Νέο βίντεο της Χίλαρι Κλίντον για τα γκέι δικαιώματα

Νέο βίντεο της Χίλαρι Κλίντον για τα γκέι δικαιώματα Facebook Twitter
0

Με αφορμή τον "επίσημο μήνα υπερηφάνειας", όπως έχει ανακηρυχθεί ο Ιούνιος, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται τα περισσότερα prides στον κόσμο, η Χίλαρι Κλίντον κυκλοφόρησε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube ένα νέο βίντεο για τα ομόφυλα ζευγάρια και πιο συγκεκριμένα τα παντρεμένα, με τον λιτό τίτλο "Equal" (Ίσοι).

Η υποστήριξη των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας είναι, από ό,τι φαίνεται, ένα από τα βασικά στοιχεία στα οποία θα εστιάσει η προεκλογική καμπάνια της Κλίντον στην κούρσα για την προεδρία. Στο βίντεο, ακούγεται η φωνή της σε voice-over να αναφέρει ότι η πρόοδος που έχουν πετύχει οι Αμερικανοί της LGBT κοινότητας δεν επιτεύχθηκε εύκολα. Ανάμεσα σε πολλά "I do" ομόφυλων ζευγαριών που λένε "ναι" στον γάμο, η υποψήφια για το χρίσμα των δημοκρατικών, πρώην υπουργός εξωτερικών και σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον λέει: "Το να είσαι γκέι δεν σε κάνει υποδεέστερο άνθρωπο. Γι' αυτό τα δικαιώματα των γκέι είναι ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα των γκέι".

Η φράση αυτή έρχεται σε αναλογία με μια παλαιότερη ομιλία της στο Πεκίνο, όπου το 1995 είχε υποστηρίξει την ισότητα των δύο φύλων, λέγοντας ότι "τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα των γυναικών".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ