Τα χίλια στραβά που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ

Τα χίλια στραβά που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ Facebook Twitter
27

Δεν θα μας σώσει ο αγωγός ή το χρήμα των Αζέρων, αλλά ήταν μια καλή είδηση αυτή σήμερα - σχολιάστηκε ήδη πως δεν θα έκαναν την επένδυση αν θεωρούσαν ότι η Ελλάδα θα βγει απ' το ευρώ ή θα χρεοκοπήσει. 

Μια, καταρχάς, καλή είδηση, δεν γίνεται φυσικά να γίνει δεκτή ως τέτοια.

Περίμενα με ενδιαφέρον να δω την αντίδραση των Παραιτημένων.

Οι παραιτημένοι (ίσως και δικαιολογημένα) δυσπιστούν για κάθε πράγμα που γίνεται, απαισιοδοξούν για τα πάντα και βρίσκουν το στραβό και τη μιζέρια σε ό,τι κι αν συζητηθεί. Συχνά δε οι παραιτημένοι ελπίζουν να πάνε τα πράγματα στραβά -να μην μαζέψουμε έσοδα, να μην έρθουν επενδύσεις, να μη μειωθεί η ανεργία- πιθανότατα λόγω χαιρέκακου μαζοχισμού. 

Κι ενώ ακόμα δεν τον είδαμε τον Αγωγό και δεν ξέρουμε και πολλά για το θέμα, οι πρόωροι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί γειώθηκαν απ' την ανακοίνωση καταπέλτη του ΣΥΡΙΖΑ που με μαντεψιές προσπαθεί να αμαυρώσει όλες τις πλευρές της συμφωνίας. 

Πριν λίγο άκουσα τον δημοιογράφο της Αυγής κύριο Κυρίτση στην τηλεόραση. Χίλια στραβά βρήκε! 

Η συμφωνία δεν είναι τόσο ωραία όσο θα ήταν της Gazprom, σιγά μην πάρουμε τα λεφτά, σιγά τα λεφτά κιόλας, υπάρχουν ακόμα απορίες, σιγά την επένδυση εδώ που τα λέμε, σιγά το μεγάλο αριθμό εργαζομένων, σιγά τα λεφτά που θα παίρνουν. Και πάει λέγοντας. 

Όταν οι υπόλοιποι ψέλλισαν πως οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν δεν είναι αμελητέες, ο κύριος Κυρίτσης είπε -στο περίπου- το εξής απίθανο!

"Εεε... Σιγά! Θα δουλεύουν μες στις λάσπες... Θα ιδρώνουν μές τα χώματα και τη σκόνη, θα λιώνουνε, μες στις λάσπες..." 

Δεν έχει σημασία πως απ' τις θέσεις εργασίας αρκετές θα είναι διοικητικές ή ερευνητικές (και όχι όλες χειρωνακτικές), όμως σοκαρίστηκα απ' την επιμονή κάποιων ανθρώπων να τα βλέπουν, σχεδόν καταναγκαστικά ΟΛΑ μαύρα. 

Ακόμα και το ότι κάποιοι εργάτες θα βρουν δουλειά είναι κακό, επειδή θα ιδρώνουν μέσα στα χώματα!

[Τελείως σχετική είδηση: Ελάχιστοι Έλληνες ενδιαφέρθηκαν για δουλειά στα φραουλοχώραφα / Ερώτηση στη Βουλή με αναφορά σε μονοψήφιο αριθμό για 4.648 θέσεις]

Η αντιπολίτευση για να πείσει και -κυρίως- για να είναι χρήσιμη, πρέπει να είναι υπεύθυνη. Υπάρχουν χίλια στραβά για να κριτικάρεις σε ό,τι γίνεται γύρω μας. Με το να λέμε συνέχεια "όχι" και να ψάχνουμε με το μικροσκόπιο για να βρούμε στραβά στο τέλος θα θυμίζουμε τον ψεύτη βοσκό, και την πολύ διδακτική ιστορία του...

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

14 σχόλια
Καλά σας λέει ρε ο σύντροφος Κυρίτσης!ΔΕΝ θέλουμε ξένους εκμεταλλευτές να επενδύουν στην Ελλάδα!Κολχόζ και 5ετή πλάνα γουστάρουμε.Μακριά από την Ελλάδα βρωμοκαπιτάλες!Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού!ΟΥΟΥΟΥΟΥ τρισκατάρατοι καπιταλίστες που έχετε σκοπό σας το κέρδος (κερδοσκόποι)!Ουουουου ρεμάλια!Μακριά από την Ελλάδα εσείς και τα λεφτά σας!Εμείς εδώ θέλουμε μόνο διορισμούς στο δημόσιο και εγκαθίδρυση δικτατορίας του προλεταριάτου!Οτιδήποτε άλλο είναι του σατανά!Θα σας το επιβεβαιώσει οσονούπω και ο καθοδηγητής μας Κουτσούμπας.
Από την τελευταία προεκλογική περίοδο με ακόμη πιο έντονο ρυθμό , μέχρι σήμερα, παρατηρώ μια γενική επίθεση κατά του Σύριζα. Χωρίς να μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα με την πολιτική του θέση που παρουσιάζει, ή δεν παριουσιάζει, δε μπορώ όμως να δεχτώ πλέον και τις θέσεις της κυβέρνησης που έχουν καταστρέψει τη χώρα και συνεχίζουν με το πλιάτσικο σε ότι έχει απομείνει.Για να γυρίσω λοιπόν στην επίθεση κατά του αντιπαθητικού Αλέξη, είτε αυτή είναι κατευθυνόμενη από γνωστά/άγνωστα κέντρα εξουσίας, είτε είναι προσωπικές απόψεις καθ'όλα σεβαστές, έχω να παρατηρήσω τα εξής:Στην κριτική του Σύριζα: η χώρα πηγαίνει μαθηματικά προς την καταστροφή, ή απάντηση της Κυβέρνησης μέσω των βουλευτών της είναι : εσείς θα την πάτε χειρότερα (με την αρωγή ή την ανοχή των δημοσιογράφων). Στην επίκριση για την ρευστοποίηση του πλούτου της Ελλάδας και το ξεπούλημα (το αφεντικό τρελάθηκε) των μοναδικών προσοδοφόρων πηγών, η απάντηση των κυβερνόντων και πάλι με το σιγοντάρισμα των δημοσιογράφων (πρωτοστατούντος του Μεγάλου καναλιού) είναι : εσείς που θα βρείτε τα χρήματα; Στις όμορφες προτάσεις (είτε ανεδαφικές, είτε λαικίστικες) του Σύριζα για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, η Κυβερνόντες γελούν και ρωτούν επίμονα: δηλαδή θα διώξετε και τους τελευταίους επενδυτές που έχουν μείνει στη χώρα (όχι που αφήσαμε με τις καταστροφικές πολιτικές παλινωδίες μας). Αυτοί άλλωστε έχουν βρει το κόλπο: φορολόγηση των σίγουρων... μισθωτών, συνταξιούχων. Στις κατηγορίες του Σύριζα για την έκρηξη της ανεργίας, η απάντηση είναι : εσείς που θα βρείτε θέσεις εργασίας? (σιγά μη σας πει κιόλας ο Αλέξης το μυστικό της πετυχημένης διακύβέρνησης). Και αν οι συμφωνίες που κλείνει η κυβέρνηση καλύπτονται από ένα πέπλο ασαφειών και μυστικοπάθειας ως προς τους όρους, τα οφέλη βραχυ/μακροπρόθεσμα και αντισταθμιστικά περνούν έτσι εύκολα αβάσάνιστα στα δελτία ειδήσεων, κάποιος πρέπει να τα αμφισβητήσει και να ζητήσει εξηγήσεις. Αν ούτε αυτό το θέλουμε απο την αντιπολίτευση, παραιτούμαστε από κάθε έλεγχο και προσπάθεια συγκράτισης των λαμπερών και χαμογελαστών (λυσσασμένων όμως υπέυθυνων του Ελληνικού δράματος)Ακολουθεί Κωστής Παλαμάς..."Γύριζε, μη σταθής ποτέ, ρίξε πέτρα μαύρη,ο ψεύτης είδωλο είν' εδώ, τον προσκυνά η πλεμπάγια,η Αλήθεια τόπο να σταθή μια σπιθαμή δε θάβρη.Αλάργα. Μόρα της ψυχής της χώρας τα μουράγια.Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνουςκι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,ραγιάδες έχεις μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,και Μαμμωνάδες βάρβαροι και χαύνοι λεβαντίνοι.Λύκοι ω κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοικαι οι χαρακόποι αδίαντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!"
Δηλαδη για να καταλαβω: Δεν υπαρχουν δουλειες για τους νεους, γκρινιαζουμε, ανακοινωνονται νεες θεσεις εργασιας, γκρινιαζουμε ( δουλεια σε λασπες; απα-πα-πα), ζητουνται 4000 εργατες για δουλεια σε χωραφια και αδιαφορουμε 100% ( λες και οι παππουδες μας δουλευαν στην google και εμεις δε θελουμε να χαλασουμε την οικογενειακη παραδοση).Ποιος θα μπορεσει να μου εξηγησει τι στο καλο συμβαινει μεσα στα πανεμορφα κεφαλια μας;
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα έφερνε το αέριο με ανθρώπινη αλυσίδα απ΄τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι την Αλβανία. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με κουβάδες θα μετέφεραν το αέριο ο ένας στον άλλο μέρα νύχτα. Λίγο αργός τρόπος αλλά εκεί να δεις θέσεις εργασίας!
Ο Δον Ιδιώτης έχει πιάσει το νόημα της ανακοίνωσης νομίζω :)Όπως σε μια Ασιατική χώρα στα 60s είχαν καλέσει τον Friedman και του έδειχναν τα έργα για την κατασκευή ενός καναλιού.Όταν είδε άπειρους εργάτες με φτυάρια αλλά σχεδόν καθόλου μηχανήματα ρώτησε το γιατί και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε "Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας"."Τότε γιατί δε τους δίνετε κουτάλια για το σκάψιμο;"
(Προς το σχόλιο του κύριου Δημοκίδη, επειδή δεν υπάρχει η επιλογή για άμεση απάντηση)Λαϊκισμός είναι να λέτε πως "ακόμη" δεν είναι ώρα να πανηγυρίσουμε και να υπονοείτε με τα σχόλιά σας πως μια ολόκληρη παράταξη είναι υπέρ του κοπροσκυλιάσματος. Τα σχόλια που μπορεί να κάνει κάποιος βουλευτής δεν μπορούν να συγκρίνονται με τις ανακοινώσεις του κόμματος. Και τέλος σαν αξιωματική αντιπολίτευση δεν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να εκφέρει άποψη; Η γραμμή των αριστερών κομμάτων είναι ενάντια στα μονοπώλια και αυτήν στηρίζουν. Αν εσείς πιστεύετε ότι είναι αναθέματα, καλώς. Εγώ απλά έχω αντίθετη άποψη.
"Και τέλος σαν αξιωματική αντιπολίτευση δεν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να εκφέρει άποψη;"Το θέμα είναι τι είδους άποψη εκφέρει.Και όταν ένας αριθμός στελεχών φροντίζει (για το ένα ή το άλλο θέμα) να εκφράζεται δημοσίως με θέσεις που δεν υπάρχουν ή δεν απορρέουν από τις 'επίσημες' θέσεις του κόμματος, αν μη τι άλλο, τις υπονομεύουν, μας μπερδεύουν και δίνουν μια αίσθηση ασυνεννοησίας που προσωπικά εμένα δε με κερδίζουν ως πολίτη και ψηφοφόρο.
Επειδή ίσως δεν διάβασες πολύ πριν γράψεις το αγανακτισμένο κείμενό σου..έχουμε και λέμε:-Οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, θα είναι μόλις 100. Στο σύνολο οι θέσεις που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούν τις 4.800 και αυτό μέσα στα επόμενα 54 χρόνια!-Τα κέρδη από τη διέλευση του αγωγού δεν αφορούν τον ελληνικό λαό αλλά εταιρίες όπως η «BP», «STATOIL», «TOTAL», «LUK OIL», «ΕNI», «SOCAR», «ΝIOC», «TPAO».-Στη συμφωνία δεν υπάρχει καμία ρήτρα για φτηνό φυσικό αέριο. Εδώ να σου υπενθυμίσω ότι 7 στους 10 Έλληνες πέρυσι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα επιχειρήματα της αντίθετης άποψης. Η πραγματικότητα δεν κρύβεται στους πανηγυρισμούς των ΜΜΕ, οπότε ας μην παπαγαλίζουμε ό,τι ακούμε.
Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί - ακόμη. Αν γίνει κάτι καλό απ' τον αγωγό θα το δούμε στην πορεία.Όμως:Ο Σύριζα λέει ως κακό ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τη συμφωνία, εσείς πάλι είστε απολύτως σίγουρη για όλα - και για το ότι δεν υπάρχει καμία ρήτρα, για το πόσες ακριβώς δουλειές θα υπάρχουν κλπ. Τελικά, ξέρουμε ή δεν ξέρουμε τα της συμφωνίας; Οι μόνιμες θέσεις εργασίας ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση του έργου θα είναι ίσως μόλις 100. Φαντάζομαι όμως κι αυτοί οι καημένοι οι 100 που θα προσληφθούν μετά, θα ζήσουν μία κόλαση: θα πρέπει να πηγαίνουν κάθε μέρα εκεί, θα πρέπει δουλεύουν κάθε μέρα, το αφεντικό θα τους ρουφάει το αίμα, κλπ...
Ήμουν συγκεκριμένη γιατί διάβασα την δήλωση του Σύριζα και δεν αρκέστηκα σε μερικά σχόλια που άκουσα. Επίσης ο λαϊκισμός είναι ό,τι πιο εύκολο και ευκολοχώνευτο αλλά καλό είναι να μην συνεχίσετε να το κάνετε κύριε Δημοκίδη. Σας παραθέτω και την ανακοίνωση του Σύριζα σε περίπτωση που θέλετε να δείτε που στήριξα το προηγούμενό σχόλιό μου, επίσης προτείνω ένα google search για πιο ολοκληρωμένη εικόνα πάνω στο θέμα.http://www.syriza.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-12/
Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την σχολίασαν ή/και αποδόμησαν πιο ειδικοί από εμένα. Σχολίασα τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ όπως παρουσιάστηκε απ' τον κύριο Κυρίτση, στην τηλεόραση.Οπότε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα επειδή δεν ξέρει τη συμφωνία, ή την ξέρει τόσο καλά και γι' αυτό έχει πρόβλημα;Και, τελικά, θα υπήρχε οποιαδήποτε περίπτωση να μην έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποια συμφωνία που δεν έκλεισε ο ίδιος;(Είναι λαϊκισμός το ότι λέω πως ούτε πανηγυρισμοί χρειάζονται, ούτε αναθέματα; Γιατί αν είναι θα συνεχίσω να είμαι λαϊκιστής...)
Παρακινούμενος από την τελευταία σου παράγραφο, Άρη, θα σε παρακαλούσα σε κάποιο επόμενο post να γράψεις κάτι για τις συνθήκες εργασίας που έχει επιβάλει η COSCO στο λιμάνι.
Διαβάζοντας την υπεύθυνη κριτική σας προς τον Συριζα, έψαξα να βρω τι είπε ο συριζα για τον αγωγό.. Αφού διάβασα τις ανακοινώσεις του από 2-3 ενημερωτικές σελίδες μου φαίνεται ενδιαφέρον το παρακάτω:Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται ιδιαίτερα στη «μη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας», εκτιμώντας παράλληλα ότι η «αόριστη επίκληση γενικών και αόριστων ωφελειών, συνηγορεί για λεόντεια σύμβαση υπέρ των ξένων συμφερόντων»Οπότε πανηγυρίζουμε για μια συμφωνία στην οποία δεν ξέρουμε τι συμφωνήθηκε απλά επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες, την τιμιότητα και την ανιδιοτέλεια της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Αυτή η στάση είναι υπεύθυνη και είναι ανεύθυνος ο συριζα επειδή λέει να δούμε πρώτα τι συμφωνήθηκε!!!!ΥΓ: Στα πλαίσια των επιτυχιών της κυβέρνησης καταργήθηκε σήμερα και επίσημα το πενθήμερο.. Αλλά τι σημασία έχει? Εδώ θα περάσει αγωγός αερίου από την Ελλάδα...[Σχόλιο Άρη: Λέτε: "Οπότε πανηγυρίζουμε για μια συμφωνία στην οποία δεν ξέρουμε τι συμφωνήθηκε". Αυτό όμως πείτε το σ' αυτούς που πανηγυρίζουν - οι οποίοι λογικά θα απαντήσουν: "Οπότε αναθεματίζουμε μια συμφωνία στην οποία δεν ξέρουμε τι συμφωνήθηκε" ]
ΝΔ: Πανηγυρίζει άλλο ένα success story, χωρίς να ενημερώνει τους ιθαγενείς για ασήμαντες λεπτομέρειες.ΣΥΡΙΖΑ: Ασκεί κριτική, πως δεν υπάρχει sucess story εφόσον δεν ξέρουμε τι έχει συμφωνηθεί.Συμπέρασμα: Ο συριζα δεν είναι χρήσιμος ούτε υπεύθνος. Λέει μόνο όχι!!ΥΓ: Διάβασε ξανά τον επίλογο του άρθρου σου, είναι αναζήτηση με μικροσκόπιο τα να ζητάει ο συριζα να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία?[Σχόλιο Άρη: Διάβασε όλο το άρθρο και την θέση του δημοσιογράφου της Αυγής, που, ναι, έψαχνε γελοίες δικαιολογίες με το μικροσκόπιο. Παρ' ό,τι δεν ξέρουμε πολλά ακόμη για τη συμφωνία που μόλις έγινε, ήταν σίγουρος ότι είναι καταστροφική κλπ κλπ. Συγγνώμη που γενικεύω, αλλά είναι η πιο συνηθισμένη τάση της Αντιπολίτευσης να αμαυρώνει με κάθε (ανόητο, μερικές φορές τρόπο) ό,τι κάνει η Κυβέρνηση. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ - ποιος θα ξεχάσει τον Σαμαρά που θεωρούσε κάθε μεταρρύθμιση εθνική προδοσία και το Μνημόνιο συμφωνία του Σατανά. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση φυσικά...]
Επειδή διάβασα και εγώ όλη την ανακοίνωση (είχα όρεξη να ρίξω γέλιο) ο Σύριζα κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορεί τους άλλους."Η μη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας και η αόριστη επίκληση γενικών και αόριστων ωφελειών, συνηγορεί για λεόντεια σύμβαση υπέρ των ξένων συμφερόντων."Δε νομίζω Αλέκο, η μη δημοσιοποίηση των όρων δεν συνηγορεί σε τίποτα!(Ο σύριζα) "Θα ασκήσει πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, ενεργητική και όχι παθητική, όπως μέχρι σήμερα, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι την μεγιστοποίηση των κερδών των πολυεθνικών."Δε ξέρω ποια η διαφορά της ενεργητικής ενεργειακής πολιτικής. Μάλλον θα τρώμε φασολάδα και θα παράγουμε εμείς φυσικό αέριο. Όπως και να έχει αυτές τις αρλούμπες για τα κέρδη των πολυεθνικών τις λέει με πολύ καλύτερο και διασκεδαστικό τρόπο το ΚΚΕ!
Για την ακρίβεια, σε ένα σημείο ειπώθηκε το εξής: Θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, του λένε. Και απαντά: Ε, εντάξει, δε μας κάνουν χάρη. Χρειάζονται χέρια για να κατασκευαστεί το έργο.Σα να λέμε, ναι μεν θέσεις εργασίας, αλλά απ' αυτές που πρέπει και να δουλεύεις!
Ποιος είπε ρε παιδιά ότι θέλει να κυβερνήσει; Δεν είναι απείρως ευκολότερη και risk-free η επαγγελματική γκρίνια; Αν γίνει τώρα καμιά στραβή και μας κάνουν κυβέρνηση, ε, θα δούμε, κάπως θα μας ρίξουμε να γλυτώσουμε!
Αυτό το "Παραιτημένοι" (με κεφαλαίο π) μου φάνηκε κάπως όμορφο και κάπως λογοτεχνικό και μου θύμισε κάτι που γράφει ο Μίχαελ Έντε. Ελπίζοντας ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον και ανησυχητικά ταιριαστό με την περίπτωση, παραθέτω το απόσπασμα. Είναι από την σύντομη ιστορία "Οι κατακόμβες του Μισραΐμ", σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδη:"Όποιος, αντίθετα, έμενε ικανοποιημένος που υπήρχε και βρισκόταν εδώ, χωρίς να ψάχνει νοήματα και αιτίες, περνούσε για μορφωμένος και φωτισμένος ανάμεσα στους Ίσκιους. Αυτή η νίκη κατά της γοητείας των ψευδαισθήσεων, έκανε τους εκλεκτούς να καμαρώνουν και τους έδινε το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται "Απο-γοητευμένοι" ή "Απο-γοητευτές". Το κύρος τους ήταν τέτοιο ανάμεσα στους υπολοίπους, που για το Λαό των Ίσκιων αλήθεια ήταν μόνο ό,τι είχε την πικρή γεύση της απογοήτευσης."Ή, όπως λέει πιο εύθυμα ο Αρκάς, στον γέρο η συμβουλή του γιατρού είναι σχετικά απλή: αν είναι νόστιμο, φτύσ' το.Παρεμπιπτόντως κε Δημοκίδη, μιας και είστε πιο ειδικός, σας αρέσουν τα παιδικά βιβλία του Έντε;
Ο Συριζα μου θυμιζει τα παιδακια που νομιζουν οτι οσα λεφτα θελει καποιος τα βγαζει απο το ΑΤΜ χωρις να χρειαζεται να δουλεψει, να μεινει μακρια απο τα παιδια του, να προσπαθησει τελος παντων. Ειναι η πολιτικη εκφραση του συνδρομου της Αγιας Ελληνικης οικογενειας (και της ακομα πιο αγιας Ελληνιδας μανας!) που θα ειναι παντα εκει να νταχτιρντιζει τον κανακαρη της! Τι να πω αλλο? Αποσυρομαι γαιτι εχω και δουλεια.....
Δεν το καταλαβαινουν! Μην ξεχνατε οτι αυτοι οι ανθρωποι εχουν εκπαιδευτει συστηματικα να πιστευουν οτι για ολα τα στραβα στη ζωη τους (και στη χωρα τους) φταιει παντα καποιος αλλος, ποτε οι ιδιοι! Οπως ολοι γνωριζουν το σπουδαιο αυτο εθνος υπηρξε παντοτε θυμα των Μασονων, των ομοφυλοφιλων, των Εβραιων, του George Soros και φυσικα της διαβολικης Frau (ή madame για τον cool Alexis) Merkel! Αλλα ως γνωστον μια μερα θα ξυπνησει και ο μαρμαρωμενος βασιλιας και θα ξαναπαρουμε την πολη και θα ζησουν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα! Ξερετε υπαρχουν ανθρωποι που στα αληθεια τα πιστευουν αυτα!! Χαιρετισματα τωρα και ραντεβου στην Πόλη για καφε (Ελληνικο φυσικα!)!
Είναι κρίμα! Κρρρρρίμα! Και πιστεύω πως αν δεν κυβερνήσει ποτέ, θα είναι γι'αυτό ακριβώς το λόγο.Γιατί ακόμη και τώρα που χρειαζόμαστε ένα πολιτικό φορέα που θα δείξει υπευθυνότητα και θα πετάξει από πάνω του τις μικροπολιτικές του παρελθόντος, ο Σύριζα δυστυχώς δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.(θα μου πεις.. στέκονται οι άλλοι; όχι.. αλλά για την αξιωματική αντιπολίτευση μιλάω, που 'ευελπιστεί' - λέμε τώρα - να κυβερνήσει άμεσα)
Δυστήχως ο Σύριζα όλο και περισσότερο απομακρύνεται από την παλαιά προοδευτική αριστερά ( η οποια πλέον είναι ανύπαρκτη). Μετατρέπεται μέρα με την μέρα σε ένα μόρφωμα παντελώς ιδεοληπτικό και βαθύτατα λαϊκίστικο. Και προς στιγμή είχε φανεί πως ήταν κάποια ελπίδα, αν και όποιος έχει περάσει από ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να δει τι εστί "κυβέρνηση της αριστεράς"