@icare Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο παστό χοιρινό που λέει η Λένα στην απάντηση της. Κάθε Χριστούγεννα η μέση Ελληνική οικογένεια του απώτερου παρελθόντος, έσφαζε το γουρούνι που είχε. Αυτό το τρώγαν όλο το χειμώνα (και δεν αφήναν τίποτε), παστώνοντας, αλλαντοποιόντας, καπνίζοντας ή αλατίζοντας κομμάτια του. Στην παραδοσιακή Ελληνική διατροφή, οι άνθρωποι τρώγαν πολύ λιγότερο κρέας από ότι τρώμε σήμερα - λίγο χοιρινό, μερικά κοτόπουλα, λίγο κυνήγι, λίγο ψάρι στα παραθαλάσσια - με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην φύση. Πάντως με την σημερινή μέση κατανάλωση κρέατος στην χώρα έχεις δίκαιο, με τίποτε δεν επαρκεί η εντόπια κτηνοτροφία.
Σχολιάζει ο/η