ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.8.2018 | 06:52

Μου κατέστρεψαν τη ζωή

Χριστέ μου τον Οκτώβρη πέθανε ο πατέρας μου. Άφησε πίσω του ένα σπίτι καταχρεωμενο σε όλα. Ευδαπ, δεη, κοινόχρηστα, όλα αυτά 2.000 ευρώ το καθένα, συν απλήρωτους λογαριασμούς από ένα μαγαζί που ειχε. Μέσα καταβρωμικο και όλα σπασμένα από άκρη σε άκρη, τοίχοι, κουζίνα, στρώματα, μπάνιο σπασμένο με ποτισμένη βρομα, χρέη στην εφορία και δηλώσεις που δεν έκανε από το 2013 οπότε δεν ξέρω τι γίνεται. Άρρωστη η μάνα με άνια, κατάθλιψη, σκωλιωση. Έναν αδερφό καλό παλικάρι αλλά που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και έναν μικρό που έχει διαβάζει για πανελλήνιες. Εγώ έλειπα 3 χρόνια από αυτό το σπίτι και προσπαθούσα να φτιάξω τη ζωή μου. Ειχα τη δουλειά μου, ήμουν αξιοπρεπής, καθαρή, δεν χρωστούσα, δεν έδινα δικαιώματα, όλα καλά. Τώρα με πέταξαν σε αυτο το σπίτι με ρημαδιο τα πάντα, από υγεία έως τα χαρτιά όλων έως έπιπλα, συσκευές, μυαλά, και πρέπει μόνη μου να τους τακτοποιήσω όλους αυτούς?Ξέρω οτι στη ζωή σιγά σιγά χτίζεις και οι γονείς σε βοηθούν σε αυτό. Κι αν κάνεις ένα λάθος, το χρεώνεσαι και πάει λέγοντας.Όχι από εκεί που έχεις την ευθύνη του εαυτού σου μόνο, να σε πετάνε σε ένα περιβάλλον με 3 άτομα συν το άρρωστο σκύλο συν να έχεις μείνει άνεργη εσύ και από εκεί που δεν είχες χρέη και δεν ξόδεψες τίποτα εσύ, να σου πετάει η ζωή ένα βουνό. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ όλο αυτό. Και δεν γίνεται νομίζω. Με κατάντησαν να πάω ζήσω άστεγη και ποτέ να μη φτιάξω τη ζωή μου. Δεν είναι ψέματα. Και όμως, αυτό μου συνέβη. Πηγαίνω σε υπηρεσίες και με στέλνουν ο ένας στον άλλον, γυρίζω σαν τη τρελή από εδώ και από με τα λεωφορεία και άκρη δεν βρίσκω. Έρχονται οι καταγγελίες για χρέη η μια μετά τη άλλη. Πλέον δεν ανοίγω τους φακέλους των λογαριασμούς. Τα παρατάω δεν γίνεται.
5
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχήν, μάθε αν μπορείς να κάνεις αποποίηση κληρονομιάς και με ποιους τρόπους μπορείς να αποποιηθείς όποιων χρεών είχε αφήσει πίσω του ο πατέρας σου. Δεύτερον, βρες έναν πολύ καλό λογιστή για να οργανώσεις τα πάντα. Τρίτον, μάθε πώς μπορείς να βάλεις τη μητέρα σου σε ίδρυμα. Τέταρτον, μπορεί τον αδερφό σου να τον δεχτεί κάποιο ίδρυμα, όπως είναι το Χατζηκυριάκειο για τα κορίτσια, μέχρι να αποφοιτήσει; Ειδικά αν τίθεται ζήτημα πλήρους απουσίας πόρων. Το Χαμόγελο του Παιδιού το έχεις σκεφτεί; Ειδικά αν δεν έχει κλείσει τα 18. Επιπλέον, δεν μας έχεις πει την ηλικία σου, αν εργάζεσαι. Αν είσαι αγόρι ή κορίτσι. Μπορείς να γράψεις για βοήθεια και εδώ: ampa.lifo.gr. Μπορεί να βρεις εκεί να διαβάζουν λογιστές, κτλ. Έχεις αναφερθεί και σε κάποιο σπίτι, σε ένα μαγαζί. Μπορείς να τα πουλήσεις; Είναι λίγο μπερδεμένα εκεί τα πράγματα. ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ! Μάθε, τρέξε και μην αρνείσαι την πραγματικότητα. Σε περιμένει μεγάλο τρέξιμο και ταλαιπωρία αλλά τίποτα δεν υπάρχει στην ζωή που δεν έχει τέλος. Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά!
Εξομολογουμένη καταρχάς συλλυπητήρια για το μπαμπά σου, πρόσφατα έχασα και γω το μπαμπά μου και γνωρίζω πολύ καλά αυτό το πόνο και το κενό. Δεν ξέρω αν σε παρηγορήσω αλλά και γω περνάω πάρα πολλές δυσκολίες με τη μαμά μου και έχω πάρα πολλά στο κεφάλι μου που με θλίβουν. Μπαίνω σε αυτή τη σελίδα να γράφω και να ξεχνιέμαι αλλά είμαι μέσα μου κομμάτια. Εύχομαι να βγάλεις άκρη και να έρθουν όμορφα πράματα στη ζωή σου!Όσον αφορά την αποποίηση ή αποδοχή κληρονομιάς, εκείνη γίνεται εντός τεσσάρων μηνών από το θάνατο. Αν περάσει το διάστημα των τεσσάρων μηνών χωρίς να έχεις κάνει αίτηση σε ειρηνοδικείο για αποποίηση, μετά θέλεις δεν θέλεις γίνεσαι κληρονόμος και στα χρέη που υπάρχουν. Μπλέκεις με εφορία, συμβολαιογράφο, μηχανικό κτλ αναλόγως. Ακόμη και τώρα τρέχω και γω με λεωφορεία όπως εσύ σε υπηρεσίες κτλ για να βγάλω άκρη. Η αποδοχή κληρονομιάς του μπαμπά μου, μου έχει στοιχίσει πολλά χρήματα και ακόμη δεν έχω τελειώσει. Είναι χρονοβόρες και επίπονες εργασίες όλες αυτές που ενώ έχει ο άλλος το πόνο του τρέχει και δεν φτάνει.ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!
Πρέπει να τα βάλεις κατω ψυχραιμα και λογικα μαζι με τα αδέρφια σου και να αποφασισετε τι ειναι πιο καλο για ολους.Εγω, ετσι πρόχειρα που το ακούω, θα επέλεγα την ενοικίαση ολων με χαμηλό αντίτιμο για να φτιάξει ζημιες όποιος μπει μεσα και να φύγουν από πανω σου, χαρτια αναπηρίας της μητέρας σου για να εχετε εκπτώσεις, σύνταξη της, αν δεν λαμβάνει ηδη, και διακανονισμούς για ολα τα οφειλόμενα. Θέλει υπομονή και ψυχραιμία. Μην τα αναλαβεις ολα μόνη, ανεθεσε ευθύνες και στους άλλους δύο, αρκει να τους ελέγχεις. Θα τα καταφέρουν μια χαρα υπο την καθοδήγηση σου. Τώρα σου φαίνεται βουνό αλλα αν οργανωθείτε θα γίνουν ολα πιοεύκολα. Καλο κουράγιο
Επίσης, δεν εχει νόημα να εθελοτυφλείς και να μην εχεις επίγνωση του τι συμβαίνει επιλέγοντας να μην ανοίγεις φακέλους γιατί θα το βρεις μπροστά σου αργότερα! Μη βρεθείτε όλοι χωρίς επιλογές: και στο δρόμο και χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι! Αλλωστε πιστεύω οτι μέχρι τωρα ηξερες για οτι ζημιες υπάρχουν στο σπίτι, οτι δηλώσεις δεν είχαν γίνει για χρόνια, και πανω κατω οτι ολα ηταν στον αυτόματο! Τώρα δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια για αναβολές! Η εφορία ειναι πιο αμείλικτη και από τις τράπεζες. Πρόσεχε!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ