Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αφιέρωμα στον Στράτη Μυριβήλη

Το βιβλιοπωλείο Σπόρος και οι εκδόσεις Εστία διοργανώνουν συζήτηση με θέμα το έργο του Στρατή Μυριβήλη, με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής του.

Αφιέρωμα στον Στράτη Μυριβήλη

Ο Στρατής Μυριβήλης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πεζογράφους της Γενιάς του '30 για αυτό και οι "Μικρές Φωτιές", "Η Χώρα των Αγαλμάτων", το Πράσινο (1936), το Γαλάζιο (1939), το Κόκκινο (1952) και το Βυσσινί (1959 ξανά ζωντανεύουν μέσα από μια συζήτηση με αφορμή το έργο ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων πεζογράφων.

 

Οι εκδόσεις Εστία σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Σπόρος σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με θέμα το πεζογραφικό και ποιητικό έργο του Έλληνα συγγραφέα Στρατή Μυριβήλη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο χώρο του βιβλιοπωλείου "Σπόρος".

 

Στην συζήτηση θα παρευρεθεί και η εγγονή του Στράτη Μυριβήλη, Χριστίνα Αγγελοπούλου με σκοπό την αποκάλυψη άγνωστων πτυχών της ζωής του Μυριβήλη, τόσο ως ανθρώπου, αλλά και συγγραφέα.


Με την Χριστίνα Αγγελοπούλου Μυριβήλη πρόκειται να συνομιλήσουν ο επιμελητής των εκδόσεων Εστία Παντελής Μπουκάλας (ποιητής, αρθρογράφος, συγγραφέας, μεταφραστής και δημοσιογράφος) καθώς και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, σκηνοθέτης και ηθοποιός, στον οποίο οφείλεται και η εξαιρετική θεατρική μεταφορά των διηγημάτων του συγγραφέως. 

 

 

19:00 – 20:30