Βετεράνοι πολέμου διαμαρτυρήθηκαν για τους βομβαρδισμούς της Βρετανίας στη Συρία πετώντας τα μετάλλιά τους

Βετεράνοι πολέμου διαμαρτυρήθηκαν για τους βομβαρδισμούς της Βρετανίας στη Συρία πετώντας τα μετάλλιά τους Facebook Twitter
0

Βετεράνοι πολέμου συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Downing Street και πέταξαν τα μετάλλιά τους σε μια κίνηση αποστροφής για τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν άνδρες που έχουν βρεθεί και στον Πρώτο και στον Δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου, σε Αφγανιστάν και Λιβύη, οι οποία πέταξαν κάτω στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του Βρετανού Πρωθυπουργού τα παράσημά τους.

Η κίνηση έγινε με πρωτοβουλία του οργανισμού «Veterans for Peace», στον οποίο ανήκουν βετεράνοι από κάθε μάχη που έχει λάβει χώρα μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


«Με το να βομβαρδίζουμε τη Συρία, σκοτώνουμε αθώους, ευάλωτους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Δεν γίνεται να σπέρνεις την αιματοχυσία για να καρπωθείς την ειρήνη. Δεν τα θέλω πλέον αυτά τα μετάλλια» σχολίασε ο Kirk Sollitt, ένας από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, ο οποίος ήταν στον Πόλεμο του Κόλπου.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM