Απεργία την Πρωτομαγιά

Σάλος στο Άουσβιτς: Τοποθέτησαν ντουσιέρες που θυμίζουν τον τρόπο εξόντωσης των Εβραίων

Σάλος στο Άουσβιτς: Τοποθέτησαν ντουσιέρες που θυμίζουν τον τρόπο εξόντωσης των Εβραίων Facebook Twitter
2

Σοκαρισμένοι είναι οι Εβραίοι που επισκέπτονται το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία τις τελευταίες ημέρες.

Οι υπεύθυνοι, μετά το κύμα καύσωνα που πλήττει την περιοχή, προχώρησαν σε τοποθέτηση ψεκαστήρων με νερό για να δροσίζονται οι επισκέπτες στο πρώην στρατόπεδο του θανάτου.

Η κίνηση αυτή ωστόσο, δεν χαιρετίστηκε όπως θα περίμεναν οι ιθύνοντες, αφού ομάδα Ισραηλινών επισκεπτών προχώρησε σε πλήθος καταγγελιών καθώς ο συγκεκριμένος μηχανισμός έκανε αυτόματα στο μυαλό τους τον συνειρμό με τους ψεκασμούς που χρησιμοποιούνταν σε θαλάμους αερίων από τους Ναζί για να σκοτώσουν εκατομμύρια Εβραίους.

 

Σάλος στο Άουσβιτς: Τοποθέτησαν ντουσιέρες που θυμίζουν τον τρόπο εξόντωσης των Εβραίων Facebook Twitter

 

Ο Meyer Bolka, ο οποίος είχε επισκεφθεί το στρατόπεδο δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι όταν είδε τα ντους ήταν σαν να του έδωσαν «γροθιά στο στομάχι» εξηγώντας «Με το που κατέβηκα από το λεωφορείο, μπήκα κατευθείαν στα ντους. Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Περπάτησα μέχρι την υποδοχή και ζήτησα εξηγήσεις. H υπάλληλος ου είπε ότι ήταν μια ζεστή μέρα».

 

Πρόσθεσε ότι ως άτομο εβραϊκής καταγωγής, το ντους ήταν μια σαφής υπόμνηση της φρίκης των θαλάμων αερίων, ιδίως για τους ηλικιωμένους επισκέπτες.

 

Σάλος στο Άουσβιτς: Τοποθέτησαν ντουσιέρες που θυμίζουν τον τρόπο εξόντωσης των Εβραίων Facebook Twitter

 

Ο κ Bolka είπε: «Νομίζω ότι σε ένα μέρος όπως αυτό, θα έπρεπε να σκεφτούν τις αντιδράσεις που θα δημιουργούσε μια τέτοια κίνηση. Αν θέλουν να δροσίσουν τον κόσμο, θα πρέπει να βρουν άλλη λύση. Δεν ήταν ευχάριστο θέαμα αυτοί οι ψεκαστήρες».

 

Η διοίκηση του Μουσείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει, και ότι τοποθέτησε τις ντουσιέρες για την άνεση των επισκεπτών. Ωστόσο, θα επανεξετάσει τη θέση τους για τους μελλοντικούς επισκέπτες.


Το Άουσβιτς ήταν ένα δίκτυο στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης που κατασκεύασαν οι Ναζί σε περιοχές της νότιας Πολωνίας οι οποίες προσαρτήθηκαν από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Σάλος στο Άουσβιτς: Τοποθέτησαν ντουσιέρες που θυμίζουν τον τρόπο εξόντωσης των Εβραίων Facebook Twitter

 

Συνολικά εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν. Οι συνηθέστεροι τρόποι εκτέλεσης ήταν: Δηλητηρίαση με το αέριο Κυκλώνας Β σε ειδικούς θαλάμους (θάλαμοι αερίων), πυρά πυροβόλου όπλου, θανατηφόρα ένεση, απαγχονισμός, θάνατος από ασιτία.

 

Ως μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης του Τρίτου Ράιχ, το Άουσβιτς έγινε σύμβολο για τις μαζικές δολοφονίες των εθνικοσοσιαλιστών και του Ολοκαυτώματος, θύματα του οποίου υπήρξαν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι. Αρνητές του ολοκαυτώματος προσπαθούν να εξαπατήσουν τους αναγνώστες τους επισημαίνοντας την εκδοχή των τεσσάρων εκατομμυρίων, που εμφανιζόταν παλαιότερα κυρίως σε ανατολικοευρωπαίους ιστορικούς, και, υπονοώντας ότι οι αριθμοί, αφού αλλάζουν συνεχώς, είναι προϊόν προπαγάνδας

 

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Προσωπικα θα προτεινα να παραμεινουν τα ντους.Το γεγονος οτι προκαλουν συνειρμους μνημης για θανατωση με αεριο, το θεωρω επιτυχια.Ο κοσμος χρειαζεται ενα μικρο σοκ για να μην ξεχασει τι εγινε.Με λουλουδακια και ποιηματα δεν συντηρειται η μνημη...Εχουν περασει τοσα χρονια,που για τους περισσοτερους ,φρικη ειναι να χασεις για λιγα λεπτα συνδεση στο ιντερνετ.Χρειαζομαστε τετοιες υπενθυμισεις φρικης.
Δηλαδή απο ολόκληρο το Αουσβιτς, οι ντουζιέρες ήταν η "γροθιά στο στομάχι"?Μονο τα ντους είναι "υπόμνηση της φρίκης των θαλάμων αερίων"?Μάλλον ο κ Bolka ήθελε τα 15 λεπτά δημοσιότητας του, οπότε βρήκε μια αφορμή.