Απεργία την Πρωτομαγιά

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Έκκληση Πάπα - Σύνοδο ζητά ο Ολάντ και αλλαγή πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Έκκληση Πάπα - Σύνοδο ζητά ο Ολάντ και αλλαγή πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
9

«Η νέα τραγωδία στην Λαμπεντούζα αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό έχει ολέθρια αποτελέσματα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Μεσόγειο. «Τη στιγμή που η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή φλέγονται, απαιτείται άμεσα μια αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής, στη βάση των αρχών του δικαίου και της ανθρωπιάς. Τα συνεχή ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες συνιστούν ντροπή για τον πολιτισμό μας. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια διαφορετική προσέγγιση του μεταναστευτικού, ώστε να σταματήσουν οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, αλλά και μια συνολική λύση του ζητήματος, που να μην επιβαρύνει μονομερώς τις χώρες της Μεσογείου, ιδίως την Ελλάδα και την Ιταλία». καταλήγει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη στη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση ενώ νωρίτερα είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησής προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν «πρωτοφανής κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

 

Για το ζήτημα πήρε θέση και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος ζητά να συγκληθεί εκτάκτως ευρωπαϊκή σύνοδος των αρμόδιων υπουργών για να ληφθούν αποφάσεις και να υπάρξει μια στρατηγική που θα αποτρέψει άλλη τραγωδία.

 

Η ΜΚΟ Save The Children κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να αφήσουν στην άκρη τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις για τις επόμενες 48 ώρες και να επικεντρωθούν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως: "Είναι ώρα να μπει στην άκρη η πολιτική και να περάσει μπροστά η ανθρωπιά. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κοιτάζει από την άλλη πλευρά, όσο άνθρωποι πνίγονται."

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μάσκατ δήλωσε πως αν για την τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο η ΕΕ και ο κόσμος συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια, θα κριθούν με τον χειρότερο τρόπο. Χαρακτηριστικές ήταν και οι αιχμές που άφησε συμληρώνοντας πως "Και στο παρελθόν οι βολεμένοι έκλεισαν τα μάτια τους σε γενοκτονίες."

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μην σημειωθούν άλλα ναυάγια μεταναστών απηύθυνε και ο πάπας Φραγκίσκος από το βήμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Πάπας εξέφρασε τη θλίψη του και ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τα εκατοντάδες θύματα ενώ κάλεσε την διεθνή κοινότητα να δράσει για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

 

9

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Je suis metanasti... με το ζορι και μετα απο χιλιαδες θυματα! Ουτε συγκεντρωσεις οι πολιτικοι,ουτε πρωτοσελιδα,μια μικρη κινητικοτητα για λιγο και μετα ...θα ξεχαστει! ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Κι εμεις συνυπευθυνοι.
Οι προηγούμενοι έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, οι τωρινοί κουκουρούκου. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν χωρά " ότι του φανεί του λολοστεφανή". Ας σοβαρευτούμε και ας προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους διαχείρισης. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Η χρήση ενός τέτοιου ζητήματος για μικροπολιτική είναι τουλάχιστον αηδιαστική.
Και πώς θα γίνει να γίνουν οι χώρες τους ανθρώπινες; Τι θα κάνουμε για να μην χρειάζεται να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από τις χώρες τους; Πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να γίνει κάτι επιτέλους ώστε να μη ρημάζονται, να μην αφανίζονται, να μην διαλύονται αυτές οι χώρες της Αφρικής και της Ασίας;
Να σταματήσει το ΝΑΤΟ να "εκδημοκρατίζει" κράτη στη Μέση Ανατολή & περιμετρικά και παράλληλα, να γίνουν σοβαρές προσπάθειες καλυτέρευσης του βιοτικού επιπέδου των κρατών αυτών (ουτοπικό αλλά το έγραψα). Επίσης, ισόβια κάθειρξη σε ολους τους δουλέμπορους (ή κρεμάλα ακόμα καλύτερα). Οι σύνοδοι και τα θλιμμένα σχόλια των ηγετών, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Εντάξει ρε αδερφέ, να αφήσει τους Ταλιμπάν, να αφήσει τον Ασαντ να ισοπεδώνει πόλεις ολόκληρες, να αφήσουν τον Καντάφι να εκτελεί μερικές χιλιάδες κατοίγων της βεγγάζης κάθε 10 χρόνια, να αφήσει η Δύση τον Σαντάμ να εξοντώνει τους σιίτες και τους Κούρδους
Δεν είμαι ούτε αριστερών πεποιθήσεων όπως έχω δηλώσει αρκετές φορές, ούτε έκραζα ποτέ σε πορείες "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Αν κρίνω όμως από τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων από το 90 μέχρι σήμερα, μάλλον χειρότερα τα έχουμε κάνει εκεί κάτω (ρε) αδερφέ. Τώρα όποιος πιστεύει το αντίθετο, μάλλον φοράει παρωπίδες στα χρώματα της αστερόεσσας.
Δηλαδή ούτε εναντίον των τζιχαντιστων; αν είναι έτσι γενικά δεν πρέπει να υπάρχει αντίδραση εναντίον καταπατησεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Αντικειμενικα μην λέμε φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και μετά διαμαρτυρομαστε γιατί δεν επεμβαινουν αλλού...