O «Εξορκιστής» με την πραγματική φωνή της Λίντα Μπλερ

O «Εξορκιστής» με την πραγματική φωνή της Λίντα Μπλερ Facebook Twitter
6

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σκηνή με την πραγματική φωνή της πρωταγωνίστριας, της Λίντα Μπλερ, πριν αντικατασταθεί με τη φωνή της σπουδαίας Mercedes McCambridge, η οποία έφερε αϋπνίες σε όσους έχουν δει το φιλμ. Η κυρία McCambridge ήταν μια ηθοποιός του ραδιοφώνου, του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης. Πήρε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για τον Β' γυναικείο ρόλο στην ταινία «Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά" και ο Όρσον Ουέλς την αποκάλεσε «την σπουδαιότερη ηθοποιό του ραδιοφώνου».

Σύμφωνα με το ΑΡ, η McCambridge προσελήφθη για να γίνει η φωνή του Δαίμονα στην ταινία του William Friedkin. Μετά από εβδομάδες γυρισμάτων, για τις οποίες δήλωσε ότι ήταν η πιο σκληρή δουλειά που έχει κάνει ποτέ στον κινηματογράφο, της υποσχέθηκαν ότι το όνομά της θα μπει σε περίοπτη θέση στους τίτλους της ταινίας.


Όμως όταν πήγε στην avant-premiere, το όνομά της έλειπε. Εγκατέλειψε τον κινηματογράφο κλαίγοντας, ενώ ο Friedkin προσπαθούσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το όνομά της έλειπε γιατί δεν είχαν χρόνο να το προσθέσουν.

Από την άλλη, υπάρχει και η εξής περιγραφή του γεγονότος: ο Friedkin δήλωσε το 2012 στο σόου της Diane Riehm (η McCambridge πέθανε το 2004) ότι αρχικά η ίδια δήλωσε ότι δεν ήθελε να γραφτεί το όνομά της, επειδή ήθελε το κοινό να νομίζει ότι αυτή ήταν η πραγματική φωνή του κοριτσιού. Όμως, μετά την κυκλοφορία της ταινίας άλλαξε γνώμη κι έτσι μπήκε το όνομά της στους τίτλους.

Γεγονός είναι ότι η McCambridge μετά από παρέμβαση του Σωματείου των Ηθοποιών πήγε τη Warner Brothers στα δικαστήρια για το θέμα και κέρδισε την υπόθεση. Γεγονός είναι επίσης, ότι το πιο τρομαχτικό στοιχείο της ταινίας δεν είναι οι εικόνες, αλλά ο ήχος.

(Προσοχή: αν δεν το έχετε ξαναδεί, ανάψτε καλού κακού τα φώτα και κλειδώστε την πόρτα)

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Είχαμε κάνει τη βλακεία και είχαμε πάρει τη βιντεοκασέτα για ''πλάκα''όταν πήγαιναμε δημοτικό με δυό συμμαθητές μου..'Οχι μόνο ο υπεύθυνος του μαγαζιού δεν πρόβαλε καμμία αντίρρηση αλλά χαμογέλασε κιόλας..Που να ξέραμε τι μας περίμενε..Σαν βλαμμένα πήγαμε και το είδαμε και είχαμε παγώσει απ'τον τρόμο..Πέρα όμως απ'τα ψυχολογικά προβλήματα που μας είχε δημιουργήσει γενικότερα μη τυχόν μας συμβεί και εμάς κάτι παρόμοιο,ντρεπόμασταν να παραδεχτούμε ότι θέλαμε παρέα να κάνουμε το καθετί εξαιτίας αυτού που είδαμε λόγω ενός φόβου ίσως και παράλογου..Ακόμη θυμάμαι τον τύπο εκείνο που μας έδωσε τη βιντεοκασέτα χωρίς να αντιλαμβάνεται το κόστος που θα είχε στη ψυχή ενός εντεκάχρονου..