Οι εκπληκτικές επιδόσεις τεσσάρων Παραολυμπιονικών που έτρεξαν γρηγορότερα από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο

Οι εκπληκτικές επιδόσεις τεσσάρων Παραολυμπιονικών που έτρεξαν γρηγορότερα από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο Facebook Twitter
2
Οι εκπληκτικές επιδόσεις τεσσάρων Παραολυμπιονικών που έτρεξαν γρηγορότερα από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο Facebook Twitter

Την Κυριακή, ο Αλγερινός δρομέας Φουάντ Μπάκα τερμάτισε 4ος στην κούρσα των 1.500 μέτρων στο στάδιο Μαρακανά, με χρόνο 3 λεπτά και 49,59 δευτερόλεπτα.

Και μπορεί η επίδοσή του να του προκάλεσε απογοήτευση στον ίδιο αφού τον άφησε στην 4η θέση, χάνοντας έτσι την ευκαιρία για ένα μετάλλιο και μια θέση στο βάθρο, ωστόσο ο Μπάκα μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός πως η επίδοσή του ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη του Αμερικανού χρυσού Ολυμπιονίκη στα 1.500μ. Μάθιου Σέντροβιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. (σ.σ. είχε τερματίσει σε χρόνο 3 λεπτών και 50 δευτερολέπτων).

Μάλιστα, αυτό που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα τρεις Παραολυμπιονίκες που τερμάτισαν μπροστά του!

Ο Αμπντελατίφ Μπάκα, αδερφός του Φουάντ, τερμάτισε πρώτος, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, με χρόνο 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ταμίρου Ντεμίς από την Αιθιοπία με 3:48,49'', ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Χένρι Κίργουα από την Κένια με χρόνο 3:49,59''.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δρομείς αγωνίστηκαν στην κατηγορία Τ13, η οποία αφορά αθλητές με προβλήματα όρασης και κανείς τους δεν χρησιμοποιούσε ειδικά προσθετικά μέλη στα κάτω άκρα.

«Δεν ήταν εύκολο να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο» δήλωσε μετά τη νίκη του ο Baka. «Δουλεύω ασταμάτητα τα τελευταία δύο χρόνια και ήταν πολύ, πολύ δύσκολα για μένα».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια