16χρονη βιάστηκε ομαδικά και της έβγαλαν τα μάτια σε τελετουργικό εξαγνισμού στην Αργεντινή

16χρονη βιάστηκε ομαδικά και της έβγαλαν τα μάτια σε τελετουργικό εξαγνισμού στην Αργεντινή Facebook Twitter
10

Σοκάρουν την Αργεντινή οι αποκαλύψεις γύρω από μια αποτρόπαιη επίθεση που δέχτηκε 16χρονη η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η ανήλικη έπεσε θύμα βιασμού ομάδας αντρών και στη συνέχεια η αδερφή της αφαίρεσε τα μάτια της με μαχαίρι. Το σκηνικό τρόμου που έλαβε χώρα στην μικρή πόλη General Pinedo, φέρεται να ενορχήστρωσε η οικογένειά της ακολουθώντας τις οδηγίες που έδωσε ένας πάστορας της ευαγγελικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το τελετουργικό ήταν η λύση που προτάθηκε προκειμένου το κορίτσι να απαλλαγεί από τους δαίμονες που την είχαν κυριεύσει.

Η αδελφή της κοπέλας έχει συλληφθεί και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές αντρών που ίσως είναι οι δράστες του βιασμού. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδελφής του θύματος η ίδια εκτελούσε εντολές του πάστορα που πίστευε πως ο βιασμός και η τύφλωση με μαχαίρι, θα εξάγνιζαν το σώμα της "δαιμονισμένης". Αιτία για να θεωρηθεί πως ο διάβολος είχε κυριεύσει το θύμα, στάθηκε το γεγονός πως η 16χρονη έβλεπε οράματα με ζώα τα οποία δεν υπήρχαν, ανέφερε η αδελφή της.

Ο διευθυντής της αστυνομίας της περιοχής αναφέρει πως αυτή είναι μια πρωτοφανής υπόθεση στα χρονικά της θητείας του.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Το διαβάζω αυτό μετά από share που είδα στο βιντεάκι με τον τύπο που έδειχνε πώς οι ανήλικες δέχονται να συναντήσουν αγνώστους μέσω facebook...(το οποίο και εσχολίασα προ εβδομάδας)Και, δεν ξέρω, μου γεννιούνται πολλές παράξενες σκέψεις.Από ποιούς κινδυνεύουν τελικά περισσότερο τα παιδιά; Από τον τάδε ή δείνα άγνωστο, η από το στενό οικογενειακό περιβάλλον;Από τις προσωπικές και εσωτερικές τους τάσεις (να θέλουν να συναντήσουν αγνώστους, να βλέπουν ζώα που δεν υπάρχουν-ό,τι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό, γιατί ικανούς τους έχω να εννοούν και "το μικρό μου πόνυ" που έβλεπε η κοπελιά στη τηλεόραση.) ή από ένα κοινωνικό σύνολο που έχει ενσωματώσει τη βία σε κάθε επίπεδο, με κάθε θρησκευτική, προστατευτική ή άλλη δικαιολογία;Τελικά γεννιόμαστε "κακοί" ή καταλήγουμε μετά την επαφή μας με αυτές τις καταστάσεις;Και, επιτέλους, πώς έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η βία επιφέρει την κάθαρση; (και εδώ εννοώ τα πάντα: από τους "αντι-τρομοκρατικούς" Αμερικάνικους νόμους, τις ισλαμικές "τζιχάντ", οι οποίες ευαγγελίζονται έναν κόσμο χωρίς "ακάθαρτους απίστους", την "χριστιανική" (;) νοοτροπία πως ο κόσμος είναι γεμάτος δαίμονες, το γονιό που πρέπει να "συνετίσει" το απείθαρχο παιδί του...)Μήπως αλλού είναι τελικά οι δαίμονες και αλλού τους ψάχνουμε;Θα μου πείτε, οκ, τσουβαλιάζω, δεν είναι όλα το ίδιο, και εντάξει, το καταλαβαίνω. Όμως πώς είναι δυνατό σαν ανθρωπότητα να καταδικάζουμε τη "βία από όπου και αν προέρχεται", και έπειτα να την ευαγγελιζόμαστε ως λύση, και έπειτα, όταν τα πράγματα εκτροχιάζονται (συχνό φαινόμενο) να εκπλησσόμαστε, ε, δεν το καταλαβαίνω.Μετά από αυτά το μπαράζ υπαρξιακής(;) αναζήτησης, πάω να κάνω μπάνιο και να διαβάσω Γκάντι.
ειμαι σιγουρος οτι οι αντρες που την βιασαν,δεν ειχαν αρρωστημενες ορεξεις εις βαρος της κοπελας,αλλα θεωρουσαν οτι υπηρετουν το θρησκευτικο τους καθηκον.η υποκρισια στο μεγαλειο της.η θρησκεια ειναι το οπλο,αλλα τα οπλα δεν σκοτωνουν,οι ανθρωποι σκοτωνουν.
Πάντως όταν αυτά τα κάνουν Μουσουλμάνοι όλοι κλαίγονται ότι είναι πρόβλημα στην κουλτούρα τους και πρέπει ή να τα λύσουν ή να τους διώξουμε από τις χώρες μας. Όταν τα κάνουν Χριστιανοί είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.
Αν το έκανε ένας μετανάστης, η κοινωνία θα στοχοποιούσε τους μετανάστες στο σύνολο τους. Αν η πρωτοβουλία ήταν της οικογένειας, θα οργανώνονταν κινήματα κοινωνικής αντίδρασης -βλ. υπόθσεση Άννυ. Αν το κορίτσι το σκότωναν "φίλοι" -θυμηθείτε το bullying στον Βαγγέλη Γιακουμάκη- τότε και πάλι η κοινωνία θα έβραζε.Τώρα όμως; Τώρα που ο εγκληματίας είναι η εκκλησία; Τώρα ποιός έχει τα κότσια να φωνάξει; Ποιός έχει τα κότσια να παραδεχτεί οτι έχει μια πίστη που αποκτά εγκληματικές προεκτάσεις;
Δεν είναι μόνο η θρησκεία το πρόβλημα, είναι γενικότερα η "μαγική" σκέψη και τρόπος ζωής. Όσο ο ορθός λόγος δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της παιδείας και όσο προνεωτερικές προσεγγίσεις σε ζητήματα γνώσης (θρησκείες, "εναλλακτικές" θεραπείες, new-age κουραφέξαλα και δεν συμμαζεύεται) βρίσκουν ευήκοα ώτα σε πολλούς πολίτες ακόμη και του "πρώτου" κόσμου τόσο τέτοια φαινόμενα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται.
Διαφωνώ και θα σου αιτιολογήσω και το γιατί. Για μένα, όλη η ύπαρξη μου είναι μέρος αυτού του 'μαγικού' τρόπου σκέψης και ζωής. Για μένα η μαγεία ισούται με την φύση. Και θλίβομαι που στον βωμό του ορθολογισμού, θυσιάζουμε ένα μέρος της φύσης μας. Ένα μεγάλο μέρος. Αν συμφωνώ με τα παραπάνω γεγονότα; Φυσικά όχι. Η κοπέλα έπεσε θύμα των συμπολιτών της. Της ίδιας της οικογένειας της. Αλλά δεν έφταιγε αυτό το 'μαγικό'. Για μένα έφταιγε καθαρά η αγνή ανθρώπινη μαλακία. Και η θρησκεία, ναι. Κυρίως η θρησκεία, αυτή η πληγή, αυτή η μάστιγα της ανθρωπότητας, αυτό το κακό σπυρί που αν δεν σκάσει, δεν θα 'εξαγνιστούμε' ποτέ.