Παρέμβαση Ομπάμα για τον ιό Ζίκα - Ζητά να βρεθεί γρήγορα εμβόλιο

Παρέμβαση Ομπάμα για τον ιό Ζίκα - Ζητά να βρεθεί γρήγορα εμβόλιο Facebook Twitter
0

Για επείγουσα δράση απέναντι στον ιό Ζίκα έκανε έκκληση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επισήμανε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι έρευνες για ανεύρεση εμβολίου και θεραπείας.

Ο Ομπάμα ζήτησε την ταχεία ανάπτυξη των διαγνωστικών μεθόδων, των εμβολίων και των θεραπειών για τον ιό Ζίκα, που συνιστά αυξανόμενη απειλή για το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ενημερώθηκε σχετικά με το ζήτημα, καθώς ο ιός έχει εντοπιστεί ήδη σε 21 χώρες στην Καραϊβική και την Νότια και Βόρεια Αμερική.

"Ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι ερευνητικές προσπάθειες ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα καλύτερα διαγνωστικά τεστ και να αναπτυχθούν εμβόλια και θεραπευτικές μέθοδοι αλλά και να διασφαλιστεί πως όλοι οι Αμερικανοί είναι πληροφορημένοι για τον ιό Ζίκα" σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο ιός είναι πιθανό να εξαπλωθεί τον επόμενο διάστημα σε όλη την Αμερική.

Σήμερα έγινε γνωστό πως κάτοικος της Δανίας που ταξίδεψε εκτός της χώρας βρέθηκε θετικός στον ιό Ζίκα μετέδωσε το δίκτυο DR της Δανίας, επικαλούμενο πληροφορίες υγειονομικών αξιωματούχων.

Οι υγειονομικές αρχές της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Δανίας, του Όρχους, δήλωσαν ότι ο ασθενής ταξίδεψε την Νότια και την Κεντρική Αμερική, εστία του ιού. Σύμφωνα με ξένα μέσα, αυτό το κρούσμα έρχεται να προστεθεί στη λίστα από την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία που καταχώρησαν και άλλα κρούσματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM