ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.4.2013 | 21:37

Eλεύθερη Σχέση

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε εαν ένας/μια που σας ήθελε στην ζωή σας και έχετε ζήσει κάτι σύντομα όμορφο, σας πρότεινε να ξεκινήσετε μια ελεύθερη σχέση?Χωρίς δηλαδή δεσμεύσεις, ζήλιες, απαιτήσεις ή πιέσεις. Δηλαδή ζούμε το τώρα, χωρίς να σκεφτόμαστε το αύριο!Να υπερτερεί η επιθυμία για σαρκική επαφή περισσότερο από την συναισθηματική.Να υπάρχει ελευθερία για να κάνεις ότι θέλεις, φλερτ ακόμη ίσως και κάποια άλλη κανονική σταθερή σχέση.
11
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ αυτό που πιστεύω και το έγραψα και πριν από λίγο σε άλλη εξομολόγηση, είναι ότι κάτω από την ομπρέλα μιας ελεύθερης σχέσης, μπορείς να δεις αν πραγματικά σε γουστάρει ο άλλος. Σε φάση που και εσύ γουστάρεις πολύ, αυτό σε βολεύει για να τον τεστάρεις. Πολλές φορές οι άνθρωποι, ακόμα και αν δεν υπάρχει ο χαζοπεριορισμός της μονογαμικής φύσης της σχέσης, επιλέγουν να μην έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους. Γιατί πολύ απλά γουστάρουν το άτομο που είναι μαζί και από επιλογή μένουν μαζί του. Έχουν την ελευθερία να επιλέξουν κάτι άλλο, αλλά δεν το κάνουν γιατί είναι οκέι και καλυμμένοι. Στο μυαλό μου μοιάζει, μια πολύ καλή απόδειξη, του πόσο πολύ σε γουστάρει κάποιος. Από τον πολύ συντηρητισμό πια σε αυτή τη χώρα έχουμε ενοχοποιήσει τόσο πολύ την ελεύθερη σχέση που αυτόματα ισούται με αβέρτα γαμήσια με όποιον μας κάτσει! Όχι, δεν πάει έτσι απαραίτητα για όλους. Απλώς βγάζεις πάνω από την έννοια της σχέσης, την ταμπέλα της σύμβασης. Τι πιο όμορφο?Από 'κει και πέρα, εσύ είσαι με τον τύπο και εσύ ξέρεις, αν το πρότεινε ως καμουφλαζ για ξενοπηδήματα ή ως λύση για να το πάτε κάπως πιο χαλάρα στην αρχή. Πολλοί άνθρωποι τρομοκρατούνται από τα ίδια τους τα συναισθήματα και προσπαθούν να πετάξουν από μέσα τους την ιδέα της σχέσης, για να το αντιμετωπίσουν πιο χαλαρά. Εσύ είσαι μαζί του, εσύ ξέρεις! Το ερώτημα που τίθεται, όπως είπαν και παραπάνω, είναι αν θα είσαι καλά με αυτό. Εμένα η άποψη μου είναι να το δοκιμάσεις. Αν γουστάρετε ο ένας τον άλλον, τα πράγματα θα εξελιχθούν από μόνα τους και δε θα έχεις καθόλου να φοβάσαι την "ελευθερία" της σχέσης σας. Αν δεις, πως συμβαίνει κάτι που δεν μπορείς συναισθηματικά να αντέξεις, γιατί περίμενες κάτι άλλο, το σταματάς όσο είναι νωρίς!
Το να βαλεις δηλαδη απο την αρχη τον "χαζοπεριορισμο" οπως λες της μονογαμικης σχεσης και να εκφρασεις το πραγματικο θελω σου,χωρις να περνας απο τη δοκιμασια εξακριβωσης των πραγματικων θελω του αλλου λεγοντας του οτι θελεις κατι αλλο απο κανονικη σχεση,τι το κακο εχει?Γιατι να το πας δια της πλαγιας οδου και οχι ευθεως?Και πριν να ειστε μαζι,παλι την ελευθερη επιλογη ειχε να διαλεξει οποια/ον θελει,δεν ηρθε με το ζορι μαζι σου.Και απο την αρχη να το εκφρασετε και οι δυο οτι θελετε μονογαμικη σχεση,παλι στην πορεια υπαρχει η επιλογη να μεινετε μαζι ή να φυγετε χωρις περιορισμους.Δεν ειστε εξαλλου παντρεμενοι να πρεπει να παρετε διαζυγιο,με ενα "χωριζουμε" ειστε και παλι ελευθεροι.Η πλειοψηφια αυτων που λενε στην αρχη οτι θελουν ελευθερη σχεση το εννοουν και δεν το αλλαζουν στην πορεια εχοντας εσενα και οποιον αλλον τους αρεσει.Αν πονταρεις οτι θα βρεθει αυτος που θα σου πει αρχικα οτι θελει ελευθερη σχεση και μετα θα κολλησει μαζι σου επειδη θα σε ερωτευτει στην πορεια,γνωμη μου ειναι οτι θα δυσκολευτεις πολυ.Καλυτερα να λες ευθεως τι θελεις,να βρεις ατομο που θελει το ιδιο και να δεις στην πορεια αν ελεγε αληθεια κι εκεινος απ'το να το πονταρεις εξαρχης στην τυχη.Εκτος βεβαια αν σε βολευει κι εσενα αυτο για να εισαι χωρις δεσμευσεις με οποιον θελεις οποτε δεν υπαρχει προβλημα απο κανεναν σας.
Όχι... είναι για τους ανθρώπους που ξέρουν να ξεχωρίζουν τον ενθουσιασμό/απελπισία/καύλα από την πραγματική έλξη και νιώθουν άνετα με την σεξουαλικότητα τους...Όπως ξαναέγραψα, δεν είναι για όλους.
Αλλο τα one night stand που ειναι μια βραδια και τελος κι αλλο η ελευθερη σχεση που ζητας στον αλλον να τον εχεις καβατζα για σεξ οποτε γουσταρεις χωρις συναισθηματα κλπ. επι μονιμου βασεως.Αυτο το κανει καποιος συνηθως επειδη εκμεταλλευεται το γεγονος οτι ο αλλος τον θελει διπλα του εστω και με αυτου του ειδους συμφωνιας.
Κι αυτοι που μπορουν να τα ξεχωρισουν οπως λες,την εχουν "πατησει" Diogenhs εστω μια φορα με το καταλληλο ατομο.Δεν ξερω κανεναν που να το εχει παιξει Καζανοβας σε ολη του τη ζωη και να μην εχει αγαπησει ή εστω καψουρευτει δυνατα καποιον και να εχει πληγωθει.Σχεδον ολοι οσοι το παιζουν ελευθερα πουλια,με ελαχιστες εξαιρεσεις,οδηγηθηκαν σ'αυτη την αποφαση επειδη πληγωθηκαν απο αυτον που αγαπησαν και αποφασισαν να μην ξανανοιχτουν σε αλλον.Κι απο τοτε απεκτησαν τη συμπεριφορα "χτυπαω,φευγω και δε μου καιγεται καρφι για τον αλλον αρκει εγω να περναω καλα",ειναι αναισθητοποιημενοι κι εκμεταλλευονται αδικα ολους πλεον,ακομα και ατομα που δεν αξιζουν αυτη τη συμπεριφορα και θελουν πραγματικα να τους πλησιασουν.
Έχεις μία πολύ συγκεκριμένη αρνητική εικόνα κατά νου και δεν καταλαβαίνεις. Η ελεύθερη σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια. Δύο άνθρωποι συμφωνούν ότι δεν θέλουν δέσμευση αλλά τους αρέσει να κάνουν σεξ η/και να βγαίνουν μαζί. Αν ένας από τους δύο αλλάξει στην πορεία, η είναι ανειλικρινής από την αρχή, αυτό είναι δικό του θέμα. Ενήλικοι είμαστε, και είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Ελεύθερη σχέση ΔΕΝ είναι "με γουστάρει μία γυναίκα, της πουλάω έρωτα, και πηδάω και άλλες κρυφά." Εσύ μπορεί να μην κάνεις, αλλά σε διαβεβαιώ ότι άλλοι άνθρωποι κάνουν ελεύθερες σχέσεις, και μπορεί να μην είναι τέλειες, αλλά συχνά είναι πολύ καλύτερες από την αρρώστια και την υποκρισία που κυριαρχεί στις, υποτιθέμενες, "σοβαρές σχέσεις". Επίσης μία τελευταία σημείωση: οι γυναίκες είναι εξπέρ στις ελεύθερες σχέσεις. Οι περισσότεροι άντρες δεν θα κάνουν ποτέ και είναι τόσο απελπισμένοι που προσπαθούν να αρχίσουν σοβαρή σχέση με οποιαδήποτε κοπέλα τους αφήσει να της πιάσουν το βυζί...
Την αρνητικη εικονα και γιατι την εχω,την περιγραφω πιο πανω σε απαντηση σε αλλον.Οσο για την ειλικρινεια,θα συμφωνησω μαζι σου οτι υπαρχει απο την αρχη και οι δυο λενε ανοιχτα οτι θελουν να πηγαινουν με πολλους και δε γουσταρουν την αποκλειστικοτητα συν οτι μπορει να εχουν περισσοτερη ειλικρινεια απο ψευτομονιμες σχεσης που απατα ο ενας τον αλλον.Αλλα σε μια πραγματικη σταθερη σχεση,η ειλικρινεια ειναι πολυ περισσοτερη απ'οσο στην ελευθερη που δε θα πεις στον αλλον πολλα περισσοτερα πραγματα για σενα απο το ποτε και που θα συναντηθειτε,αφου δε χρειαζεται κι ουτε θα θελει να ξερει το πιθανοτερο παραπανω πραγματα ή νεα απο τη ζωη σου.Για την τελευταια σημειωση,προσωπικα εχω ακουσει περισσοτερες περιπτωσεις ανδρων και μονο μια γυναικων να θελουν ελευθερη σχεση επειδη δε θελουν μονιμοτητα,θελουν να βλεπουν τον αλλο μονο οταν γουσταρουν αυτοι και να πιασουν οι αντρες οσο περισσοτερα βυζια και κωλους μπορουν.
Θα καταλαβαινα οτι με θελει απλα μονιμη καβατζα για οταν εχει κ**λες και για οταν δεν εχει καποια αλλη να παει μαζι της τη στιγμη που το θελει.Θα λαμβανε την απαντηση "Οχι,ψαξε αλλου για κοροιδα".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ