ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το WΕPOLITICS είναι το νέο πολιτικό-κοινωνικό δίκτυο της Ελλάδας

Το WΕPOLITICS είναι το νέο πολιτικό-κοινωνικό δίκτυο της Ελλάδας Facebook Twitter
1

 

Τον Σεπτέμβριο του 2014, έσκασε σαν βόμβα στο διαδίκτυο το ELLO. Το πρώτο, όπως το πλάσαραν οι ιδρυτές του, κοινωνικό δίκτυο χωρίς διαφημίσεις. Πολύ γρήγορα συντάχθηκαν επικά άρθρα για τη νέα προσπάθεια που θα εκτόπιζε το Facebook από την κεφαλή των social media με τους πιο αισιόδοξους να ρίχνουν κλεφτές ματιές στον Μαρκ Ζούκεμπεργκ μήπως και διακρίνουν υποψία ιδρώτα στο μέτωπό του. Ωστόσο αν κάτι μάθαμε από αυτή την έλευση (που λίγο αργότερα ξεφούσκωσε), είναι ότι χώρος υπάρχει, αρκεί να έχεις κάτι να πεις. Και το WEPOLITICS έχει.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύγχρονο εργαλείο πολιτικής έκφρασης, μέσα από το οποίο ο χρήστης θα ανακτήσει τη δυνατότητα για προσωπική και ουσιώδη συμμετοχή στα κοινά και ουσιαστικά θα αναπροσδιορίσει το ρόλο του ως πολίτη.

Το WEPOLITICS είναι ένα πολιτικό-κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ερωτήσεις, να εκφράζουν τις απόψεις τους και να λαμβάνουν real-time στατιστικά στοιχεία για τα θέματα που τους απασχολούν. Οι απαντήσεις μορφοποιούνται σε διαγράμματα, τα οποία και σηματοδοτούν μια συνεχή σφυγμομέτρηση της κοινωνίας – και σε θέματα που ρωτούν οι ίδιοι οι χρήστες. Παράλληλα, η εφαρμογή σέβεται απόλυτα το ιδιωτικό απόρρητο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το WΕPOLITICS είναι το νέο πολιτικό-κοινωνικό δίκτυο της Ελλάδας Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Η ιδέα του WEPOLITICS γεννήθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, από το Βασίλη Ζούπα και το Γιάννη Ευμολπίδη, δύο παιδικούς φίλους που μοιράζονται αυτό το κοινό όραμα. Η υλοποίηση πέρασε από πολλά στάδια και πήρε διάφορες μορφές. Ωστόσο από τις αρχές Δεκεμβρίου βρίσκεται στο διαδίκτυο με το www.wepolitics.gr. Σήμερα η ομάδα πλαισιώνεται από μια ομάδα φίλων με όρεξη και νέες ιδέες.

Το WΕPOLITICS είναι το νέο πολιτικό-κοινωνικό δίκτυο της Ελλάδας Facebook Twitter
Το WEPOLITICS μπορεί να γίνει φορέας δημιουργικών ιδεών, μετρήσιμων απόψεων, ουσιαστικής κριτικής και επέμβασης σε όλα τα επίπεδα διοίκησης


"Είμαστε μια γενιά που βλέπει γύρω της τον κόσμο να αλλάζει πολύ γρήγορα. Η εποχή του internet έχει μεταβάλει σχεδόν τα πάντα - την ανθρώπινη επικοινωνία, την ψυχαγωγία, την έννοια της αγοράς και πρακτικά κάθε έκφανση της ζωής μας. Σε αυτή την συνεχή μεταβολή, ο χώρος της πολιτικής έχει μείνει εντυπωσιακά «στατικός», με παραδοσιακά μοντέλα και πρότυπα συμμετοχής. Είμαστε λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουμε στην ανανέωση του πολιτικού θεμελιώδους – της πολιτικής έκφρασης – και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας"

Οι απαντήσεις μορφοποιούνται σε διαγράμματα, τα οποία και σηματοδοτούν μια συνεχή σφυγμομέτρηση της κοινωνίας – και σε θέματα που ρωτούν οι ίδιοι οι χρήστες. Παράλληλα, η εφαρμογή τηρεί πλήρη σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

"Στην διάρκεια των τελευταίων ετών διαπιστώνουμε πόσο έντονα ο κόσμος αγκάλιασε τις εφαρμογές και τις δυνατότητες του διαδικτύου. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι από εμάς έχουν δημιουργήσει πλέον μια εντυπωσιακά διευρυμένη ταυτότητα στον ψηφιακό κόσμο (ας την πούμε Digital ID) με διάφορα κοινωνικά δίκτυα που επιτελούν συγκεκριμένους σκοπούς ανάλογα με την περίσταση. Φίλοι, επαγγελματικές αναζητήσεις, αγάπη για τη φωτογραφία, άμεση ενημέρωση, βρίσκουν έδαφος αντίστοιχα στα Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα δίκτυα. Μέσα σε αυτό το ευρύ φάσμα της νέας ψηφιακής ταυτότητας, υπάρχει λοιπόν χώρος για μία κοινωνική πλατφόρμα με έμφαση στην πολιτική έκφραση."

Το WΕPOLITICS είναι το νέο πολιτικό-κοινωνικό δίκτυο της Ελλάδας Facebook Twitter
Βασίλης Ζούπας και Γιάννης Ευμολπίδης...Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

"Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύγχρονο εργαλείο πολιτικής έκφρασης, μέσα από το οποίο ο χρήστης θα ανακτήσει τη δυνατότητα για προσωπική και ουσιώδη συμμετοχή στα κοινά και ουσιαστικά θα αναπροσδιορίσει το ρόλο του ως πολίτη. Στα πλαίσια της εφαρμογής, ο χρήστης καλλιεργεί σταδιακά την πολιτική του ταυτότητα και εξοικειώνεται στην έκφραση απόψεων και ερωτημάτων. Αγγίζοντας έναν ικανοποιητικό αριθμό χρηστών, το WEPOLITICS μπορεί να γίνει φορέας δημιουργικών ιδεών, μετρήσιμων απόψεων, ουσιαστικής κριτικής και επέμβασης σε όλα τα επίπεδα διοίκησης – από το τοπικό (Δήμος) μέχρι το εθνικό (Βουλή)."

Το WΕPOLITICS είναι το νέο πολιτικό-κοινωνικό δίκτυο της Ελλάδας Facebook Twitter
Το WEPOLITICS επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ερωτήσεις, να εκφράζουν τις απόψεις τους και να λαμβάνουν real-time στατιστικά στοιχεία...Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Η έκφραση είναι χρήσιμη. Η μέτρηση είναι πολύτιμη.

 

Ακόμα και στις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικές συζητήσεις, είναι πολύ δύσκολο να εξάγουμε σαφή συμπεράσματα και να κατανοήσουμε την κοινή γνώμη, π.χ. συνήθως δεν καταγράφεται η άποψη εκείνων που συμφωνούν με κάποιο ζήτημα, γιατί οι διαφωνούντες είναι εκ φύσεως πιο θορυβώδεις! Στο WEPOLITICS καταγράφεται και προσμετράται εξίσου η άποψη όλων. Το κοινωνικό αυτό δίκτυο, σχεδιάστηκε για να φέρει την επανάσταση στην πολιτική έκφραση. Όσο η ψηφιακή μας παρουσία γίνεται όλο και πιο σημαντική, η πολιτική έκφραση και η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με έναν ιδιαίτερο, καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο.

WEPOLITICS

FB PAGE WEPOLITICS

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια