Αποσυνδέθηκε τελικά η εγκεφαλικά νεκρή έγκυος

Αποσυνδέθηκε τελικά η εγκεφαλικά νεκρή έγκυος Facebook Twitter
8

Την αποσύνδεση της εγκύου που ήταν εγκεφαλικά νεκρή αλλά κρατιόταν στη ζωή με τεχνητά μέσα λόγω του εμβρύου που κυοφορούσε αποφάσισε δικαστήριο του Τέξας.

Για την διατήρηση στη ζωή της 33χρονης Μαρλίζ Μουνιός βάσει νόμου που προστάτευε το έμβρυο, εξέφραζαν την αντίθεση τους μέλη της οικογένειας της.  Την Παρασκευή, δικαστής διέταξε την αποσύνδεση της Μουνιός από τα μηχανήματα υποστήριξης.

Αποσυνδέθηκε τελικά η εγκεφαλικά νεκρή έγκυος Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους New York Times, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι βάσει του νόμου η γυναίκα θεωρείτο νεκρή και ότι η νομοθεσία που την προστάτευε εξαιτίας της εγκυμοσύνης της δεν είχε εφαρμογή σε αυτήν την περίπτωση. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακόμη κι αν το έμβρυο γεννιόταν δεν θα ήταν δυνατό να επιζήσει.

Η Μουνιός κατέρρευσε στις 24 Νοεμβρίου από πνευμονική εμβολή και ήταν τότε τεσσάρων μηνών έγκυος. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της είχε ζητήσει να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως ήταν άλλωστε και η επιθυμία της 33χρονης.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Νομίζω ότι το συμπέρασμα ότι το έμβρυο δε θα επιβιώνε είναι αυθαίρετο. Οι γιατροί που όλο αυτό το διάστημα την διατηρούσαν στη ζωή, είχαν το σκεπτικό ότι το έμβρυο θα επιβιώνε, αλλιώς γιατί να μπουν καν σε αυτή τη διαδικασία. Είμαι βέβαιη ότι η ίδια θα είχε προτιμήσει να δώσει έστω και μικρή πιθανότητα επιβίωσης στο έμβρυο. Τη στάση των γονιών της δεν την κατανοώ
Απο το guardian:Munoz's lawyers issued a statement this week claiming that the fetus is severely deformed and seriously ill. Even at this early stage, the lower extremities are deformed to the extent that the gender cannot be determined. The fetus suffers from hydrocephalus [water on the brain]. It also appears that there are further abnormalities, including a possible heart problem, that cannot be specifically determined due to the immobile nature of Mrs Munoz's deceased body.
Δεν μπορω να παρω το μερος κανενος γιατι κανεις δεν μπορει να αποφασισει για το μελλον αυτης της γυναικας, εκτος απο την οικογενεια της.Ομως η λογικη μου λεει οτι εφοσον η γυναικα εμεινε εγκεφαλικα νεκρη απο την πνευμονικη εμβολη, τοτε δεν θα ηθελα να ξερω τι προβληματα θα αντιμετωπιζε το εμβρυο μεγαλωνοντας..
Είναι βάσιμη η υπόθεση ότι μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα, προβλήματα όμως παρόμοια αντιμετωπίζουν πολλοί άλλοι συμπολίτες μας.Μου φαίνεται πολύ λάθος να λέμε ότι καλύτερα που δεν γεννήθηκε ένας άνθρωπος, επειδή θα αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω της νοητικής ή σωματικής του κατάστασης.Είναι κιόλας βέβαια κάποιοι συμπολίτες μας, που θαυμάζουν τους Σπαρτιάτες που τέτοιους ανθρώπους τους έστελναν στον Καιάδα.
Το αν θα γεννηθει ενα ατομο το οποιο θα φερει νοητικες ή σωματικες ανωμαλιες μπορουμε να το ξερουμε απο πολυ νωρις με τους προγεννετικους ελεγχους. Και με αυτον τον τροπο να αρχισει η θεραπεια απο το εμβρυικο σταδιο.Η γνωμη μου πανω στο θεμα, γνωριζοντας οτι υπαρχουν πολλες γονιδιακες/χρωμοσωμικες ανωμαλιες, εκ των οποιων το ατομο εχει πολυ περιορισμενο και κακης ποιοτητας χρονο ζωης, ειναι να διακοπτεται η κυηση. Σε αρκετες απο αυτες τις περιπτωσεις, για να σου δωσω να καταλαβεις, τα ατομα υποφερουν απο τρομερους πονους και πεθαινουν σε παιδικη ηλικια. Δεν βλεπω λοιπον τον λογο, να μενουμε απραγοι και να φερνουμε στον κοσμο ενα ατομο, το οποιο ειναι καταδικασμενο απο την φυση του..Υ.Γ. Τονιζω και παλι οτι μιλαω για τις εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις, οπου το ατομο δεν ζει. Υποφερει. Υπαρχουν και αλλες πιο ηπιες ομως ανωμαλιες.
"Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακόμη κι αν το έμβρυο γεννιόταν δεν θα ήταν δυνατό να επιζήσει."Αφού αποφάνθηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ok.