Απεργία την Πρωτομαγιά

Σώθηκε μωρό στην Κένυα που ήταν τρεις μέρες εγκλωβισμένο στα ερείπια ενός κτιρίου

Σώθηκε μωρό στην Κένυα που ήταν τρεις μέρες εγκλωβισμένο στα ερείπια ενός κτιρίου Facebook Twitter
0

Σώθηκε μωρό στην Κένυα που ήταν τρεις μέρες εγκλωβισμένο στα ερείπια ενός κτιρίου Facebook Twitter

 

Ένα μόλις 6 μηνών κοριτσάκι ανέσυραν ζωντανό την Τρίτη διασώστες στο Ναϊρόμπι από τα συντρίμμια ενός επταόροφου κτιρίου που κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή εξαιτίας των πλημμυρών που έχουν προκαλέσει οι συνεχείς βροχοπτώσεις στη χώρα, που μέχρι στιγμής μετρούν 23 νεκρούς και περισσότερους από 93 αγνοούμενους.

 

Η μικρή Dealeryn μεταφέρθηκε από τον ερυθρό Σταυρό σε ένα κοντινό νοσοκομείο για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν φέρει κανένα τραύμα, απλώς είναι αρκετά αφυδατωμένο. 

Ο Raslon Saisi Wasike, πατέρας του βρέφους, τις τελευταίες ημέρες τριγυρνούσε στα ερείπια και την φώναζε, σύμφωνα με το CNN, ενώ τα διασωστικά συνεργεία έψαχναν παράλληλα να το βρουν. Τελικά το εντόπισαν τυλιγμένο σε μία κουβέρτα, μέσα σε μια λεκάνη. Οι διασώστες εκτιμούν πως τα έπιπλα που δημιούργησαν κενά γύρω του αφενός εμπόδισαν το να πέσουν πάνω του συντρίμμια και ταυτόχρονα άφησαν χώρο για να περνά οξυγόνο.

Οι γιατροί από την άλλη αναφέρουν πως ενδεχομένως το γεγονός πως ήταν και πολύ καλά στην υγεία του και σωστά ταϊσμένο επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ότι κατάφερε να επιβιώσει θαμμένο για σχεδόν 80 ώρες. Πιθανότατα η θερμοκρασία του μωρού να έπεφτε τη νύχτα με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός του. 

"Βρήκα την κόρη μου και είμαι πολύ χαρούμενος" αρκέστηκε να πει ο πατέρας του, που έχασε όμως τη γυναίκα του στο τραγικό δυστύχημα. Ο ίδιος έμαθε τα νέα ενώ ήταν στη δουλειά. Όπως είπε η σύζυγός του συνήθιζε να βάζει το μωρό σε μια λεκάνη μπάνιου όταν έκανε δουλειές στο σπίτι. 

"Έκλαψε μόνο όταν την βγάλαμε από τα ερείπια" είπε στο CNN ένας από τους διασώστες. "Δεν είχε βγάλει άχνα τόσες μέρες, δεν έκανε κανένα θόρυβο και δεν μας έδινε κανένα σημάδι ζωής" σημειώνει. 

 


0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ