Νέα εκεχειρία από το συριακό στρατό στη 1 μετά τα μεσάνυχτα

Νέα εκεχειρία από το συριακό στρατό στη 1 μετά τα μεσάνυχτα Facebook Twitter
0

Νέα εκεχειρία θ' αρχίσει να εφαρμόζεται μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα Δαμασκού σε διάφορες περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού.

Η εκεχειρία για την περιοχή της πόλης Γούτα και τη Δαμασκό, θα είναι διάρκειας 24 ωρών, ενώ για τις περιοχές της βόρειας Λαττάκειας θα είναι διάρκειας 72 ωρών, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν νωρίτερα στην ανάγκη επικράτησης μιας “κατάστασης ηρεμίας” στη Συρία, από χθες τα μεσάνυχτα όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Τόσο η Μόσχα, όσο και η Ουάσιγκτον θα εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας σε περιοχές όπως, η Λαττάκεια, αλλά και τα προάστια γύρω από την πρωτεύουσα, Δαμασκό.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα έχει εφαρμογή και στο Χαλέπι, όπου αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών  στοίχισαν μέσα στις επτά τελευταίες ημέρες τη ζωή σε 123 αμάχους, στους οποίους περιλαμβάνονται 18 παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM