Παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος «Phenomenon​ Anafi​» στην Αθήνα

Μια βραδιά στο State of Concept με αποσπάσματα, σημειώσεις, εικόνες, συζητήσεις, ντοκουμέντα και εμπειρίες από και για το project

LIFOTEAM 25.1.2017 | 14:35

 

Η Association Phenomenon, η Συλλογή Kerenidis Pepe και το State of Concept διοργανώνουν ειδική εκδήλωση στην Αθήνα για την παρουσίαση του προγράμματος Phenomenon Anafi.

 

Γεφυρώνοντας την προηγούμενη διοργάνωση του Phenomenon του 2015 με την επερχόμενη του 2017, το State of Concept θα φιλοξενήσει για μια βραδιά, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, την εκδήλωση που θα αποτελείται από αποσπάσματα, σημειώσεις, εικόνες, συζητήσεις, ντοκουμέντα και εμπειρίες από και για το project. Θα παρουσιαστεί, επίσης, ο κατάλογος της πρώτης διοργάνωσης.

 

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μία συζήτηση με τους ιδρυτές του Phenomenon, Ιορδάνη Κερενίδη και Piergiorgio Pepe, και τον συμμετέχοντα του φετινού προγράμματος, επιμελητή και συνιδρυτή του Council Paris, Gregory Castera, την οποία θα συντονίσει η Ηλιάνα Φωκιανάκη.

 

 Θα ανακοινωθεί, επίσης, το αναλυτικό πρόγραμμα του Phenomenon 2 το οποίο θα λάβει χώρα στην Ανάφη από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου 2017. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας με διαλέξεις, προβολές, performances, και άλλες εκδηλώσεις (3-7 Ιουλίου) και μια έκθεση σε διάφορους χώρους του νησιού (8-16 Ιουλίου, εγκαίνια 8 Ιουλίου). Για τη δεύτερη έκδοσή του, το Phenomenon θα διερευνήσει το πώς οι ιστορίες, συλλογικές και προσωπικές, είναι κοινωνικά κατασκευασμένες και συνεχώς επαναδιαπραγματεύσιμες.

 

Προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης:

Ignasi Aballí (καλλιτέχνης)

Grégory Castéra (επιμελητής)

Dora García (καλλιτέχνης)

Mario García Torres (καλλιτέχνης)

Λενιώ Κακλέα (χορογράφος / χορεύτρια)

Margaret Kenna (ανθρωπολόγος)

Χρυσάνθη Κουμιανάκη (καλλιτέχνης)

Julien Nédélec (καλλιτέχνης)

Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης)

 

  

Phenomenon at State of Concept

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, 18:00

State of Concept (Τούσα Μπότσαρη 19, 213 0318576, Αθήνα)

www.phenomenon.fr

www.facebook.com/phenomenon.anafi

www.stateofconcept.org