Μόλις ανακοινώθηκε: Το καινούριο βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη, "Τετράδια ονείρων" έρχεται τον Ιούλιο

Τα Τετράδια ονείρων διαβάζονται και ως «επιμύθιο» ολόκληρου του έργου της

LIFOTEAM 24.4.2017 | 18:03

 

Με ένα παράξενο αλλά και γοητευτικό νέο βιβλίο με τίτλο «Τετράδια ονείρων» η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη επιστρέφει τον ερχόμενο Ιούλιο.

 

Όπως αναφέρουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη που έχουν αναλάβει την κυκλοφορία του: «Το βιβλίο αποκαλύπτει τις θρυαλλίδες της γραφής της, τις μαγικές μύχιες εικόνες που δημιούργησαν το ατμοσφαιρικό της σύμπαν. Τα Τετράδια ονείρων είναι ο κόσμος των ονείρων της, η πρωταρχική ύλη της πεζογραφίας της, τα γριφώδη μηνύματα του υποσυνείδητου που η ίδια επέλεξε να καταγράψει από το χάος της ενύπνιας ζωής.

 

Αρκετούς μήνες πριν από την κυκλοφορία του επόμενου μυθιστορήματός της Ορατή σαν αόρατη (το Γ’ μέρος της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018, επτά χρόνια μετά το Ηδονή στον κρόταφο), τα Τετράδια ονείρων λειτουργούν ως προπομπός, αλλά διαβάζονται και ως «επιμύθιο» ολόκληρου του έργου της.

 

Ένα βιβλίο που θα συγκινήσει ταυτόχρονα τον μυημένο αλλά και τον ανυποψίαστο αναγνώστη, καθώς θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να αντικρίσουν τις πηγές μιας αριστουργηματικής μυθοπλασίας».

 

Η Ζυράννα Ζατέλη γεννήθηκε το 1951 στον Σοχό Θεσσαλονίκης. Σπούδασε θέατρο στην Αθήνα, μα δεν ασχολείται παρά με το γράψιμο. Η Περσινή αρραβωνιαστικιά είναι το πρώτο της βιβλίο με διηγήματα (1984). Ακολούθησε το Στην ερημιά με χάρι (1986), επίσης με διηγήματα. Το 1993 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Και με το φως του λύκου επανέρχονται (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 1994), ενώ το 2001 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της Ο θάνατος ήρθε τελευταίος, πρώτο μέρος της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2002). Το 2005 εκδόθηκε από τον Ιανό η νουβέλα της Ο δικός της αέρας και το 2006 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το αφήγημα Οι μαγικές βέργες του αδελφού μου. Το 2009 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Το πάθος χιλιάδες φορές, δεύτερο μέρος της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους. Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της. Βιβλία της μεταφράστηκαν και κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σερβία και τη Λιθουανία.

Οδηγός Βιβλίου