Hμέρες Ψυχρού Πολέμου - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις προκλήσεις των ρωσικών μαχητικών

Hμέρες Ψυχρού Πολέμου - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις προκλήσεις των ρωσικών μαχητικών Facebook Twitter
0

Προκλητικές πτήσεις ακριβώς δίπλα στο αμερικανικό αντιτορπιλικό Donald Cook, πραγματοποίησαν δυο ρωσικά μαχητικά Su-24, ενώ το πλοίο των ΗΠΑ έπλεε στη Βαλτική θάλασσα.

Η κίνηση των Ρώσων θεωρείται ως μια επίδειξη πυγμής του Πούτιν προς το εσωτερικό του ακροατήριο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σκοπεύει να επικοινωνήσει απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του Λαβρόφ για το επεισόδιο που θύμισε ημέρες Ψυχρού Πολέμου.

"Καταδικάζουμε αυτό το είδος της συμπεριφοράς. Είναι ριψοκίνδυνο. Είναι προκλητικό. Είναι επικίνδυνο. Και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής θα μπορούσαμε να τους καταρρίψουμε,"  είπε ο Τζον Κέρι στην Miami Herald.  Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απάντησε ότι οι ρώσοι πιλότοι είδαν το πλοίο και γύρισαν πίσω, έχοντας λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας. «Άδικα ανησύχησαν οι αμερικανοί», τόνισαν οι ρώσοι.

Τα ρωσικά μαχητικά πέταξαν πραγματικά δίπλα στο αντιτορπιλικό και οι αμερικανοί αξιωματούχοι ρωτήθηκαν γιατί δεν προχώρησαν σε κατάρριψη αυτών των αεροσκαφών.

“Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού  Rick Hoffman, ο οποίος είδε τις φωτογραφίες και τόνισε ότι ήταν σαφές ότι τα Su-24 δεν έφεραν όπλα, ενώ υπολόγισε την απόσταση που πέρασαν από το πλοίο, μόλις στα 30 πόδια.

“Ήταν προκλητικό αλλά δεν συνιστούσε απειλή. Μόνο σε ταινίες όπως το Top Gun ξεσπά έτσι ξαφνικά μια μάχη”, είπε ο Χόφμαν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM