Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι

Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι Facebook Twitter
15

Ο μικρός Daniel ανέκαθεν έδειχνε μεγαλύτερη προτίμηση στις κούκλες παρά στο ποδόσφαιρο, αλλά η μητέρα του Kerry McFadyen πίστευε πως ήταν απλώς μια ιδιοτροπία στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Αυτό μέχρι τη μέρα που συνέβη το «περιστατικό στο μπάνιο», όπως το λέει η ίδια, κάτι που δεν ξεχάσει ποτέ στη ζωή της και που τελικά την οδήγησε στην γενναία απόφαση να αφήσει τον τρίχρονο γιος της να μεγαλώσει σαν κορίτσι.

 

«Έπαιζε με το νερό στη μπανιέρα. Έστριψα λίγο το κεφάλι μου κι όταν ξαναγύρισα τον είδα με ένα ψαλίδι στα χέρια. Το κρατούσε πάνω από τα γεννητικά του όργανα. Έπαθα σοκ. Ωστόσο προσπάθησα να μείνω ψύχραιμη και τον ρώτησα τι κάνει. Μου είπε πως σκόπευε να τα κόψει για να μπορεί να είναι κορίτσι» διηγείται με δάκρυα στα μάτια στο Sunday People, η 32χρονη Kerry. «Του εξήγησα πως αυτό δεν γίνεται γιατί θα τραυματιζόταν και θα αιμορραγούσε. Ήρεμα του πήρα το ψαλίδι και τον έκανα μια μεγάλη αγκαλιά. Ήμουν φοβερά ταραγμένη. Καμία μαμά δεν πρέπει να δει το παιδί της τόσο δυστυχισμένο μέσα στον ίδιο του το σώμα» προσθέτει.

 

Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι Facebook Twitter
Ο Daniel πριν γίνει Danni.

Με τον σύζυγό της Craig, πήραν τον Daniel και τον πήγαν στον οικογενειακό γιατρό τους, στον οποίο ανέφεραν τόσο το συμβάν με το ψαλίδι όσο και τα παράπονα του μικρού πως δεν θέλει να φορά αγορίστικα ρούχα. Στη συνέχεια τον πήγαν σε μια κλινική στο Leeds, όπου ο Daniel τελικά διεγνώσθη με «δυσφορία φύλου»- μια κατάσταση όπου το άτομο νιώθει άβολα με το ίδιο του το φύλο. Αυτή τη στιγμή θεωρείται ίσως το νεαρότερο άτομο στην Βρετανία που έχει διαγνωστεί με κάτι τέτοιο. 

Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι Facebook Twitter

Αν και στην αρχή σοκαρίστηκαν, οι δυο γονείς τελικά ένιωσαν φοβερή ανακούφιση με τη διάγνωση. «Μας είπαν πως θα έκανε καλό στον Daniel να ζήσει σαν κορίτσι, αρκεί να γνωρίζει πως μπορεί να αλλάξει γνώμη οποιαδήποτε στιγμή» λέει η Kerry, που προσθέτει πως από την πρώτη στιγμή φοβήθηκαν μην υποστεί bullying στο σχολείο. «Φοβόμασταν μην τον τραμπουκίσουν οι συμμαθητές του. Στο τέλος όμως αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να γίνει αυτό που θέλει. Οι φόβοι μας δεν ήταν αρκετοί να τον σταματήσουν από το να θέλει να γίνει κορίτσι, αν αυτή είναι η επιθυμία του».

Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι Facebook Twitter

Aπό τότε έχουν περάσει τρία χρόνια. Ο Daniel στο μεταξύ έχει γίνει Danni και έχει πλέον μακριά μαλλιά, που πιάνει συνήθως σε κοτσιδάκια.

Όσο για την αντίδραση του κόσμου, οι γονείς τότε έγραψαν ένα γράμμα σε όλους τους υπόλοιπους γονείς του σχολείου στηρίζοντας δημοσίως το παιδί τους κι εξηγώντας γιατί ο Daniel θα επιστρέψει στο σχολείο σαν κορίτσι. Το σχολείο μάλιστα εγκατέστησε μέχρι και unisex τουαλέτες για να νιώθει η Danni πιο άνετα.

Η Danni έχει άλλα τέσσερα αδέρφια- Amy Leigh (14), Ayden (10), Dylan (8) και Charlie (4), τα οποία σύμφωνα με τη μητέρα, ουδέποτε έδειξαν σημάδια αμφισβήτησης του φύλου τους.

Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι Facebook Twitter

Η ίδια εξηγεί πως ο λόγος που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την περίπτωση της Danni ήταν για να ευαισθητοποιήσει πάνω στο ζήτημα των διαφυλικών παιδιών και των γονιών τους, που ενδεχομένως υποφέρουν σιωπηλά. «Είναι κάτι δύσκολο να το περάσεις σαν οικογένεια, αλλά με τη σωστή υποστήριξη, μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου. Το πρώτο βήμα είναι να πας σε έναν ειδικό για το φύλο και να κάνει στο παιδί σωστή διάγνωση και μετά το πιάνεις από εκεί» λέει η Kerry. Μάλιστα έχει ανοίξει και σελίδα στο Facebook με όνομα "My Transgender Child" όπου μιλά για την ιστορία της Danni.

Happiness is whats important in life!

Posted by My Transgender Child on Sunday, May 10, 2015

«Ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως είμαι κακή μητέρα αλλά θα έκανα τα πάντα να δω το παιδί μου ευτυχισμένο. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο και μου πήρε καιρό να συνειδητοποιήσω πως έχανα τον Daniel. Αλλά η κόρη μου είναι πανευτυχής. Σαν αγόρι ήταν σιωπηλή, απόμακρη και δυστυχισμένη. Από τότε που έγινε Danni είναι σαν ηλιαχτίδα!» συμπληρώνει η μητέρα της Danni, που πλέον λέει πως θυμάται ελάχιστα πως είχε γεννηθεί αγόρι.

Όσο για την Danni, όταν τη ρωτούν γιατί είναι διαφορετική, εντελώς ήρεμη απαντά: «Έχω κεφάλι κοριτσιού και σώμα αγοριού».

Οι γονείς που αποφάσισαν να αφήσουν τον τρίχρονο γιο τους να μεγαλώσει σαν κορίτσι Facebook Twitter
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ξεκινώντας από τον τίτλο και γενικά την είδηση, σου 'ρχεται κάπως, όπως και να το κάνεις.Αν ψάξεις λίγο βλέπεις ότι η "δυσφορία φύλου" (gender dysphoria) αποτελεί μια διεθνώς ιατρικά αναγνωρισμένη "κατάσταση" (σε κάποιες χώρες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αλλαγή φύλου καλύπτονται ακόμα και από τα ασφαλιστικά ταμεία), επομένως, όσο και αν μας ξενίζει η μικρή ηλικία του παιδιού, αν διαγνώστηκε αρμοδίως από το κατάλληλο προσωπικό, δεν τίθεται θέμα (αν δεν ήταν τόσο μικρής ηλικίας δεν θα αποτελούσε καν θέμα ειδήσεων).Και από τη στιγμή που έχει γίνει σύνδεση της κατάστασης αυτής με βιολογικούς παράγοντες, ενώ βλέπουμε και ότι η συγκεκριμένη οικογένεια έχει άλλα 4 παιδιά που δεν παρουσιάζουν ανάλογο θέμα, φαίνεται ότι δεν είναι απλώς κάποιο καπρίτσιο μιας τρελής μητέρας αλλά μια κατάσταση που απλώς έτυχε να προκύψει από πολύ μικρή ηλικία.
Η διάγνωση δυσφορίας φύλου σε τόσο τρυφερές ηλικίες είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη ιστορία. Καταρχάς οι τρανς ακτιβιστές είναι κατά οποιασδήποτε ψυχιατρικής διάγνωσης καθώς θεωρούν ότι αυτή τους στιγματίζει ως "ψυχοπαθείς" και δίνει τον έλεγχο της ζωής τους σε κάποιους "ιθύνοντες". Αίτημά τους πλέον είναι η αλλαγή φύλου με απλή δήλωση στο ληξιαρχείο. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι μπορεί να συμβεί όταν επεκτείνουμε αυτές τις λογικές του απόλυτου υποκειμενισμού σε νήπια και βρέφη.Από τη βιβλιογραφία δεν λείπουν περιπτώσεις ανθρώπων που συμφιλιώθηκαν με το βιολογικό τους φύλο μετά την έλευση της εφηβείας ενώ έως τότε ταυτίζονταν ψυχολογικά με το αντίθετο φύλο. Γι'αυτό και η διάγνωση σε τόσο νεαρή ηλικία μπορεί να είναι παρακινδυνευμένη, ειδικά αν συνοδεύεται από παρότρυνση για λήψη χημικών ουσιών που εμποδίζουν τη διαδικασία της ήβης ώστε το άτομο να παραμείνει στην παιδική ηλικία και να γίνει πιο εύκολος και λιγότερο "ορατός" ο επαναπροσδιορισμός φύλου μέσω εγχείρισης όταν ενηλικιωθεί. Γενικώς σε περιπτώσεις τέτοιων παιδιών, τόσο η απόλυτη καταπίεση όσο και η απόλυτη χειραφέτηση μπορεί να έχουν συνέπειες που είναι δύσκολο να τις προβλέψει κανείς. Και σίγουρα δεν ενδείκνυται καθόλου να χρησιμοποιούνται δημόσια ως "παράσημα" για να αποδεικνύουν πόσο ανοιχτόμυαλοι και στοργικοί είναι οι γονείς τους...
Αγαπητέ Χαρμίδη,Συγχαρητήρια για τη νηφάλια και αντικειμενική αντιμετώπιση του θέματος. Κι εμένα κάπως με ενοχλεί η φερόμενη ως "προοδευτική" αντιμετώπιση του θέματος από τους γονείς και τους "ειδικούς". Τι ελεύθερη βούληση μπορεί να έχει ένα νήπιο μόλις τριών ετών! Μήπως βιάστηκαν να ντύσουν το παιδί τόσο φανταχτερά ως "κοριτσάκι"! Ας ντύνεται ουδέτερα (UNISEX), μέχρι να μεγαλώσει και να αποκτήσει πραγματικά ελεύθερη βούληση. Υ.Γ. Το ότι δυσανασχετούσε με τα γεννητικά του όργανα, δεν το θεωρώ επίσης αρκετό λόγο να μετατρέψουν το παιδί σε φανταχτερό κορίτσι. Πολλά κορίτσια στην αρχή της εφηβείας δυσανασχετούν και ντρέπονται για την ανάπτυξη του στήθους τους. Φυσικά, δεν είναι αυτός αρκετός λόγος να ενθαρρυνθούν να ζουν ως αγόρια.
Γι' αυτό είπα "αν διαγνώστηκε αρμοδίως από το κατάλληλο προσωπικό"Δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να κρίνω αν μπορεί να γίνει διάγνωση σε τόσο μικρή ηλικία. Επίσης, μου είναι αδιάφορο τι λέει η κάθε ομάδα και μου είναι απεχθής η ρύθμιση των θεμάτων με βάση την πολιτική ορθότητα.Όπως το βλέπω, το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι θέμα επιλογής της σεξουαλικής ζωής, αλλά καθαρά θέμα επιστημονικό. Η επιστήμη πρέπει να είναι όσο μπορεί πιο αντικειμενική, ασχέτως των ευαισθησιών του καθενός.Αν επιστημονικά λοιπόν συντρέχει τέτοια περίπτωση, για εμένα δεν τίθεται καν θέμα, ασχέτως τι λέει η ίδια η μητέρα, τι λέει το facebook ή τι λένε οι τρανς ακτιβιστές.Δεν είμαι ειδικός για να το κρίνω, οπότε αναγκαστικά φτάνω μέχρι εκεί.
Ναι... πολύ μπροστά! Άμα ζούσαμε 100 χρόνια πριν και δεν ήταν δυνατή η «διόρθωση φύλου», τι θα γινόταν; Η επιστήμη καλό θα ήταν να στραφεί προς την ανάλυση περιπτώσεων σαν του κοριτσιού, με σκοπό να αποφανθεί αν δύναται να υπάρξει ψυχολογική λύση και η οποιαδήποτε αλλαγή να γίνει σε ηλικία που το παιδί θα έχει συνείδηση. Είναι πολύ μικρό το παιδί. Εδώ λέει ο κόσμος στην Ελλάδα να μην βαφτίζονται τα μωρά ( Να συμφωνήσω και να προσθέσω την απογόρευση της βάναυσης και αισχρής περιτομής) αλλά επικροτεί τέτοιες καταστάσεις; Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα αλλαγής τι λύση θα προσπαθούσε να βρει η μητέρα και η κοινωνία;
Το γεγονός ότι αυτά τα λέει μια κυρία που έκανε μπάνιο το τρίχρονο παιδί της παρέα με ένα ψαλίδι προφανώς δεν χρειάζεται να μας απασχολήσει.Ή ότι η συγκεκριμένη κυρία έβγαλε τελεσίδικη απόφαση για την ταυτότητα φύλου του παιδιού της με βάση τα φληναφήματα ενός τρίχρονου και έκτοτε φροντίζει να κυκλοφορεί τις φωτογραφίες του παιδιού της στο ίντερνετ είναι επίσης ανάξιο σχολιασμού.Εμείς ασχολούμαστε με τα βελανίδια και τα fish and chips...
Ναι Βαγγος τη μητερα να κατακρινετε. Αν και ο τιτλος λεει οι γονεις, αν και υπαρχει και ο πατερας..ξερετε και οι δυο γονεις συμμετεχουν-η θα επρεπε-στην ανατροφη των παιδιων τους...
Οι ανθρωποι αυτοι ειναι τοσο μπροστα επειδη πριν απο καμια 500 χρονια αρχισαν να αφηνουν στην ακρη καθε λογης θρησκεια και τα παραμυθακια που διδασκει.Εδω εχουμε "αριστερη" θεοκρατια, ενα νεο μοντελο διακυβερνησης (τουλαχιστον πρωτοτυπησαμε σε κατι)
Όχι μόνο αυτό αλλά δεν βρίσκεις καλό φις εντ τσιπς, ούτε έχουν ιδέα εδώ από ταρταρ, τα φαγητά είναι τίγκα στο αλάτι, οι ντόπιοι είναι γενικά αγενείς και πόσο ακόμα όταν βρεθούν πίσω από το τιμόνι. Αμόρφωτοι και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Ελεος πια, ήμαρτον. Ούτε στο δακτυλάκι δεν μπορούμε να πιάσουμε τα παιδιά του διαφωτισμού.
Μα τι λέτε, αγαπητέ μου; Αυτοί οι "βαλανιδοφάγοι" είναι μπροστά; Είναι δυνατόν μια κοινωνία να κάνει τέτοια άλματα προς τα εμπρός ενώ κάποιοι με ενδόξους προγόνους και τον "Ομφαλό της Γης" το μόνο πράγμα που έχουν είναι να πανηγυρίζουν κάθε χρόνο την δολοφονία ενός εφήβου σπάζοντας και καίγοντας;(Πού τα έχω τα υπογλώσσια τώρα;)
Και να συμπληρώσω στα παραπάνω: την κοινωνία του συμφώνου συμβίωσης με αφορμή τον θάνατο του Μηνά Χατζησάββα που εν ετη 2015 είναι το μήλον της έριδος και θα παραμείνει καθώς φαίνεται για πολλά ακόμα χρόνια.