Το Μουσείο Βορρέ  διοργανώνει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Embrace Empathy σε επιμέλεια Όλγας Δανιηλοπούλου.

 

Ποιά η σημασία της ενσυναίσθησης στις τέχνες και ποιές οι επιπτώσεις της στην καλλιτεχνική έρευνα. Πώς οι καλλιτέχνες με το να υιοθετήσουν μια πιο βιώσιμη στάση στην πρακτική τους,  μπορούν να θωρακιστούν απέναντι σε κάθε είδους κρίση. Η έκθεση Embrace Empathy, εξερευνά τον ρόλο της τέχνης ως μέσο ενότητας και αμοιβαίας κατανόησης που προωθεί την ενσυναίσθηση και την ανθεκτικότητα.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι έξι καλλιτέχνες από έξι χώρες: Γιάννης Αδαμάκος, Δημήτρης Αληθεινός, Θράφια, Χρήστος Καπράλος, Νίκος Κεσσανλής, Νίκος Μάρκου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Λία Πέτρου, Λουκάς Σαμαράς, Γιάννης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τζαμουράνης, Παντελής Χανδρής, Chryssa από την Ελλάδα.

 

Dr. Aleksander Mandzhukov, Venelin Shurelov από την Βουλγαρία.

 

Giulia Pellegrini, Francesco Pedrini, Leonardo Caffo από την Ιταλία.

 

Margarita Isola, Alva Moca, Veredas Lopez από την Ισπανία.

 

Ανδρέας Σάββα, Βίκυ Περικλέους, Δημήτρης Σάββα, Άντρια Ζαχαρίου από την Κύπρο.

 

Ana Pecar και Kaja Rakušček από την Σλοβενία.

 

Η έκθεση Embrace Εmpathy, διοργανώνεται στα πλαίσια της συμμετοχής του Μουσείου Βορρέ στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ διετές πρόγραμμα, EMPACT – "Empathy and Sustainability: The Art of Thinking like a Mountain", Grant Agreement Number: 101055903 — EMPACT — CREA-CULT-2021-COOP-2 , για το οποίο συνεργάστηκαν οργανισμοί από επτά ευρωπαϊκές χώρες που διερεύνησαν διεξοδικά και μελέτησαν εξαντλητικά το θέμα της ενσυναίσθησης και της βιωσιμότητας στις τέχνες μέσα από ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με σειρά residencies, εκθέσεων και εκδόσεων.