Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens

Μια πολύ καλή επιλογή για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας, όλες τις ώρες τις ημέρας

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει πλέον η Electra Hotel & Resorts στις εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις σε όλα τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ανά την Ελλάδα δίνει ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα γραφής και συνέπειας στο Electra Athens, το ξενοδοχείο της αλυσίδας επί της οδού Ερμού, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.


Πράγματι, στο XFloor, το νέο εστιατόριο που στεγάζεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, η φιλοσοφία της εταιρείας υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό.

Ασφαλώς, το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του.


Την ευθύνη για τη δημιουργία του μενού αλλά και την καθημερινή λειτουργία της κουζίνας του εστιατορίου έχει αναλάβει ένας νέος σεφ με εμπειρία και τεχνική κατάρτιση. Ο Δημήτρης Σιώζος θέλησε να φτιάξει ένα μενού με προσήλωση στις βασικές αρχές της μεσογειακής κουζίνας, όπου όμως τα ελληνικά υλικά με ονομασία προέλευσης αλλά και οι τοπικές συνταγές από τα διάφορα μέρη της χώρας θα έχουν σημαντικό ρόλο.

Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Το αποτέλεσμα, όπως το διαπιστώνεις καταρχάς παίρνοντας στα χέρια σου τον κατάλογο, αλλά και στη συνέχεια, δοκιμάζοντας τις προτάσεις του, φαίνεται να τον δικαιώνει.

Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα, την κατάρτιση και στην οινική αισθητική του οποίου μπορείς να εμπιστευτείς πλήρως για την επιλογή των κρασιών από την εξαιρετική και ενημερωμένη οινική λίστα που ο ίδιος έχει καταρτίσει με ενδιαφέρουσες επιλογές, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα.


Ο σεφ φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια των πιάτων του. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με την ποικιλία πράσινων δροσερών λαχανικών με βαλεριάνα, ραπανάκι πίκλα, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένα σύκα και βινεγκρέτ από ξίδι xeres (€12). Δροσερό πιάτο για αρχή.


Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια (€17). Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας (€16) ‒ ένα καλοκαιρινό πιάτο.

Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κι αν εκτιμάς τη σκοπελίτικη τυρόπιτα, ήρθε η στιγμή να συστηθείς με το σκοπελίτικο κριθαρότο που είναι μαγειρεμένο με φρέσκα καλαμαράκια, φρέσκια ντομάτα, αρωματικά βότανα και σβησμένο με ρακή (€19). Πατάει σε παραδοσιακή συνταγή της Σκοπέλου και η βαθιά νοστιμιά του κατακλύζει την ψυχή σου.


Ο Δημήτρης Σιώζος αγαπά το κρητικό ελαιόλαδο. «Είναι το αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα» δηλώνει χωρίς περιστροφές. Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου (€22) ‒ χάρμα οφθαλμών το πιάτο.


Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους (€8) και μια ιδιαίτερη πάβλοβα με λευκή σοκολάτα Valrhona, βανίλια Μαγαδασκάρης και σορμπέ φράουλα (8).

Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το XFloor δίνει μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Info

Electra Athens Hotel, XFloor, Ερμού 5, 210 3378000