεικνύοντας τις αρετές του μέσου που είναι η αμεσότητα, η ευκολία, αλλά και ο πειραματισμός. Το Φεστιβάλ πετυχαίνει ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την ψηφιακή του εποχή.

 

Στα πλαίσια των δημιουργικών του παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται τα αφιερώματα στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη που αγάπησε ιδιαίτερα την ψηφιακή κινηματογραφική γραφή και τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή. Το Φεστιβάλ τιμά τον ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή με την προβολή της ταινίας Ακροπόλ σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Επίσης, καθιερώνεται μια νέα κατηγορία «Γνωριμία με ταινίες μικρού μήκους γνωστών σκηνοθετών». στην οποία θα προβληθούν ταινίες των Δημήτρη Αθανίτη, Γιάννη Μαρούδα και Μιχάλη Γαλανάκη.

 

Όσοι Βρεθούν στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, αφιερώματα από το Edge Hill University, ταινίες νέων σκηνοθετών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το φεστιβάλ, βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το Tόκιο, ενώ θα περιηγηθούν και σε οικολογικούς προορισμούς μέσα από τη συνεργασία με τα Wildlife Vaasa Festival της Φινλανδίας και Wildlife Conservation Film Festival της Νέα Υόρκης.

 

=====

www.aidff.com