Να προσληφθούν και πάλι οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ αποφάσισε το δικαστήριο

Να προσληφθούν και πάλι οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ αποφάσισε το δικαστήριο Facebook Twitter
25

Την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ που απολύθηκαν αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας που  έκρινε παράνομες τις απολύσεις.

Οι συνολικά 595 καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το «κύμα» του Σεπτεμβρίου του 2013 και σε τρεις ημέρες, ανήμερα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου), αντιμετώπιζαν το φάσμα της απόλυσης.

Μέχρι στιγμής δεν διευκρινισθεί εάν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου είναι προσωρινά εκτελεστή ή όχι.

Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο να γίνουν δεκτές και άλλες προσφυγές εργαζομένων.

Οι απολυμένες καθαρίστριες από την ημέρα που απολύθηκαν μέχρι και σήμερα έδιναν συνεχώς αγώνα για τη δικαίωση τους.

Ελλάδα
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
595 καθαριστριες αφορά όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου και όχι μονο τα κεντρικά. Ο μισθός τους δεν είναι 3000 euro όπως αναφέρεται αλλα πολύ λιγότερα, ρωτηστε και μετά γράψτε ότι θέλετε. Αλλού είναι οι μεγάλοι μισθοι....
Ορίστε να ρωτήσουμε. Πόσα παίρνει η καθαρίστρια? Στείλε μας ένα έγγραφο που να λέει. Άκριβώς όμως μαζί με τα επιδώματα. Μη μας πεις και συ ότι παίρνουν μόνο 750 (που γινονται πάνω από 1000 με τα επιδώματα).Αυτά είναι μόνο για να ταίζουν προπαγάνδα κάτι αφελείς σαν τον Daniel Deronda παραπάνω.
Να ξαναπροσλάβουν και τους σχολικούς φύλακες που μας λέγαν ότι χωρίς αυτούς έμποροι ναρκωτικών θα κάναν με το ζόρι ενέσεις ηρωίνης στα σχολιαρόπαιδα και οι παιδόφιλοι θα κάνα πάρτυ στις αίθουσες. Το ότι όταν τους είδαμε τους ...Ράμπο είδαμε ότι ήταν κάτι θείτσες και κάτι 55χρονοι είναι λεπτομέρεια, όπως και το ότι χωρίς αυτούς δεν έχει γίνει το παραμικρό.
φίλε Ο Νοών...νοείω, ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό, να μου επιτρέψεις να στον επιστρέψω.φίλε Daniel Deronda, το πρόβλημα μου δεν είναι με τις καθαρίστριες. Ούτε ξέρω και πόσα παίρνουν, αν μπήκαν από το παράθυρο ή τη μπουκαπόρτα ή αν επιβαρύνουν τον φορολογικό μηχανισμό. Το πρόβλημα μου είναι με τα δικαστήρια και τους δικαστικούς. Καλώς η κακώς η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολιτική. Δίκαιη ή άδικη είναι στην κρίση του καθενός, αλλά όταν ο καθένας προσφεύγει στο δικαστήριο (και μάλιστα στο μονομελές δικαστήριο, δηλάδη με έναν και μοναδικό δικαστή και μία κρίση) ακυρώνοντας τις υπουργικές ή βουλευτικές αποφάσεις τότε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ουσιαστικά, απλά θα ανακυκλώνουμε μια ήδη προβληματική κατάσταση. Ας αλλάξει η κυβέρνηση να τελειώνουμε.φίλε: Daniel Deronda, νομίζω ότι το να προσλάβεις συνεργείο είναι φτηνότερο (αν μη τι άλλο θα έχεις και απαιτήσεις) αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Κρίμα που δεν υπάρχει μια αναλυτική λίστα των μισθών του δημοσίου, καθώς και των υπολοίπων δαπανών αναλυτικά και από πού καλύπτονται όλα αυτά. Νομίζω ότι θα άλλαζαν πολλές νοοτροπίες.
Double Helix 16.5.2014 | 20:41«..το πρόβλημα μου δεν είναι με τις καθαρίστριες. Ούτε ξέρω και πόσα παίρνουν, αν μπήκαν από το παράθυρο ή τη μπουκαπόρτα ή αν επιβαρύνουν τον φορολογικό μηχανισμό. Το πρόβλημα μου είναι με τα δικαστήρια και τους δικαστικούς. Καλώς η κακώς η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολιτική. Δίκαιη ή άδικη είναι στην κρίση του καθενός, αλλά όταν ο καθένας προσφεύγει στο δικαστήριο (και μάλιστα στο μονομελές δικαστήριο, δηλαδή με έναν και μοναδικό δικαστή και μία κρίση) ακυρώνοντας τις υπουργικές ή βουλευτικές αποφάσεις τότε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ουσιαστικά, απλά θα ανακυκλώνουμε μια ήδη προβληματική κατάσταση. Ας αλλάξει η κυβέρνηση να τελειώνουμε».Φίλε Double Helix, ανακαλώ τον χαρακτηρισμό μου. Άλλο αυτό που έγραψες τώρα και άλλο αυτό που υπονόησες στο αρχικό σου σχόλιο.Τώρα, το κατά πόσο τα δικαστήρια βάσει του συντάγματος είναι κάτω από τις υπουργικές αποφάσεις ή όχι, αυτό είναι άλλο ένα ζήτημα που αξίζει να το σκεφτούμε.Νομίζω όμως πως τα δικαστήρια είναι τα μόνα που μπορούν να αποφασίσουν αν κάποιοι νόμοι είναι ή δεν είναι αντισυνταγματικοί, δίκαιοι ή άδικοι. Και τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακλυστεί από αυτούς τους αντισυνταγματικούς νόμους οι οποίοι ψηφίζονται με την διαδικασία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να ισχύει καμία απολύτως επείγουσα ή απρόβλεπτη ανάγκη. Όλοι καταλαβαίνουμε τι παιχνίδι παίζεται πάνω στις πλάτες μας και τους λόγους για τους οποίους ψηφίζονται αυτοί οι απαράδεκτοι νόμοι.Η δικαστική απόφαση δικαιώνει τις καθαρίστριες. Ελπίζω και εύχομαι η δικαίωση, εκτός της ηθικής υπόστασής της, να εφαρμοστεί και στην πράξη.
Δε μειωνεται ο κρατικος μηχανισμος αν απολυσεις τους υπαλληλους σου και προσλαβεις στη θεση τους ιδιωτικες εταιρειες που σε χρεωνουν περισσοτερο για την ιδια δουλεια.
Και πώς ξέρεις εσύ ότι πληρώνεις περισσότερα? Είδες τα τιμολόγια?Για υπολόγισε 600 καθαρίστριες από 3000 ευρώ το μήνα που παίρνουν στο υπουργείο.Το αστείο είναι ότι υπάρχουν πρόβατα που πανηγηρίζουν που ξαναπήγαν στο υπουργείο οι 600 που μπήκαν με καραβύσμα για να κάνουν ότι καθαρίζουν...
Να πως το ξερω"Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, το δημόσιο «κατήργησε όλες τις οργανικές θέσεις του εν λόγω κλάδου, μολονότι οι θέσεις αυτές δεν πλεόναζαν, αλλά ήταν προδήλως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, η δε αντικατάστασή τους από ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού καθιστά τούτο προφανές, ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν αναγκαία η κατάργηση του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου». Σημειώνεται επίσης ότι οι ενάγουσες παρείχαν υψηλότερες ποιότητας υπηρεσίες από τα ιδιωτικά συνεργεία, «τα οποία ισοσκελίζουν τις χαμηλές προσφορές μέσω της παροχής ελλιπών και χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών. Σε κάθε δε περίπτωση, οι απολαβές των εναγόντων ήταν ήδη χαμηλές, αφού κυμαίνονταν από 373 ευρώ έως 750 ευρώ μηνιαίως, και συνεπώς η ανάθεση του έργου καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία συνεπάγεται αμφίβολο ταμειακό όφελος»." Πηγή: www.lifo.grΛες το ιδιο το δικαστηριο να κατεθετε ψευδη στοιχεια για να τις υπερασπισει; Εσυ πως το ξερεις οτι επαιρναν 3000 μισθο και λασπολογεις εναντιον τους ετσι?
Αμφιβάλλω ότι το δικαστήριο υποστήριξε ότι "τα οποία ισοσκελίζουν τις χαμηλές προσφορές μέσω της παροχής ελλιπών και χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών". Αλλιώς η δικαιοσύνη έχει καταργηθεί. Να δείξουν τα τιμολόγια πόσα πληρώναμε πρίν και μετα και μετα τα λέμε.Για πες μου όμως, εσένα σου φαίνεται λογικό να χρειάζονται 600 μόνιμες καθαρίστριες για το ΥΠΟΙΚ? Και γιατί φαγώθηκες σώνει και καλά να έχει τέλεια καθαριότητα το ΥΠΟΙΚ και όχι "χαμηλής ποιότητας".Θα τρελαθούμε εδώ στη μπανανιά καμια ώρα!
Ξερεις, οι φρασεις που ειναι μεσα σε εισαγωγικα ειναι ετσι γιατι γραφονται ακριβως (και οταν λεμε ακριβως εννοουμε αυτολεξει) απο τα πρακτικα του δικαστηριου. Οσο για το για ποιο λογο φαγωνομαι να πληρωνω λιγοτερα για καλυτερη ποιοτητα φανταζομαι οτι ειναι τοσο προφανες που δε χρειαζεται εξηγηση.
Αγαπητε Double, φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι πως αν πληρωνεις ιδιωτικο συνεργειο για να κανει μια δουλεια, αντι να πληρωνεις απευθειας καποιους υπαλληλους, οφειλεις να καλυψεις και τα ουκ ευκαταφρονητα κερδη του ιδιοκτητη του εκτος απο τα εξοδα του και τους μισθους των υπαλληλων του. Οσο για το αν εχουν δικαιωμα τα δικαστηρια να ακυρωσουν μια κυβερνητικη αποφαση αν αυτη ειναι αντιθετη με το γραμμα η το πνευμα του νομου, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου. Γι'αυτο το λογο αλλωστε οι τρεις εξουσιες ειναι ανεξαρτητες και ισοτιμες, για να αλληλοελεγχονται. Αλλιως θα μπορουσε ο καθενας να κανει οτι θελει και να ενεργει ασυδοτα. Δεν ειναι δυνατον να περιμενουμε τις εκλογες καθε φορα για να ελεγξουμε τις αποφασεις της οποιασδηποτε κυβερνησης και να τους αφηνουμε εντωμεταξυ να κανουν οτι θελουν. Ο καθε πολιτης εχει ΧΡΕΟΣ να θετει υπο διαρκη ελεγχο τον πολιτικο για να βεβαιωνεται οτι εκπροσωπει τα συμφεροντα του και οχι να τον αντιμετωπιζει σαν καποιο θεο που ειναι υπερανω κριτικης. Τελος, οσον αφορα στο δικαιωμα καποιου να προσφυγει στα δικαστηρια για να μη χασει το ψωμι του, τι να πω, θεωρω οτι μονο καποιος κοινωνικα αναλγητος θα προτιμουσε να μεινει καποιος ανεργος παρα να διεκδικησει το δικαιωμα στην εργασια, ιδιαιτερα οταν ειναι αποδεδειγμενο οτι αυτο ειναι και προς το συμφερον των πολιτων.
Daniel Deronda Ωραία και όμορφα αυτά αλλά μόνο στην θεωρία. Τα δικαστήρια έχουν όντως αυτό το δικαίωμα που λες αλλά μαζί με αυτό έχουν και το δικαίωμα να καθορίζουν την σχέση εργοδότη-συμβασιούχου καθώς και το ποιες είναι η πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως κάνουν συνήθως ή ακόμα αν συμφέρει μια επιχείρηση να προσλάβει έναν ιδιώτη από το να διατηρεί έναν υπάλληλο; Επίσης βρίσκεις λογικό το να θεωρούν ότι η πρόσληψη ενός ιδιωτικού συνεργείου συνεπάγεται σε "αμφίβολο ταμειακό όφελος" ενώ προτιμάνε να κρατήσουν σχεδόν 400 καθαρίστριες; Τι διάολο, κάθε υπάλληλος έχει και την δική του προσωπική καθαρίστρια; Τέλος δεν κατάλαβα το αρχικό σχόλιο. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα αν κάποιος ιδιώτης έχει συνεργείο και βγάζει λεφτά από αυτή την δουλεία; Είναι παράνομο; Πιθανών όσοι ασπάζονται το κομμουνιστικό οικονομικό μοντέλο να το βρίσκουν ανήθικο, αλλά να σου θυμίσω ότι δεν έχουμε κομμουνισμό. Όταν και αν αποκτήσουμε καταργείστε την ιδιωτικοποίηση, τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ακόμα και την λέξη.
Πρόκειται για τις καθαρίστριες όχι μόνο του ΥΠΟΙΚ αλλά και όλων των εφοριών της χώρας. Επίσης εφόσον προσλήψεις μονίμων έχουν να γίνουν πάνω από 15 χρόνια η πλειοψηφία αυτών έπαιρναν 700 ευρώ.
Σιγά καλέ μην έπαιρναν 3000 ευρώ, ηρέμησε. Επίσης, είναι προτιμότερο να δοθούν στα κόμματα 7 εκατομμύρια ευρώ για το πανηγυράκι των ευρωεκλογών από το να δοθεί δουλειά σε τόσους άνεργους; Τι κακία κι αυτή! Ας μάθουν κάποια στιγμή κάποιοι Έλληνες τι είναι κακό και τι καλό σε αυτή τη χώρα.