Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι ιππότες που αγαπήσαμε…

Η νέα σειρά κρασιών Cavalieri Lazaridi μας κατέκτησε πριν ακόμα ανοίξουμε το μπουκάλι

Οι ιππότες που αγαπήσαμε…

 

Κι όμως… οι ιππότες μπορεί και να υπάρχουν! Και μάλιστα να βρίσκονται ανάμεσά μας, δίπλα μας, να κάθονται στο ίδιο το τραπέζι που τρώμε παρέα με τους φίλους μας. Για να τους δούμε αρκεί ένα ποτήρι κρασί!

 

Ο τίτλος Cavaliere συνοδεύει τη νέα σειρά κρασιών Nico Lazaridi και μάλιστα όχι τυχαία, αφού μέλη της οικογένειας έχουν τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη σε αναγνώριση της συμβολής τους στην Ιταλική Δημοκρατία. Αυτή η σημαντική  κληρονομιά αποτυπώνεται στην ποιότητα, την αισθητική και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των νέων κρασιών Cavalieri Lazaridi.

 

Οι κοινότητες Αγοράς και Πηγαδίων όπου είναι εγκατεστημένος ο αμπελώνας της οικογένειας του Νίκου Λαζαρίδη, φιλοξενεί όχι μόνο ελληνικές ποικιλίες αλλά και διεθνείς οι οποίες με μεγάλη προσοχή και σεβασμό έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος της περιοχής ακολουθώντας τους κανόνες της αρμονίας που ορίζει η ίδια η φύση.

 

Αυτός ο συνδυασμός έχει σαν αποτέλεσμα μια ξεχωριστή προσωπικότητα η οποία αναδεικνύεται όχι μόνο από τα γευστικά χαρακτηριστικά αλλά και από την ίδια την ετικέτα αυτής της σειρά κρασιών. Η αφαιρετική κεφαλή αλόγου με τη διακριτικά χρωματισμένη χαίτη (για να ξεχωρίζει το λευκό από το κόκκινο κρασί) είναι τυπωμένη με μεταλοτυπία στην ετικέτα και αποτυπώνεται και στο καψύλι του μπουκαλιού προετοιμάζοντας για την αριστοκρατική γεύση, ενώ η καλλιγραφική γραμματοσειρά του ονόματος ολοκληρώνει την αίσθηση που σε κυριεύει λίγο πριν ανοίξεις ένα κρασί Cavalieri.

 

 

Δοκιμάσαμε το λευκό Cavalieri Lazaridi που παράγεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Ugni Blanc. Ένα κρασί  με καθαρό πρασινοκίτρινο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα εξωτικών φρούτων, εσπεριδοειδών, κίτρου και ροδάκινου με διακριτικές  τις νότες  μεταλλικότητας  του Ασύρτικου.  Το σώμα του πλούσιο και γοητευτικό, με οξύτητα ευχάριστη και δροσερή, αρωματική επίγευση. Ένας «ιππότης» που συνοδεύει θαλασσινά, ψάρια, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, λευκά άπαχα κρέατα, ψητά λαχανικά και πιάτα μεσογειακής κουζίνας .

 

 

 

Όσο για το ερυθρό Cavalieri Lazaridi εδώ οι ποικιλίες παντρεύονται σε ένα χαρμάνι που περιέχει φημισμένα ονόματα όπως Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot και Sangiovese. Κάθε ποικιλία ζυμώνεται ξεχωριστά τουλάχιστον για μια εβδομάδα και αφού έχει επιτευχθεί η κατάλληλη ωριμότητα, μετά ακολουθεί η συνοινοποίηση που διαρκεί περίπου 15 ημέρες. Η υπομονή που χρειάζεται γι’ αυτή τη διαδικασία αξίζει τον κόπο καθώς προκύπτει ένα κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, σοκολάτας, κέδρου και ξηρών καρπών με κάποιες νύξεις βοτάνων. Το σώμα του είναι γεμάτο, με λιπαρή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο και πολυπλοκότητα. Το απολαύσαμε συνοδεύοντας ώριμα τυριά, κρέατα σχάρας, κόκκινα μαγειρευτά κρέατα και κυνήγι με σύνθετες σάλτσες .

 

Η σειρά κρασιών Cavalieri Lazaridi κερδίζει σε όλα τα σημεία: στην εικόνα, τη γεύση και το άρωμα. Κι επειδή θέλουμε να ενημερωνόμαστε για όλα τα νέα από τον κόσμο του κρασιού, γίναμε μέλη του Nico Lazaridi Wine Club, μιας κοινότητας με online και offline δράσεις και κυρίως με προσφορές και ενημερώσεις για όλα τα μέλη. Η οικογένεια του Νίκου Λαζαρίδη μας καλεί να μοιραστούμε την αγάπη μας για το κρασί κάνοντας την εγγραφή μας δωρεάν στο www.nlwineclub.gr και να γίνουμε κοινωνοί σε μια τελετουργία γεμάτη μυστικά και παραδόσεις.

 

 info@nicolazaridi.gr // www.nicolazaridi.gr // www.facebook.com/NicoLazaridiWinery