Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Θέλω και στην Ελλάδα να νιώσουν περήφανοι για το γιό μου», δηλώνει ο πατέρας του Κύργιου

«Να βλέπουν το Νίκο σε όλο τον πλανήτη και να λένε: Κι αυτός είναι Έλληνας»

«Θέλω και στην Ελλάδα να νιώσουν περήφανοι για το γιό μου», δηλώνει ο πατέρας του Κύργιου

Μετά τον θρίαμβο επί του Ναδάλ, ο ελληνικής καταγωγής τενίστας Νίκ Κύργιος δεν μπόρεσε να προχωρήσει στα ημιτελικά του θεσμού αφού αποκλείστηκε από τον Καναδό Μίλος Ράονιτς.

Η νίκη του όμως επί του Νο1 τενίστα στον κόσμο έδωσε χαρά και στον πατέρα του Γιώργο ο οποίος κατάγεται από χωριό της Ηπείρου (από τους Γεωργάνους)  και είχε πάει στην Αυστραλία πριν από 48 χρόνια.

Εκεί γνώρισε τη Νορλάιλα από την Μαλαισία, την οποία παντρεύτηκε και έχουν μαζί τρία παιδιά.  

Ο πατέρας του Νικ είναι ελαιοχρωματιστής και η μητέρα του μηχανικός υπολογιστών, ενώ έχει άλλα δύο αδέρφια, τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και την Χαμιλά που είναι ηθοποιός. Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας, γεννήθηκε στην Καμπέρα (σήμερα κατοικεί στη Μελβούρνη) και από νωρίς είχε κλίση προς τον αθλητισμό. Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1995 και έχει ύψος 1,93 μ.


Την περασμένη Τρίτη ήταν μαζί με τον γιό του στο Λονδίνο, όπως και η σύζυγος του που, όπως η Νορλάιλα, που μαζί με την κόρη της Χαμιλά, τυλίχτηκαν με την ελληνική σημαία για να γιορτάσουν τη νίκη του επί του Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Γιώργος Κύργιος,  που αντιμετωπίζει με σεμνότητα την επιτυχία του γιου του, λέει πως επιτέλους οι συγχωριανοί του στην Ήπειρο μαθαίνουν τα καλά νέα του γιου του.


Πέρσι μιλώντας στην ΕΡΤ, (λίγο πριν κλείσει), είχε δηλώσει:
«Θέλω οι χωριανοί μου να νιώσουν κι αυτοί υπερήφανοι για τον δικό τους άνθρωπο. Να καταλάβουν πως οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν. Να βλέπουν τον Νίκο στις πρώτες σελίδες χιλιάδων ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη και να λένε είναι και αυτός Έλληνας! Ελλάδα σου προσφέρω τον γιο μου», είχε πει στην ΕΡΤ συγκινημένος.


Πρόσθεσε μάλιστα πως θέλει ο γιος του ο Νικ να πάει και να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

«Καλά είναι εδώ», είπε, «μας αγάπησε η Αυστραλία, την αγαπήσαμε κι εμείς. Αλλά.. να τώρα έχω την ελπίδα πως δεν θα «σβήσει» η ανάμνηση της φαμίλιας εκεί στο χωριό».

Πηγή: ΑΜΠΕ