Κάθε 98 λεπτά ένας αστυνομικός πυροβολεί ένα σκυλί [video]

Κάθε 98 λεπτά ένας αστυνομικός πυροβολεί ένα σκυλί [video] Facebook Twitter
4

[Από τον Θανάση Χαραμή]

Κάθε 98 λεπτά ένας αστυνομικός πυροβολεί ένα σκυλί [video] Facebook Twitter

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τον Νοέμβριο του 2012, οι αστυνομικοί στο Commerce City του Κολοράντο, έλαβαν μια κλήση για ένα σκυλί που κυκλοφορούσε ελεύθερο και φαινόταν απειλητικό.

Η αστυνομία και ένας αξιωματικός του ελέγχου των ζώων, εντόπισαν και στρίμωξαν το σκυλί σε ένα ανοιχτό γκαράζ.

Ένα βίντεο κινητού τηλεφώνου τους δείχνει να συζητούν τι να κάνουν καθώς το σκυλί καθόταν και παρακολουθούσε. Τελικά, ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το taser.

Το ζώο προσπάθησε να διαφύγει και ένας τότε το έπιασαν με το ειδικό κοντάρι-θηλιά.

Αυτό θα ήταν το τέλος της ιστορίας, αν ο αρχιφύλακας δεν πυροβολούσε την τριών ετών Chloe, τέσσερις φορές με το υπηρεσιακό όπλο του.

Το σκυλί είχε  ξεφύγει  της προσοχής του ιδιοκτήτη και απλά βρέθηκε έξω ελεύθερο.

Αργότερα, δεν υπήρξε ούτε ένας μάρτυρας να καταθέσει ότι το σκυλί κινήθηκε απειλητικά και αποδείχτηκε ότι το τηλέφωνο έγινε από έναν κάτοικο της περιοχής που ποτέ δεν ισχυρίσθηκε πως το ζώο ήταν επιθετικό.

Αρχές Ιουλίου, ένα άλλο απίστευτο περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση και πήρε τεράστιες διαστάσεις όταν μια εκτέλεση σκύλου από Αστυνομικό, κατα τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε γειτονιά της Καλιφόρνια,  καταγράφηκε σε δεκάδες video που έγιναν viral.

Το γεγονός συνέβη, όταν δυο από τους Αστυνομικούς  αποφασίζουν να συλλάβουν εναν άνδρα επειδή τραβάει video κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και του κάνουν νόημα να μείνει στην θέση του.

 Ο άντρας βάζει τον σκύλο στο αυτοκίνητό του και επιστρέφει για να συλληφθεί.

 

Στο σημείο αυτό λογομαχεί με τους αστυνομικούς και ένας από αυτούς τον χτυπάει.

Το σκυλί τρελαίνεται, αγριεύει και πηδάει έξω από το όχημα για να προστατέψει το αφεντικό του.

 

Γαυγίζει άγρια προς το μέρος των αστυνομικών οι οποίοι δεν επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του να το περιορίσει και τότε δέχεται 4 σφαίρες.

Το video κάνει τον γύρο του κόσμου, οργανώνεται διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για την απόλυση του Αστυνομικού, ο ίδιος και το Τμήμα που υπηρετούσε δέχονται χιλιάδες υβριστικά και απειλητικά μηνύματα που απαιτούν την τιμωρία του και ο σκύλος Μαξ γίνεται ήρωας που προσπαθούσε να προστατέψει το αφεντικό του.

Η υπόθεση πάει στα δικαστήρια αλλά τελικά ο Αστυνομικός δεν απομακρύνεται από το Τμήμα.

  

Video που δείχνει έναν άλλο αξιωματικό που ενώ έχει περιορίσει ένα σκυλί με λουρί και το ζώο κουνάει την ουρά, πυροβολείται στο κεφάλι, είχε πάλι εξαγριώσει παλιότερα το διαδίκτυο.

Ο Αστυνομικός που δεν γνώριζε πως τον τραβάνε με κάμερα, είχε ισχυριστεί πως δέχτηκε επίθεση.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγα από τα περιστατικά που έχουν γίνει αφορμή να ανοίξει πρόσφατα μια μεγάλη συζήτηση, ανάμεσα σε φιλόζωους και Αστυνομία.

To Kickstarer Puppycideσυλλέγει μαρτυρίες για να ολοκληρώσει ένα ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει όλα τα περιστατικά για τη χρήση βίας από Αστυνομικούς απέναντι στα ζώα και θα καταδείξει την ανάγκη εκπαίδευσης τους στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Οι εμπνευστές του κινήματος, Patrick Reasonover και Michael "Oz" Ozias, ισχυρίζονται πως στον κόσμο κάθε 98 λεπτά, ένας αθώος σκύλος πυροβολείται από έναν αστυνομικό που φοβάται και που είναι ανεκπαίδευτος με τα ζώα.

Σκοπός τους δεν είναι να γίνουν μισητοί οι Αστυνομικοί και θέλουν να πιέσουν τις Αρχές ώστε να γίνουν σεμινάρια αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Παράλληλα, τονίζουν μέσα από την καμπάνια τους πως οι ιδιοκτήτες ζώων έχουν ευθύνες αλλά παραδόξως υπάρχει πάντα ένα προστατευτικό δίχτυ πάνω από τους αξιωματικούς που έχουν κατηγορηθεί και κανείς δεν έχει ποτέ καταδικαστεί.

Οι ίδιοι λένε πως δεν υπάρχει καμία Αστυνομία σε καμία χώρα που να έχει κάνει τέτοιου είδους εκπαίδευση στους αξιωματικούς της και για αυτό η κατάσταση θα διαιωνίζεται αν δεν αλλάξει κάτι.

 

Κάθε 98 λεπτά ένας αστυνομικός πυροβολεί ένα σκυλί [video] Facebook Twitter

Σύμμαχοι της καμπάνιας τους είναι και ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων Της Αμερικής, το Petsadvisor.com, φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
και σκεφτειτε ποσοι ανεγκεφαλοι κυκλοφορουν και βαζουνε φολες στα καημενα τα αδεσποτα.Το φαινομενο συναντιεται και συζητιεται συχνα.Εγω αυτους τους λεω Χρυσαυγιτες -Εθνικιστες και ναι τους τοποθετω κομματικα κι ας με χαρακτηρισετε υπερβολικο,αλλα δεν γινεται να μην εισαι Φασιστας και να τα κανεις αυτα.Δεν γινεται να μην εχεις μισος σου μεσα σου για το διαφορετικο.Γι αυτους η ζωη δεν εχει καμοια αξια γιαυτο την αφερουν ετσι ευκολα.Ιαπετε μαζι σου αδερφε δικιο εχεις.Εγω ευχομαι απτην σειρα μου οποιος δολοφονει αθωες ζωες σκυλων και γατιων να του κοβεται αυτοματα το χερι.Μετα οργης συμπαθατε με ομοαναγνωστες της Lifo
Ξέρω... Αλλά επέτρεψε τις εκδικητικές φαντασιώσεις μου να βρουν μια διέξοδο, έστω πλασματική, αφού η δικαιοσύνη των ανθρώπων είναι πουτάνα. Αλλού του ευχήθηκα να ζήσει την κόλαση του Saw. Δεν μπορείς να πεις, είναι πιο ρεαλιστικό...