Ολική παύση άντλησης νερού στην Καλιφόρνια λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας

Ολική παύση άντλησης νερού στην Καλιφόρνια λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας Facebook Twitter
0

 

Ολική παύση άντλησης νερού στην Καλιφόρνια λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας Facebook Twitter

Οι αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν στους κατοίκους της περιοχής και τους αγρότες μια από τις μεγαλύτερες απαγορεύσεις με τη μορφή περικοπής που έχουν σημειωθεί στην ιστορία της πολιτείας.


H οργάνωση για τον Έλεγχο των Υδάτινων Πόρων έδωσε εντολή σε περισσότερους από 100 κατόχους δικαιωμάτων χρήσης των υδάτων να σταματήσουν να αντλούν νερό από τους τρεις κύριους αγωγούς της πολιτείας, που βρίσκονται σε κεντρικές αγροτικές περιοχές.

Οι οικονομολόγοι και οι ειδικοί σε θέματα γεωργίας δηλώνουν πως οι περικοπές αυτές αναμένεται να έχουν ελάχιστη άμεση επίδραση στις τιμές των τροφίμων. Η εντολή για περικοπή στη χρήση του νερού απευθύνεται σε 114 φορείς, συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών οικοπέδων και σε υδάτινες περιφέρειες που εξυπηρετούν αγρότες και μικρές κοινότητες, που χρονολογούνται από το 1914 και νωρίτερα.


Αυτό πρόκειται να αναγκάσει χιλιάδες καταναλωτές στην πολιτεία να σταματήσουν την άντληση νερού από το έδαφος ενώ θα πρέπει να το αγοράζουν, αυξάνοντας έτσι το κόστος του.

Ολική παύση άντλησης νερού στην Καλιφόρνια λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας Facebook Twitter

«Πρόκειται για μια διαφορετικής σημασίας για τον καθένα απόφαση και προσωπική μάχη», δηλώνει ο Thomas Howard, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης. Καθώς η πολιτεία παλεύει με τη μεγαλύτερη ξηρασία που έχει σημειωθεί ποτέ, είναι η πρώτη φορά έπειτα από το 1977 που η Καλιφόρνια προχώρησε σε αυτή την εντολή για παύση άντλησης νερού. 

Η Jeanne Zolezzi, μια δικηγόρος για δύο μικρές περιφέρειες άρδευσης στην περιοχή San Joaquin αναφέρει πως σχεδιάζει να απευθυνθεί στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα για να σταματήσει η ισχύς της εντολής. «Πολλά από τα δένδρα θα πεθάνουν και πολλές επιχειρήσεις θα παύσουν να υφίστανται», δηλώνει η Zolezzi. «Δεν μιλάμε για ένα ποσοστό της τάξης των 25% περικοπών που επιβάλλονται στις αστικές περιοχές. Πρόκειται για μια 100% περικοπή, χωρίς καθόλου προμήθειες σε νερό».

Ο Jonas Minton, ένας σύμβουλος της ιδιωτικού ομίλου Σχεδιασμού και Διατήρησης της περιβαλλοντικής Ένωσης δήλωσε πως οι ξηρασίες τέτοιας κλίμακας δεν είναι πρωτόγνωρες για την Καλιφόρνια. Η διαφορά τώρα, είναι ότι η πολιτεία έχει σημειώσει αύξηση του πληθυσμού κατά 38 εκ. και έχει τεράστιες εκτάσεις γης που απαιτούν άρδευση, ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί το κράτος.
«Οι αυστηρές αυτές περικοπές δεν γίνονται από επιλογή σήμερα. Είναι η αντίδραση σε μια πραγματικότητα συρρίκνωσης των αποθεμάτων του νερού», συνεχίζει ο Minton.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ