Γιατί η Κίνα απειλεί τη Μις Κόσμος;

Γιατί η Κίνα απειλεί τη Μις Κόσμος; Facebook Twitter
0

Κινεζική εφημερίδα εξαπέλυσε επίθεση στην Μις Κόσμος από τον Καναδά, επειδή εκείνη δήλωσε ότι απαγορεύτηκε για πολιτικούς λόγους η είσοδος της στην Κίνα, όπου θα μετέβαινε για να παρακολουθήσει τα επερχόμενα διεθνή καλλιστεία..

Στο άρθρο της η αγγλόφωνη Global Times επιτίθεται στην Anastasia Lin, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλοι οι «performers» θα πρέπει να αποφεύγουν τις αναφορές στα ριζικά πολιτικά ζητήματα.

Αναφέρεται επίσης ότι η Λιν επικρίνει την κινεζική κυβέρνηση για να "κερδίσει τη συμπάθεια του δυτικού κοινού  που ήδη διακατέχεται από προκαταλήψεις εναντίον της Κίνας."

Η 25χρονη κατέθεσε τον Ιούλιο σε ακρόαση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με τις θρησκευτικές διώξεις στην Κίνα και επέκρινε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Η Lin θα πληρώσει το κόστος της διαπλοκής με εχθρικές δυνάμεις" και «θα πρέπει να μάθει να είναι υπεύθυνη για λόγια και τις πράξεις της", σημειώνει επίσης ο αρθρογράφος στην κινεζική εφημερίδα.

Η Λιν έμαθε την περασμένη εβδομάδα ότι της απαγορεύεται η είσοδος στην Κίνα και δήλωσε στο CNN: "Ρωτήστε την κινεζική κυβέρνηση γιατί φοβάται μια βασίλισσα της ομορφιάς. Ρωτήστε τους τι είδους προηγούμενο δημιουργούν για τις μελλοντικές διεθνείς εκδηλώσεις που θέλουν να φιλοξενήσουν. Ρωτήστε τους αν θα απαγορεύσουν επίσης στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων τη συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικές απόψεις από αυτές του Κομμουνιστικού Κόμματος»».

Κινέζοι αξιωματούχοι απειλούν επίσης την κινεζικής καταγωγής Μις Κόσμος ότι θα της κόψουν τους δεσμούς με τον πατέρα της που ζει στην Κίνα, αν δεν σταματήσει τις επικρίσεις κατά του ΚΚΚ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM