ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

B. Koρέα: Ο Κιμ είναι πλέον ο "Μέγας Ήλιος" κι ας απέτυχε και πάλι στις δοκιμές πυραύλων

B. Koρέα: Ο Κιμ είναι πλέον ο "Μέγας Ήλιος" κι ας απέτυχε και πάλι στις δοκιμές πυραύλων Facebook Twitter
1

Με δύο αποτυχημένες προσπάθειες εκτόξευσης βαλιστικών πυραύλων φέρεται να σηματοδότησε το συνέδριο του καθεστώτος ο Κιμ Γιονγκ-ουν, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θέλησε να καταδικάσει τη νέα πρόκληση του καθεστώτος, ωστόσο καθυστέρησε να το κάνει αφού η Ρωσία ζήτησε από τις ΗΠΑ  να σταματήσουν την εγκατάσταση συστημάτων αντιπυραυλικής ασπίδας στη Νότια Κορέα.

Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα φέρεται να προχώρησε σε δοκιμές του συστήματος "Musudan", με δυναμικό εύρος 1.800 μιλίων, κάτι που σημαίνει ότι οι πύραυλοι του συστήματος μπορούν να φτάσουν  στο Γκουάμ, έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 7ο Συνέδριο του Κ.Κ., για πρώτη φορά στα 4 χρόνια που βρίσκεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εξουσία.

Το συνέδριο αναμένεται να παγιώσει το καθεστώς του Κιμ ως ανώτατου ηγέτη. Τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας χαιρέτησαν σήμερα τον Κιμ ως  «Μέγα Ήλιο του 21ου αιώνα», εν όψει της επίσημης στέψης του ηγέτη της χώρας στο συνέδριο.

Το επίσημο φερέφωνο του κυβερνώντος κόμματος, η εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε ότι το επερχόμενο συνέδριο είναι ένα ιερό γεγονός  που θα κατοχυρώσει τα επιτεύγματα του Κιμ, από τα έργα υποδομής μέχρι την εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων. Η  Rodong αναφερόμενη στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας κάνει λόγο για «πολύτιμο σπαθί",  αφού τα οπλα είναι  " θησαυρός που θα εξασφαλίσει την ευτυχία όλων». 

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Αλίμονο στον κοσμάκη που υποφέρει τόσο άδικα. Το κακό είναι ότι οι μισοί δεν ξέρουν καν πόσο υποφέρουν. Με τόση απομόνωση, δεν καταλαβαίνουν πόσο τους καταπιέζουν. Θυμήθηκα έναν Αλβανό λίγο μετά την πτώση του καθεστώτος, που μου έλεγε πως κάθε φορά που τους έκοβαν το ρεύμα ή δεν είχαν τα βασικά για διατροφή, η καθοδήγα τους έλεγε πως τα στέλνανε στην Ελλάδα γιατί ενέσκηψε λοιμός στα Γιάννινα! Για τους εδώ καθοδήγες που θεωρούν την Βόρειο Κορέα "Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία" και προπύργιο δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ας μην πω κάτι παραπάνω...