Απεργία την Πρωτομαγιά

Ελπίδες για ειρήνη στη Λιβύη: Σχηματίστηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ελπίδες για ειρήνη στη Λιβύη: Σχηματίστηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας Facebook Twitter
0

Ελπίδες για ειρήνη στη Λιβύη μετά την ανακοίνωση του απεσταλμένου του ΟΗΕ ότι σχηματίστηκε στη χώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Φάγεζ ελ Σάρατζ και αντιπροέδρους τον Άχμαντ Μέιτιγκ, τον Φάτι ελ Μπέζμπρι και τον Μούσα ελ Κόνι.

«Έπειτα από έναν χρόνο προσπαθειών που καταβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία με περισσότερες από 150 προσωπικότητες της Λιβύης έχει έρθει επιτέλους η ώρα που μπορούμε να προτείνουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Μπερναρντίνο Λεόν σε συνέντευξη Τύπου στο Μαρόκο όπου είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ μίλησε για ιστορική ευκαιρία και κάλεσε τους Λίβυους να αδράξουν την ευκαιρία και να σώσουν τη χώρα τους.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, τόνισε ότι η Ε.Ε. στηρίζει απόλυτα το τελικό κείμενο και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μεταξύ άλλων, χαιρέτισε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, αλλά και τους Λίβυους διαπραγματευτές που επέδειξαν «υπευθυνότητα, ηγετική ικανότητα και πνεύμα συνεργασίας σε μια κρίσιμη στιγμή για την ιστορία της χώρας τους».

Σύμφωνα με τον Μπερναρντίνο Λεόν μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους στις ένοπλες συγκρούσεις ενώ περίπου 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι η Λιβύη παρέμενε βυθισμένη στο χάος με δύο κοινοβούλια και δύο αντίπαλες κυβερνήσεις:

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ