ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κατακραυγή για ραδιοσταθμό στη Δανία που σκότωσε «στον αέρα» ένα κουνέλι

Κατακραυγή για ραδιοσταθμό στη Δανία που σκότωσε «στον αέρα» ένα κουνέλι Facebook Twitter
Ο Άλαν.
3

Έντονες επικρίσεις δέχεται ένας ραδιοφωνικός σταθμός στη Δανία γιατί παραγωγός του σκότωσε ένα κουνέλι κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής εκπομπής. Οι ιδιοκτήτες του σταθμού υποστηρίζουν ότι αποτελούσε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την «υποκρισία της καλής μεταχείρισης των ζώων» στη χώρα.

Σύμφωνα με το Sky News, ο παρουσιαστής Asger Juhl φιλοξενούσε στο ραδιόφωνο Radio24syv μία συζήτηση σχετικά με την μεταχείριση των ζώων, όταν χτύπησε με μία τρόμπα ποδηλάτου τον Άλαν, ένα κουνέλι εννέα εβδομάδων. Ο ίδιος δήλωσε ότι το έκανε θέλοντας να δείξει την υποκρισία των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι τρώνε κρέας από το σούπερ μάρκετ.

Η Linse Kessler, η οποία συμμετείχε προηγουμένως στη συζήτηση, ξαναμπήκε στο στούντιο και προσπάθησε να αποτρέψει τον παρουσιαστή από το να σκοτώσει το κουνέλι, τον κυνήγησε γύρω από το τραπέζι αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Στη σελίδα του ραδιοσταθμού στο Facebook, αναρτήθηκε στη συνέχεια ένα βίντεο που δείχνει το τηγάνισμα κρέατος, με ένα σχόλιο που αναφέρει ότι ο κ. Juhl και ο συμπαρουσιαστής του θα φάνε το κουνέλι.

Η εκπομπή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ακροατές, με κάποιους να ζητούν το μποϊκοτάζ του σταθμού.

Σε ανακοίνωσή τους, οι υπεύθυνοι του σταθμού ανέφεραν πως γνώριζαν ότι «θα προκαλούνταν αντιδράσεις», ενώ πρόσθεσαν ότι το κουνέλι σκοτώθηκε «με ορθό τρόπο, σύμφωνα με τις πολύ συγκεκριμένες οδηγίες που μας έδωσε ένας υπάλληλος ζωολογικού κήπου - οπότε το κουνέλι δεν υπέφερε».

«Το κουνέλι μας είχε μια καλή ζωή, σε αντίθεση με τον τρόπο που η βιομηχανοποιημένη γεωργία μεταχειρίζεται τα ζώα κάθε μέρα», τονίζουν, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ήθελαν να προσβάλλουν κανένα και λυπούνται που πολλοί παρανόησαν το μήνυμά τους.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
...Τους κανεις comment στο FB του σταθμου κ σε μπλοκαρουν,αφου πρωτα σε βρισουν στο inbox σου!!!!Πολυ ωραιος σταθμος....Ευγε στα τερατα που δουλευουν εκει.....
Δεν είμαι ο μόνος δηλαδή. Και το ζήτημα δεν είναι μόνο στο κρέας και τα ζωικά προϊόντα. Ο εργαζόμενος μέσου μισθού δεν έχει τη δυνατότητα να είναι guilt free. Είσαι φυτοφάγος, μπράβο. Οι φράουλες απο τη Μανωλάδα στα οικογενειακά σου κειμήλια να φανταστώ! Όλη μας η ζωή στη Δύση υποστηρίζεται απο τη μιζέρια στη λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Δεν γίνεται να κάνουμε share αυτό το άρθρο απο το iPhone το οποίο για να κατασκευαστεί έχει αφομοιώσει κυριολεκτικά πόνο. Είναι πιο ενάρετο να κυνηγά κανείς την τρωφή του. Exploit and be exploited.-
Απίστευτη η δικαιολογία, Δηλ εάν ήθελαν να δείξουν την υποκρισία του κόσμου για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στη Συρία από Τζιχατιστές, τι θα έκαναν????