Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εγώ κι εσύ, πάντα κολλητοί

Μόνο οι φιλίες αξίζουν σε αυτή τη ζωή.

Εγώ κι εσύ, πάντα κολλητοί

 

Επειδή εδώ μιλάμε για τα ωραία πράγματα σήμερα θα ήθελα να γράψω μερικές λέξεις για τη φιλία και τί σημαίνει αυτή η έννοια για μένα. Τον τελευταίο καιρό που όλα δυσκολεύουν μας συμβουλεύω να στραφούμε ο ένας στον άλλο. Διότι η αγάπη είναι δημιουργία, νομίζω. Να τι είναι για μένα φιλία:

  1. Φιλία είναι να θυμάσαι πως με κάποιον έχεις πεθάνει στα γέλια τόσο πολύ που αν αρχίσεις τα «θυμάσαι;», τα επεισόδια να μην έχουν τελειωμό.
  2. Φιλία είναι αυτό που ακόμα και τρία χρόνια να κάνεις να πάρεις τον άλλον τηλέφωνο, η συζήτηση ξεκινάει από κεί που την είχατε αφήσει την προηγούμενη φορά. Συνέχεια.
  3. Φιλία είναι να μην υπάρχουν δικά σου και δικά μου.
  4. Φιλία είναι να ακούς τον άλλον με προσοχή. Και όταν σου ζητά συμβουλή να την δίνεις με τον ίδιο τρόπο που αφήνεις ένα χαρτάκι να πετάξει στον αέρα. Να μην περιμένεις και την εφαρμογή της δηλαδή.
  5. Φιλία είναι να σε έχει σώσει. Και να ξέρει πως όταν χρειαστεί θα τον σώσεις κι εσύ.Ή τουλάχιστον ότι θα παλέψεις γι' αυτό.
  6. Φιλία είναι να μην φτάνει ένα dinner reunion για να καλύψετε όλα τα θέματα και να χτυπάει το κινητό μόλις μπαίνεις σπίτι, και είναι τρεις το πρωί, για να αναλύσετε μερικά θέματα ακόμα.
  7. Φιλία είναι να ξέρεις πως σε έχει υπερασπιστεί πολλές φορές και με κίνδυνο να χάσει πράγματα.
  8. Φιλία είναι να έχετε χορέψει μαζί. Τα γλέντια είναι η δαντέλα σε αυτό το κέντημα που λέγεται φιλία. Εγώ μετρώ τις φιλίες μου με τα γέλια, τα γλέντια και τα δάκρυα.
  9. Φιλία είναι να αισθάνεσαι προστατευτικά για τον άλλον. Δεν είναι πάντα καλό αυτό, όμως σκέψου πόσο κοντά είσαι με κάποιον για να του δημιουργείς τέτοια συναισθήματα.
  10. Φιλία είναι να μην ξεχνάς ποτέ τα γενέθλια του κολλητού σου. Και αν μπορείς να του φτιάχνεις και καμιά τούρτα. Εσύ εξάλλου τον ξέρεις από τότε που γεννήθηκε. Στα πιο πολλά του γενέθλια, μαζί τα σβήνατε τα κεράκια.
  11. Φιλία είναι να σου έχει πει πως έχει κάνει τα πιο απίστευτα πράγματα και εσύ να μην βάζεις ούτε ένα μικρό συννεφάκι πάνω από το όνομα του. Ξέρω τι σας λέω, αυτό είναι σπάνιο και πολύτιμο.
  12. Φιλία είναι που μας λένε πως μοιάζουμε σαν αδέρφια. Κάθε φορά που το ακούω ψηλώνω δύο πόντους από την περηφάνεια μου.
  13. Φιλία είναι που δεν χαρίζουμε αυτό που έχουμε σε κανέναν. Ούτε στους γκόμενους, ούτε στα παιδιά σου, ούτε πουθενά. Εγώ κι εσύ, για πάντα κολλητοί, αυτό φτάνει.
  14. Φιλία είναι που δεν μας λείπει τίποτα, όταν είμαστε μαζί.
  15. Φιλία είναι που ξέρω πως δεν διάβασες ποτέ τα βιβλία που σου πρότεινα και εγώ δεν άκουσα ποτέ τη μουσική που μου έδωσες.
  16. Φιλία είναι που μετά από τόσα χρόνια κάθε μέρα κερδίζω ακόμα κάτι από σένα.
  17. Φιλία είναι εκείνες οι διακοπές στην Κέρκυρα.
  18. Φιλία είναι που σου φτιάχνω τα φυτά της βεράντας, για 15η φορά. Μόνο και μόνο για να τα βρω πεθαμένα στην επόμενη επίσκεψη.
  19. Φιλία είναι εκείνο το απόγευμα που έκλαιγα ασταμάτητα και εσύ  μου χάιδευες το κεφάλι και με διαβεβαίωνες πως όλα θα περάσουν. Δεν ξέρω αν όλα πέρασαν, ξέρω πως όταν δυσκολεύομαι το δικό σου χάδι σκέφτομαι και ανακουφίζομαι.
  20. Φιλία είναι ο ουρανός και όλα του τα αστέρια άμα την εχεις.

Αφιερωμένο εξαιρετικά. Σας εύχομαι μια πανέμορφη εβδομάδα, που θα δώσετε και θα πάρετε άπειρη αγάπη. Να φροντίζετε τους εαυτούς σας και να μείνετε μακριά από όλα όσα σας δυσαρεστούν.