Οι χώρες που εξάγουν τους χειρότερους τουρίστες

Οι χώρες που εξάγουν τους χειρότερους τουρίστες Facebook Twitter
32


To Triposo έκανε μια online έρευνα σχετικά με την κακή τουριστική συμπεριφορά. Ζήτησε από τους αναγνώστες να ομολογήσουν τις δικές τους αμαρτίες – από κλοπές μέχρι δημόσια ούρηση – και μετά να αναφέρουν την κακή συμπεριφορά άλλων. Μια άλλη ερώτηση ήταν το σε ποιά χώρα έδειξαν τον χειρότερό τους εαυτό. Τα αποτελέσματα είναι «οι χώρες που εξάγουν τους χειρότερους τουρίστες».

 

10. Βραζιλία


9. Ιταλία


8. Γαλλία


7. Ινδία


6. Γερμανία


5. Αυστραλία


4. Κίνα


3. Ρωσία


2. Αγγλία


1. ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγάλος νικητής: το 33% απάντησε ότι οι Αμερικανοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες (τριπλάσιο ποσοστό από το νούμερο 2, τους Άγγλους). Μάλιστα το 44% των Αμερικανών δήλωσαν ότι οι Αμερικανοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες, και όχι για πρώτη φορά.

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

16 σχόλια
Να σας πω και γω δυο περιστατικά και να κρίνετε εσείς. Το πρώτο στο χωριό μου στη Μεσσηνία. Καλοκαίρι πάμε για πίτσα σε ένα μαγαζί μας αφήνουν να περιμένουμε απ'εξω, για να εξυπηρετήσουν τους Ιταλούς τουρίστες που ήρθαν μετά απο μας! Φέυγουμε και μεις αγανακτησμένοι και πάμε στο ακριβώς δίπλα σουβλατζίδικο στο οποίο κάθεται η μιση παρέα των προαναφερθέντων Ιταλών, 20 λεπτά αργότερα έρχετε και η άλλη μισή παρέα με τα κουτια της πίτσας και στρογκυλοκάθεται στο σουβλατζίδικο (το οποίο παρεπιπτώντως σερβιρε και πιτσα). Στην Ιταλία πέντε χρόνια το χειρότερο που είδα Ελληνα να κάνει ειναι να κατεβάζει καντήλια σε φανάρι στη Ρωμη (εξαιρούνται οι ορδές των οπαδών φυσικα). Συμπέρασμα, ο Έλληνας συμπεριφέρεται καλύτερα σαν τουρίστας στο εξωτερικό παρα στον εγχώριο τουρισμό απλά γιατί δεν αντιμετωπίζει την ίδια μεταχείρηση. Αντίστροφά ο ιταλός που στη Ρώμη θα σε κοιτάξει άγρια γιατί ακούγονται τα ελληνικά σου πιο δυνατά απο ότι τα δικά του ιταλικά, στην Ελλάδα που την θεωρεί τσιφλίκι του είναι κάφρος. Τις πταιεί;
Oι Ελληνες ειναι μια χαρα οταν ειναι μονοι τους και οι χειροτεροι οταν ανηκουν σε γκρουπ..(εξυπνακισμος,φωνες,λεβεντομαλακιαση)Επισης θυμαται κανεις τους Κυπριους οταν προ κρισης εκαναν επιδρομη στην Αθηνα καθε σαβκο για shopping;;Χαλια!!Μεσα στο σνομπισμο και στην τσιριδα..
Ας πουμε το επιπεδο των Ελληνων τουριστων ειναι καλο; Μια φορα τολμησα και εγω να βγω στο εξωτερικο και στις 3 μερες που βρεθηκα στο Λονδινο συναντησα πολλους Ελληνες που ειχαν παει για ταξιδια αναψυχης. Ενας εκ των οποιων ηταν ο πρωην υπουργος ο Λιαπης, που φωναζε στην παρτενερ του στα δοκιμαστηρια της Gap στην Oxford street: "μην τολμησεις και παρεις αυτο το παντελονι, σου κανει απαισιο κωλο, κοιτα πως φαινεσαι- λες και εισαι καμια τσουλα" και λοιπες ομορφες εκφρασεις επιπεδου, ενω πεντε εξι παλι ελληνες που συναντησα σε μια καφετερια φωναζαν στον κοσμο: "You malakas. I fuck you". Μαγεια λεμε
Παντως νομίζω ότι, ως προς τους Έλληνες, άλλο η συμπεριφορά τους ως τουρίστες στην Ελλάδα, κι άλλο στο εξωτερικο. Στην Ελλάδα, οκ τα γνωστά. Στο εξωτερικό όμως, επειδή, έχουμε μεγαλώσει με το ιδεώδες της 'Ευρώπης'οι περισσότεροι θέλουμε να δείχνουμε κοσμοπολίτες και προσέχουμε περισσότερο τη συμπεριφορά μας.
Λόγω δουλειάς γρήγορα κατάλαβα πως οι Ρώσοι είναι μισάνθρωποι.Στανταράκι οι καλύτερες διακοπές τους θα ήταν σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο χωρίς ανθρώπους, με πολύ φαί. Ότι να 'ναι φαΐ. Θυμάμαι μια φορά είχαμε απλό μπουφέ για μεσημεριανό και είχανε βουτήξει λίγο από τα πάντα οπότε το τραπέζι ήταν γεμάτο μουσακάδες δίπλα σε πιατάκια με καρπούζι, τυριά κλπ Πολλά από αυτά στο ίδιο πιάτο.Πάω και εγώ να τους καθαρίσω το τραπέζι από τα άδεια πιάτα, ποτήρια, σκουπιδάκια όπως πρέπει και ακούω ένα "νιέτ! νιέτ!" με κάτι δολοφονικά βλέμματα και κάτι μουσούδες ξινισμένες. Με έβαλαν να αφήσω όλα τα άδεια πιάτα, ποτήρια ΚΑΙ σκουπίδια πίσω στο τραπέζι.Έριξα κάτι χαμόγελα απορημένη και ρώτησα μια παλιά Α' σερβιτόρα τί παίχτηκε. "Στους Ρώσους να πηγαίνεις αφού φύγουν. Δεν γουστάρουν καθαρίσματα και τέτοια. Ούτε τους μιλάμε. Άστους σε μια γωνιά και όλα καλά." Πράγματι από τότε όσους Ρώσους έχω ξαναδεί είναι τέτοιοι τύποι. Οι περισσότεροι έπαιρναν room service, χωρίς πολλές κουβέντες. Έχω δει πολλά περίεργα με τους Ρώσους αλλά εκείνη η φορά μου έχει μείνει περισσότερο. Πάντως από όλους τους πελάτες πάντα οι καλύτεροι ήταν οι Γάλλοι αλλά και οι.. Αμερικάνοι. Τουλάχιστον αυτοί που γνώρισα εγώ ποτέ δεν δημιούργησαν πρόβλημα, πάντα χαμογελούν και πιάνεις και συζήτηση ακόμα και πάντα αφήνουν tip, μεγάλο ή μικρό.Οι Κύπριοι είναι λίγο σνομπ, αλλά είναι οκ.Ένας καθηγητής στη σχολή (Σ.Τ.Ε.) μας έλεγε πως πάντα ο χειρότερος όλων είναι ο εγχώριος τουρίστας. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Έχω ιστορίες με Έλληνεεεεες! Διαμάντια είμαστε! Αν έβαζες κάθε χώρα να ψηφίσει κάτι ανάλογο θα σου πουν για τους δικούς τους εγχώριους. (αυτό εικάζω πως έγινε και με τη πρωτιά της λίστας.)
Εντάξει, τα κουσούρια της φυλής μας να τα λέμε, και είναι και πολλά. Οι έλληνες πελάτες όμως, ήταν για πολλά χρόνια παραπεταμένοι στο περιθώριο και είχαν αντιμετώπιση παρία στα τουριστικά θέρετρα της ίδιας της χώρας τους. Οι σερβιτόροι σκοτώνονταν να εξυπηρετήσουν τον Βέλγο που για οικογένεια 4 ατόμων θα παρήγγελνε 1 χωριάτική + 1 πατάτες τηγανητές + δωρεάν νερό βρύσης (και δεν θα άφηνε ούτε δραχμή για tips) και θα έκαναν ότι δεν βλέπουν τους συμπατριώτες τους.Ειδικά σε εστιατόρια, οι Έλληνες κάνουνε μεγάλους λογαριασμούς και σε ένα χώρο με πολυευθνική πελατεία, το τραπέζι των Ελλήνων ξεχωρίζει από τον αριθμό των πιάτων που είναι αραδιασμένα. ΟΚ, επίσης ξεχωρίζει και από τις φωνές, χωρίς όμως αυτές να είναι περισσότερες απ' ό,τι σε ένα τραπέζι Ιταλών, Ισπανών ή Ισραηλινών. Επίσης, οι Έλληνες πάντα θα αφήσουν φιλοδώρημα, κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα πχ για τους Γάλλους και πολλούς άλλους. Harshmallow, σε ποιά ΣΤΕ ήσουν και σε ποιά έτη σπούδαζες;
Στη Σ.Τ.Ε. Ναυπλίου (Τολό με λίγα λόγια) πρόλαβα και τα οικοτροφεία :P , τώρα τα καταργήσανε,μέγα λάθος. Από το 2004 με τους Ολυμπιακούς. Το θέμα είναι είτε Έλληνας είτε ξένος τουρίστας, να ξανάρθει. Κι αν ξανάρθει προτιμότερο να μην προτιμήσει all inclusive γιατί θα μείνει σε όλες του τις διακοπές μέσα και η παραμονή του θα αποφέρει μόνο στο ξενοδοχείο και όχι στην τοπική αγορά. (όχι ότι δεν υπάρχουν στραβά έξω απο αυτό, ειδικά όταν ίσως το πιο ακριβό προϊόν είναι ένα μπουκαλάκι νερό).Και σε ποιόν τουρισμό στοχεύουμε πια; Μέχρι πριν λίγα χρόνια το είχαμε γυρίσει στο συνεδριακό αλλά δεν έγιναν πολλά. Κάποτε η Ελλάδα είχε τουρίστες που με το ζόρι είχαν χρήματα για να επιστρέψουν στην χώρα τους και πουλάγανε σάντουιτς. Μετά το πήγαμε οικογενειακά αλλά υπήρχε έλλειψη σε υποδομές. Τώρα;
ενας γαλλος οταν παει στον μπουφε να φαει θα περιμενει ησυχα στη σειρα του θα παρει το φαγητο του θα κατσει φρονιμα στο τραπεζι του,οσο ποσοτητα εβαλε θα φαει, μετα θα καθαρησει το τραπεζι του θα μαζεψει τα ψιχουλα θα σου χαμογελασει και θα σου προσφερει το πιατο του νταξει για τον ελληνα τωρα ξερετε ολοι πως θα κανει...θα βαλει ενα σκασμο φαι και θα τσιμπισει 2 μπουκιες θα μας σπασει τα @@ με τις φωνες του και τις παραλογες απαιτησεις του και παει λεγοντας..αναφερομαι στο all inclusive παντα..καποιοι σερβιτοροι μου ειπαν επισης πως η αναλογια με τους γαλλους πελατες ειναι 50 ελληνες για 200 γαλλους,τοσο που@@να τα κανουμε...
χαχαχαχχα! Νομίζω ότι το πρόβλημα με τους έλληνες τουρίστες δεν είναι ούτε το ότι πίνουν και δεν ξέρουν τι κάνουν, ούτε ότι είναι βρωμιάρηδες, ούτε ότι είναι φωνακλάδες. Το βασικό τους πρόβλημα είναι η καγκουριά τους!
Να πω και γω,μιας και κατοικω σε νησί τα τελευταία χρόνια και η δουλειά μου είναι εποχιακή!Οι κινέζοι πραγματικά δεν παίζονται! Δεν ξέρω αν ο κοκ τους είναι σαν τον δικό μας η απλά δεν ξέρουν να οδηγούν!οδηγουν όπως να ναι,μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα,σταματάνε μέσα στην μέση του δρόμου και ανοίγουν χάρτη,πανε με 30 χλμ και σαν πελάτες είναι τοοοοσο εκνευριστικοι που πραγματικά θες να τους χαστουκισεις! Οι Ινδοί είναι σπαζαρχιδες και αναποφάσιστοι,σου κάνουν παζάρια και στην πιο χαμηλή τιμή,κουνανε το κεφάλι τους καθώς μιλάνε και σου προκαλούν ναυτια!οι Ιταλοί είναι τόσο φωνακλαδες που θες να τους βάλεις κάλτσα στο στόμα!οι αμερικάνοι είναι γαματοι γιατί αφήνουν πάντα φιλοδωριμα!οι Βραζιλιάνοι έχουν τρελό γέλιο ,οι Ισπανοί είναι λίγο μποχλιαριδες! Αλλα πιστέψτε με,οι χειρότεροι όλων είμαστε εμείς οι έλληνες,έχει κάτι καστες που σε κάνουν να ντρεπεσαι ειλικρινά!
Δεν είμαι σίγουρος άν απαντάς σε μένα (και τί ακριβώς θέλεις να πεις) πάντως εγώ λογαριασμό στο Lifo.gr έφτιαξα πέρυσι τον Φεβρουάριο. Επομένως, δεν αντιλαμβάνομαι ποιά είναι όλα αυτά τα χρόνια. Από πλευράς μου πάντως θα σου πώ ότι εκτιμώ το φλέγμα και την ευφυία σου, όπως αυτά προκύπτουν από τα σχόλιά σου. Διαφωνώ βεβαίως με τις πολιτικές ιδεοληψίες σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω κάποιο άλυτο πρόβλημα μαζί σου.
Δεν ξέρω τί σόι κατάταξη είναι αυτή. Οι Αμερικανοί είναι, γενικώς, πολύ καλοί πελάτες, και το γεγονός ότι χάσαμε πολλούς από αυτούς με την ανόητη πολιική μας στο καμποτάζ, κόστισε πολύ σε διάφορους κλάδους που συνδέονται με τον τουρισμό (πχ αργυροχρυσοχόοι). Όπως σωστά ανέφερε ο nasos25, οι Αμερικανοί αφήνουν πολύ καλά tips διότι έχουν αυτήν τη κουλτούρα (στις ΗΠΑ πολλά κέντρα διασκέδασης δεν δίνουν μισθό στους υπαλλήλους τους, εξόν από τα τυχερά που αφήνουν οι πελάτες). Το μόνο πρόβλημα με τους Αμερικανούς είναι ότι δεν θα καταναλώσουν κάτι το οποίο αγνοούν, καθώς έχουν διάφορες φοβίες και εμμονές. Οι Ρώσοι είναι επίσης πολύ καλοί πελάτες που κάνουν καλές καταναλώσεις και αφήνουν πολύ καλά φιλοδωρήματα στο προσωπικό. Δεν είναι οι κλασσικοί φτωχομπινέδες που θα αρκεστούν σε ένα σουβλάκι + 1 μπύρα κουτάκι από το περίπτερο. Αγοράζουν κοσμήματα, γούνες (ακόμη και άν έρθουν για καλοκαιρινές διακοπές, κτλ). Και οι Γερμανοί είναι εξαιρετικοί πελάτες και οι μόνες τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα που έχουν καταφέρει να κρατήσουν κάποιο επίπεδο είναι αυτές που διατήρησαν εισερχόμενο τουρισμό από Ρωσία και Γερμανία. Οι Άγγλοι στην πλειοψηφία τους είναι όντως απαράδεκτοι (εξαίρεση αποτελούν οι λίγοι κοσμοπολίτες και πολιτισμένοι). Μακράν οι πλέον φωνακλάδες, αυτοί που κάνουν τα πιο ξετσίπωτα πεσίματα στις κοπέλες, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα κυκλοφορώντας στο εστιατόριο του ξενοδοδχείου με μίνι αθλητικό μαγιώ (κάτι σαν φύλλο συκής), διχάλες Armani Exchange, φορητό ηχοσύστημα υπό μάλης να παίζει στη διαπασών την τελευταία ξενέρωτη επιτυχία του Eros Ramazzotti κτλ είναι βέβαια οι Ιταλοί.
Αποκλείεται... συμφωνείς εσύ μαζί μου 100%; Δεν παίζει, κάποια προβοκάτσια ετοιμάζεις ημίθεε, δεν με ξεγελάς...Συμφωνείς ακόμα και με την άποψή μου για την άρση του καμποτάζ; Είσαι σίγουρος; Ρώτησες την Κουμουνδούρου και σου είπαν ότι ΟΚ, μπορείς να συμφωνήσεις;;
αυτη τη στιγμη εργαζομαι σε ξενοδοχειο με γαλλους και ειναι οι πιο καταπληκτικοι πελατες που ειχα,οι ιταλοι ειναι μακραν οι χειροτεροι,για ενα εσπρεσο χαλανε τον κοσμο και οι ισπανοι μια απο τα ιδια,οι αμερικανοι ειναι πολυ large παντως και αφηνουν και καλα tips...
Προσωπικά αν κρίνω από τα γκρουπ που έχω δει στις χώρες που έχω επισκεφθεί άσχημη συμπεριφορά σε νεανικά γκρουπ έχουν κυριώς οι Ιταλοί και εμείς και σε μεγαλύτερες ηλικίες οι Ρώσοι και οι Άγγλοι. Άσχημη συμπεριφορά από Αμερικανούς έχω δει μόνο όταν αδειάζει κάποιο καράβι του στόλου πχ στα Χανιά.
φίλε Bahamut, δεν είμαι φιλοαμερικανός ούτε αντιαμερικανός, όμως αυτό που λες δεν ισχύει. Τα καλοκαίρια δουλεύω εδώ και 13 χρόνια στα Χανιά και όταν έρχεται αμερικάνικο πλοίο η αναλογία είναι περίπου 1 αμερικανός στρατονόμος για 7 στρατιώτες - κυκλοφορούν παντού και δεν κουνιέται φύλλο... το χειμώνα, αν ξεφύγει κάποιος μεμονωμένος είναι άλλο θέμα
Σίγουρα δε θα πάω κόντρα εσείς που ζείτε μόνιμα τους ξέρετε καλύτερα, μπορεί να έπεσα εγώ σε περιστατικά. Γενικά δεν εννοώ πως σπάνε τον κόσμο, απλά το ότι κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους δια βοής.
Ακριβώς! Οι χώρες εξάγουν τους "χειρότερους τουρίστες" είναι και οι χώρες που εξάγουν τους περισσότερους! Αν υπήρχε μια λίστα με τους καλύτερους είμαι σίγουρος πως πάνω κάτω οι ίδιες χώρες θα συμπεριλαμβάνονταν. Αυτό γιατί απλά οι ντόπιοι δεν θα αναφέρουν ως χειρότερους τους τουρίστες εκείνους με τους οποίους δεν έχουν έρθει σε επαφή
γτ να εξαχθούμε?? η Ελλάδα έχει πολύ όμορφα μέρη ειδικά το καλοκαίρι!! αν κ εδώ πανάκριβα είναι αν σκεφτείς οτι μπορείς να βρείς αεροπλανικά εισιτήρια πηγαινε-έλα στο εξωτερικο με 70 ευρώ κ για να πας μέρχι την τήνο και να γυρίσεις με το αργό καράβι θες 50..