Πώς μπορούν να αποφύγουν τη διαγραφή οι αιώνιοι φοιτητές

Πώς μπορούν να αποφύγουν τη διαγραφή οι αιώνιοι φοιτητές Facebook Twitter
12

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως προς το αίτημα ελαστικοποίησης του Ν. 4009/2011 για τη διαγραφή ή μη φοιτητών μετά από ερώτηση δύο βουλευτών της ΑΝΕΛ.

Με βασικό επιχείρημα την οικονομική κρίση η οποία μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών οι δύο βουλευτές ζητούσαν την ελαστικοποίηση των κριτηρίων που θα ορίσουν το ποιοι φοιτητές θα έλθουν αντιμέτωποι με τη διαγραφή. 

"Τα Ιδρύματα, τα οποία έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαγραφή, ή μη, των φοιτητών, μπορούν στον Οργανισμό τους να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τις περιπτώσεις που θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας", αναφέρει στο εν λόγω έγγραφο ο υπουργός Παιδείας.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Είστε τόσο στην κοσμάρα σας όμως μερικοί. Συγγνώμη που κάποιοι δουλεύουμε και κάποτε δουλεύαμε και 2 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν είναι όλοι οι αιώνιοι φοιτητές τα τυπάκια με το φραπέ στην καφετέρια δίπλα στην πύλη. Άειντε. Κι όχι, δε το λέω επειδή κινδυνεύω να διαγραφώ. Προς το παρόν, έχω χρόνο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ, 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΈλληνας της Γερμανίας Στην Γερμανία δεν υπάρχει ένας ενιαίος κανονισμός (δηλαδή δεν υπάρχει ομοσπονδιακός νόμος) και εξαρτάται από τον κλάδο (Numerus Clausus), αλλά και από το πανεπιστήμιο. Υπάρχει η έκφραση Dauerstudent που σημαίνει ότι κάποιος σπουδάζει πολλά χρόνια. Δεν είναι επίσης κάτι σπάνιο να διακόψεις τις σπουδές και να τις συνεχίσεις εκεί όπου σταμάτησες. Υπάρχουν π.χ. μητέρες που σταμάτησαν τις σπουδές όταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί και συνεχίζουν τις σπουδές μετά την ενηλικίωση των παιδιών τους (δηλαδή μετά από 17 χρόνια). Υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που σπούδαζαν συνεχώς σαράντα χρόνια. Ένας φοιτητής Φυσικής διεγράφη μετά περίπου σαράντα χρόνια (ήταν 62 ετών), προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το πανεπιστήμιο υποχρεώθηκε να τον εγγράψει πάλι. Γνωρίζω επίσης προσωπικά έναν φοιτητή ιστορίας που είναι στο 44ο εξάμηνο και περνάει κάθε δύο τρία χρόνια ένα μάθημα. Προβληματικό γίνεται μόνο αν ο κλάδος των σπουδών καταργηθεί στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο. Αλλά και τότε μπορεί κάποιος να συνεχίσει τις σπουδές σε άλλο πανεπιστήμιο (σε παρεμφερές αντικείμενο), αν το επιθυμεί. Μπορεί επίσης κάποιος να αρχίσει να σπουδάζει στα ενενήντα του. Σπάνια περίπτωση, αλλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το μένος εναντίον των "αιώνιων φοιτητών", αφού δεν στοιχίζουν τίποτα στο κράτος και δεν προξενούν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του πανεπιστημίου. Τα ελληνικά πανεπιστήμια μπορεί να έχουν προβλήματα, αλλά γι΄ αυτά δεν φταίνε οι "αιώνιοι φοιτητές". Και οι "αιώνιοι φοιτητές" θα ελαττώνονταν, αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να διακόψει τις σπουδές και να τις συνεχίσει μετά από ορισμένα χρόνια, αφού ενδιάμεσα δεν θα ήταν εγγεγραμμένος στο πανεπιστήμιο, αλλά αυτό αφορά περισσότερο τη στατιστική και λιγότερο την ουσία. Και για να σπουδάσεις στην Γερμανία χρειάζεται όσο διάβασμα χρειάζεται και στην Ελλάδα.
Μετά από 10 χρόνια σπουδών και 2,3 τόνους φραπεδούμπας και καλημέρας κατά τις 3 το μεσημέρι σχεδόν σε καθημερινή βάση.. κάποιοι πέσανε από τα σύννεφα και νιώθουν αδικημένοι (δεν πάει σε όλους αυτό υπάρχουν και εξαιρέσεις)..
Aυτο που μας φταινε οι κομματικες παραταξεις, αλλα ζηταμε να διαγραφουν οι αιωνιοι ειναι επιεικως ανοητο.1ον) δεν ειναι ολοι οι αιωνιοι κομματοσκυλα...μπορω να δεχτω οτι μεγαλη πλειοψηφεια ειναι ξυστες αλλα απ'οσο ξερω τα κομματοσκυλα στα 4-5 βαρια 6 χρονακι ατελειωνουν γιατι τους περιμενει και μια θεσουλα στα γραφεια του κομματος και πρεπει να εχουν ενα πτυχιο να την δικαιολογησουν.2) FOCUS PEOPLE!! Μεγαλυτερο προβλημα σου ειναι οι παραταξεις ναι? απαιτησε να καταργηθουν αυτες, και οχι να διαγραφει και ο καθε κακομοιρης που μπορει για τον Α ή Β λογω να πολυχρονισε... εφοσον οι παραταξεις κλεισουν οσοι μενουν ακομα γι'αυτες μια χαρα θα τσακιστουν να τελειωσουν ελλειψει αλλου ωφελους.3ον) για να μην παρεξηγηθω, καλα εκαναν και κατηργησαν ολα τα δικαιωματα των "αιωνιων", ακομα καλυτερα θα κανουν να ελεγχουν κιολας αν αυτο εφαρμοζεται ή εχει ξεμεινει καποιος με δωματιο στην εστια 15χρονια.αυτα.
από τη δική μου εμπειρία, το μόνο που πρόσφεραν οι παρατάξεις ήταν το ότι διοργάνωναν κάποια πάρτι και η κοινωνική δικτύωση.. πάντως στο σχόλιο μου δεν ανέφερα τίποτα για αυτές..