ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.4.2023 | 00:33

Σχεσεις κ λογικη

Ενα παιδι με το οποιο βγαιναμε πριν κανα μηνα (με τον οποιο ειχαμε σταματησει να μιλαμε γιατι ειχε ακυρωσει τα δυο τελευταια ραντεβου μας τελευταια στιγμη με χαζες δικαιολογιες κ ειχα ξενερωσει) μου εστειλε σημερα μηνυμα κ ειπε οτι του ελειψα. Εγω ημουν πολυ ευγενικη μαζι του κ μαλλον του εδωσα την εντυπωση οτι ειμαι προθυμη να του δωσω αλλη μια ευκαιρια. Μου ειπε τα νεα του κ μετα με ρωτησε ποτε εχω χρονο να βρεθουμε κ φανηκε οτι θεωρουσε δεδομενο οτι κ γω θελω να τον ξαναδω. Εγω απαντησα σε ολα οσα ειπε στο μηνυμα εκτος απ' το ποτε μπορω να βρεθουμε. Υποθετω οτι πηρε το μηνυμα οτι δεν ενδιαφερομαι να τον ξαναδω. Ελπιζω να του εδωσα ενα μαθημα οτι οταν δεν φερεσαι σωστα σε εναν ανθρωπο, δεν γινεται να περιμενεις οτι ο αλλος θα σου δινει συνεχεια ευκαιριες! Μου ακυρωσε το ραντεβου μας τελευταια στιγμη μια φορα (με χαζη δικαιολογια), εγω του εδωσα δευτερη ευκαιρια κ παλι μετα απο λιγες μερες εκανε το ιδιο. Σιγα που θα κατσω να κανονισω ξανα μαζι του μετα απο τετοια αγενη συμπεριφορα. Και η αληθεια ειναι οτι ο τυπος μου αρεσε πολυ. Αλλα οταν καποιος δε με σεβεται, δεν πα' να εχει ολα τα θετικα του κοσμου, παυει να ειναι γοητευτικος στα ματια μου. Οταν συνεχιζουμε να γουσταρουμε καποιον που δε μας φερεται καλα, υποτιμουμε τον εαυτο μας. Κατα τη γνωμη μου για μια πετυχημενη σχεση δεν εχει τοσο μεγαλη σημασια να εχεις κοινα ενδιαφεροντα με τον αλλον αλλα περισσοτερο το να εισαι με εναν ανθρωπο που ξερει να υπολογιζει κ σενα πριν απο καθε αποφαση του κ γενικα που δεν δρα ως μοναδα. Εχω βαρεθει να βγαινω με ανθρωπους που νοιαζονται μονο για την παρτη τους, κανονιζουν μαζι σου κ μετα αν τελικα κατι προκυψει ακυρωνουν χωρις να νοιαζονται για σενα. Κ παραπονιομαστε για το πως ειναι οι αντρες σημερα (ή αντιστοιχα πως ειναι οι γυναικες), δεν συνειδητοποιουμε ομως οτι φερουμε κ μεις ευθυνη. Γιατι αν οι προηγουμενες γυναικες που ηταν με τον συγκεκριμενο ανθρωπο εμεναν μαζι του παρολο που αυτος δεν ειχε σωστη συμπεριφορα, του διδαξαν αθελα τους οτι ειναι οκ να φερεται ετσι. Αν καμια γυναικα δεν εμενε διπλα του, ισως να εμπαινε στη διαδικασια να σκεφτει τι κανει λαθος. Γι' αυτο αν θελετε τη συμβουλη μου, να μαθετε ακομα κ στις σχεσεις σας με τους αλλους να δρατε με γνωμονα τη λογικη κ οχι το συναισθημα. Μην δινετε ευκαιρια σε καποιον απλα κ μονο επειδη αυτος σας αρεσει πολυ. Να μαθετε να κανετε περα καποιον (ακομα κ αν αυτος σας αρεσει πολυ), οταν αυτος δεν σας φερεται καλα κ να δινετε ευκαιρια μονο σε ανθρωπους που εχουν σωστη συμπεριφορα απεναντι σας κ που ακομα κ αν κανουν ενα λαθος, δειχνουν μεταμελεια κ οτι ειναι προθυμοι να το διορθωσουν. Οταν δινεις ευκαιρια σε καποιον που δεν σου εχει φερθει σωστα τοτε στην ουσια επιβραβευεις τη λαθος συμπεριφορα του κ του δειχνεις οτι εισαι οκ με το να φερεται ετσι. Αρα να ειστε σιγουροι οτι θα συνεχισει να φερεται ετσι. Δεν με φοβιζει το να μεινω μονη, θα με φοβιζε πιο πολυ να ανεχομαι ελλειψη σεβασμου απο οποιονδηποτε ανθρωπο.
9
 
 
 
 
σχόλια

Σε γενικές γραμμές σωστά τα λες στην εξομολόγηση. Όμως ο έρωτας είναι κυρίως συναίσθημα και σε δεύτερη μοίρα έρχεται η λογική.
Κι εννοείται πως πρέπει να έχεις και κοινά με τον άλλον αλλιώς σχέση δε βγαίνει.
Φυσικά η επιλογή για το ποιόν θα δούμε και ποιόν όχι και πού θα δώσουμε ευκαιρίες είναι μόνο δική μας και δε χωράει αμφισβήτηση.
Η καλή συμπεριφορά είναι κύριο συστατικό για τη δημιουργία και τη διατήρηση των σχέσεων οποιουδήποτε είδους.
Όμως για να είμαστε και ρεαλιστές στον έρωτα παίζει ρόλο η ομορφιά. Πρώτο ρόλο. Και ο πόθος. Και μετά λες ''αχ Θεούλη μου να είναι και καλός άνθρωπος''.
Κάποιες φορές η ομορφιά τα νικάει όλα, έχει τεράστια δύναμη, κόβει την ανάσα.
Η ομορφιά πάει μαζί με την αλαζονεία, όχι την κακία αλλά λίγο οι όμορφοι άνθρωποι το παίρνουν πάνω τους επειδή το ξέρουν ότι είναι όμορφοι. Μάλλον έτσι είναι και ο συγκεκριμένος και ξέρει ότι ακόμα κι αν ακυρώσει δεν θα μείνει ποτέ μόνος του, κάποια άλλη θα βρεθεί.
Το θέμα είναι εσένα θα σε ελκύει κάποιος με καλή συμπεριφορά, που δεν θα ακυρώνει, που θα σέβεται, που θα σε υπολογίζει αλλά θα είναι λιγότερο επιτυχημένης εξωτερικής εμφάνισης;
Όχι δεν θα σε ελκύει, γιατί έτσι λειτουργεί ο έρωτας κι έτσι είμαστε οι άνθρωποι, δεν λέω πως εσύ έχεις άδικο, δεν σε ξέρω κιόλας αλλά για να έχουμε μια συναίσθηση του τι λέμε.
Ο αντικειμενικά άσχημος θα είναι αδιάφορος που δεν θα ανταλλάξετε κουβέντα και δεν θα γνωριστείτε καν ή friendzone για την καλή του συμπεριφορά. Αλλά ερωτικό πόθο δεν θα δημιουργήσει γιατί έτσι είναι ο έρωτας και εξαρτάται και από αυτό.
Όσο για το τέλος της εξομολόγησής σου που λες πως δεν σε φοβίζει να μείνεις μόνη, άστο μην το λες καλύτερα και απομάκρυνε και τη σκέψη σου από κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι καθόλου καλό και λειτουργικό πράγμα αυτό αν και φαντάζομαι πως εννοείς λίγους μήνες μόνη ή άντε κανα χρόνο με ενδιάμεσες περιστασιακές περιπέτειες όπως εννοούν οι περισσότεροι άνθρωποι την ερωτική μοναξιά γιατί αν δε σου δοθεί η ευκαιρία και μείνεις τρία-πέντε-δέκα χρόνια ΄μονη τότε πίστεψέ με και θα αρχίσει να σε φοβίζει και δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Καταλαβαινω τι λες, αλλα η αληθεια ειναι πως ο συγκεκριμενος ανθρωπος, παρολο που στα ματια μου ειναι πολυ γοητευτικος, δεν θα ελεγα οτι ειναι με αντικειμενικα κριτηρια αυτο που λεμε κουκλος. Δηλαδη ειναι μετριου αναστηματος, με παραπανω κιλα, δεν νομιζω οτι αν ρωτουσαμε 10 γυναικες θα ελεγαν οτι του βαζουν εστω ενα 8 στα 10. Απλα το εξηγω επειδη ανεφερες οτι μαλλον ειναι ωραιος κ το ξερει κ το εκμεταλλευεται. Πιο πολυ θα ελεγα οτι ειναι εγωκεκτρικος κ βαζει ως προτεραιοτητα τον εαυτο του κ δεν σκεφτεται τους αλλους.

Τα λες πολύ σωστά. Όταν κάποιος ψήνεται βρίσκει τρόπο,χρόνο,το δρόμο προς εσένα. Τα μου ελειψες αλλά σου ακυρώνω δύο απανωτά ραντεβού δείχνουν ότι θέλει μια καβατζα γιατί δεν του έκατσε το τοπ που θεωρούσε αυτός για τον εαυτό του. Next! Μπορούσες να ανταποδώσεις με τον ίδιο τρόπο,να ακυρώσεις ραντεβού τελευταία στιγμή με επίσης χαζή δικαιολογία αλλά υποψιάζομαι ότι θα προλάβαινε να στο ακυρώσει πρώτος πάλι οπότε θα ένιωθες βλάκας συν τοις άλλοις. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πεις ξεκάθαρα ότι δε θες να βγείτε γιατί το θεωρείς χάσιμο χρόνου. Ο λόγος που δεν το είπες ποιος είναι; Μήπως γιατί κατά βάθος είχες στο μυαλό σου ότι θα σε παρακαλέσει;

Χωρίς να δικαιολογώ τέτοια συμπεριφορά, τα πράγματα είναι απλά. Ο τύπος είναι όμορφος και το γνωρίζει. Οπότε σε ψήνει. Τα ίδια ακριβώς κάνουν και οι κοπέλες όταν είναι να κανονίσουν με κάποιον που δεν είναι ο top, αλλά απλά συμπαθητικός.
Μια παροιμία λέει: αυτός που έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Καλώς ή κακώς…

Οπως ανεφερα κ παραπανω, δεν θα ελεγα οτι ειναι ομορφος με αντικειμενικα κριτηρια. Κ δεν το λεω για να τον υποτιμησω, απλα εννοω οτι δεν νομιζω οτι πιστευει μεσα του οτι ειναι τοσο ποθητος στις γυναικες.

Μη σε φοβίζει η έλλειψη σεβασμού από τους άλλους, να σε φοβίζει η έλλειψη σεβασμού από εσένα προς τον εαυτό σου. Κανείς δεν πατάει πάνω σου αν εσύ δε σκύψεις.

Ναι, σιγα μην ειμαι κ υπευθυνη για τη δικη του λαθος συμπεριφορα. Οταν πρωτογνωριζεις εναν ανθρωπο κ δεν τον ξερεις καλα κ αυτος σου φερθει λαθος, καλως ή κακως θα δωσεις μια ευκαιρια γιατι ελπιζεις οτι ισως φερθηκε λαθος απεναντι σου αθελα του. Ε το γεγονος ομως οτι δινεις μια ευκαιρια στον αλλον να αποδειξει οτι μετανιωσε για τη συμπεριφορα του δε σημαινει οτι του λες "εδω ειμαι να ανεχομαι αιωνια την ελλειψη σεβασμου σου".

Πες του το. Το μήνυμα δεν το πήρε. Αν όχι βρες κι εσύ μια δικαιολογία. Δύο επιλογές έχεις αν δεν θες να φανείς αγενής ή του λες πως δεν θες ή βρίσκεις κι εσύ μια δικαιολογία.

Λες ότι δεν σε σεβάστηκε και έχετε ξεκόψει αλλά μια χαρά έχεις ακόμα τον αριθμό του και μιλάτε. Επίσης, δεν ήσουν ευθύς στο γεγονός ότι δεν θες να βγεις μαζί του.
Τα αυτονόητα θα λέω πάλι?!