Αυστραλία: Πάνω από 600 καρχαρίες έχουν θανατωθεί, επειδή κολυμπούν κοντά σε δημοφιλείς παραλίες

Αυστραλία: Πάνω από 600 καρχαρίες έχουν θανατωθεί, επειδή κολυμπούν κοντά σε δημοφιλείς παραλίες Facebook Twitter
9

Περισσότεροι από 600 καρχαρίες έχουν θανατωθεί τον τελευταίο χρόνο πολιτεία Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ξεκίνησε πριν από 53 χρόνια και έχει στόχο να προστατευτούν οι κολυμβητές από επιθέσεις.

Από τους 621 καρχαριών που πιάστηκαν, οι 251 ήταν καρχαρίες τίγρεις, οι 173 γλαυκοκαρχαρίες, οι 111 ταυροκαρχαρίες και οι 8 λευκοί καρχαρίες.

Ο Υπουργός Αλιείας Μπιλ Μπερν υπογράμμισε πως το πρόγραμμα δεν έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο του τοπικού πληθυσμού καρχαριών, αλλά αποκλειστικά για τη θανάτωση καρχαριών που βρίσκονται κοντά σε δημοφιλείς παραλίες, ενώ σημειωθεί πως το στηρίζουν τόσο οι τοπικές αρχές και οι επιχειρηματίες όσο και οι τουρίστες και οι σέρφερ της περιοχής.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θαλάσσια πλάσματα που αιχμαλωτίζονται κατά λάθος λόγω του προγράμματος για τους καρχαρίες, ο ίδιος διευκρίνισε πως καταγράφονται και η λίστα τους πλέον θα αναρτάται στο Διαδίκτυο. Να σημειωθεί δε πως τα τελευταία 20 χρόνια, από τις 52 φάλαινες που έχουν πιαστεί, οι 48 έχουν ελευθερωθεί ζωντανές.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM