Μέρκελ: «Πέθανε το επιχειρηματικό μοντέλο της Κύπρου»

Μέρκελ: «Πέθανε το επιχειρηματικό μοντέλο της Κύπρου» Facebook Twitter
5

Δύο βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ διέρρευσαν σήμερα τον διάλογο που είχαν με την καγκελάριο για την Κύπρο,. Εν μέσω των ανησυχιών για τις εξελίξεις η Μέρκελ φέρεται να είπε ότι επιθυμεί την παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη, σημειώνοντας πάντως ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της χώρας έχει πεθάνει. Παράλληλα θεωρεί ότι η κρατικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν είναι αποδεκτός τρόπος κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας. Η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε και θέμα αξιοπιστίας.

Την ίδια ώρα που η Άνκελα Μέρκελ θέτει πάντως θέμα θανάτου του επιχειρηματικού μοντέλου της Κύπρου, το Sigmalive δημοσιεύει λετονικό έγγραφο που δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες χώρες εντός Ε.Ε. που ακολουθούν τις ίδιες μεθόδους προσέλκυσης καταθέσεων. Το σάιτ δημοσιεύει το έγγραφο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού μέσα σε μία ώρα και γράφει χαρακτηριστικά : «Ασφαλώς οι κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος βαραίνουν μόνο την Κύπρο και όχι τη Λετονία η οποία βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας.»

Μέρκελ: «Πέθανε το επιχειρηματικό μοντέλο της Κύπρου» Facebook Twitter
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν πέθανε, κάποιος τού επιτέθηκε συντριπτικά. Αυτή είναι η πολιτική, αυτή είναι η έννοια της ισχύος. Όλα τ άλλα είναι για βλαμμένους που πιστεύουν σε ιδανικά και αφηρημένες ιδέες περί αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.
Της Κυπρου το προβλημα δεν ηταν τα πλυντηρια καθεαυτα, ηταν οτι οι τραπεζες-πλυντηρια εφτιαξαν μια asset-bubble για να μπορουν να υποσχονται τα υπερογκα επιτοκια και αυτη η φουσκα εσκασε.
Ό,τι συνέβει στην Ελλάδα, συμβαίνει επί τα χείρω στην Κύπρο. Τότε η Μέρκελ, που έχει βάλει σκοπό της να ελέγξει τις τράπεζες, ζητούσε από τον Παπανδρέου κούρεμα των ομολόγων μας, αλλά εμείς αρνούμασταν, ώστε τελικά φορτωθήκαμε επίσημο χρέος, κι όταν πια έγινε το κούρεμα ήταν αργά. Κάτι ανάλογο επιχειρείται τώρα από την Κυπριακή Κυβέρνηση (που σημειωτέον ήταν υπέρ του Ανάν).Το ευρώ έχει δομικά προβλήματα, αυτό είναι γνωστό. Εάν θέλει η Κύπρος να είναι ακόμη εδώ όταν αυτά θα λυθούν, πρέπει να ακούσει τη Γερμανία για κούρεμα πάνω από 100.000 και να αφήσει ήσυχους μικροκαταθέτες και ασφαλιστικά ταμεία. Η Τουρκία στέλνει ήδη τα μηνύματά της για το μέλλον του αερίου μιας Κύπρου εκτός ΕΕ.
Προς το παρόν πάνε για ευθανασία μόνο οι χώρες από τις οποίες δεν καρπώνεται και δεν αποτελούν κομμάτι του άξονα επιρροής της η Γερμανία. Οι λοιπές στέκουν στο απυρόβλητο και διαθέτουν απέθαντο status Μητσοτάκη. Ε.Ε.: όμορφος κόσμος υποκριτικά πλασμένος.
Η λογική του άρθρου λέει, όσο ξεπλένουν άλλες χώρες χρήμα πρέπει να επιτρέπεται και στη Κύπρο. Δηλαδή ο γείτονας μου έκανε κομπίνα επομένως επιτρέπεται αυτόματα και σε μένα. Το επόμενο λογικό λάθος, η Μέρκελ δεν το απαγορεύει στη Λετονία, γιατί το απαγορεύει στη Κύπρο; Επειδή η Λετονία τα πάει οικονομικά καλά και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τρόπος να την αναγκάσει κανένας να αλλάξει συμπεριφορά. Η Κύπρος όμως χρεοκοπεί και ζητά επειγόντως δανεικά, δανείζοντας έχεις την ευκαιρία να επιβάλλεις όρους.