Άνδρες της Μπόκο Χαράμ σφαγίασαν τις γυναίκες τους για να μην πέσουν στα χέρια «απίστων»

Άνδρες της Μπόκο Χαράμ σφαγίασαν τις γυναίκες τους για να μην πέσουν στα χέρια «απίστων» Facebook Twitter
5

Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας σφαγίασαν δεκάδες γυναίκες, τις οποίες είχαν παντρευτεί με τη βία, λίγο πριν την ανακατάληψη της πόλης Μπάμα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι γυναίκες δολοφονήθηκαν για να μην πέσουν στα χέρια των «απίστων», καθώς οι μαχητές φοβήθηκαν ότι θα σκοτώνονταν ή θα χωρίζονταν από τις συζύγους τους και δεν ήθελαν οι γυναίκες να ξαναπαντρευτούν αλλόθρησκους.

«Οι τρομοκράτες είπαν ότι δεν θέλουν να επιτρέψουν οι γυναίκες τους να παντρευτούν άπιστους» δήλωσε συγκεκριμένα η Σαφιράτου Μπακούρα. Παρά το γεγονός, σύμφωνα με την ίδια, ότι οι ισλαμιστές μαχητές γνώριζαν για την επίθεση εναντίον της Μπάμα, και εγκατέλειψαν την περιοχή πριν έρθουν οι στρατιώτες.

Η Σαφιράτου έχει χάσει το σύζυγό της, τον οποίο σκότωσαν οι ισλαμιστές πριν από τέσσερις μήνες. Ωστόσο, την ίδια δεν την εξανάγκασαν να «παντρευτεί» ένα μαχητή καθώς ήταν έγκυος.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Όλοι αυτοί οι "άνδρες" θέλουν ευνουχισμό και μάλιστα με στομωμένο μαχαίρι. Δεν έφτανε που τις παντρεύτηκαν με τη βία, τις έσφαξαν κιόλας για να μην πέσουν στα χέρια των "απίστων", ενώ παρόλα αυτά είχαν αρκετό χρόνο μετά την σφαγή για να αποχωρήσουν ανενόχλητοι από την πόλη της Μπάμα που είχαν καταλάβει.Για άλλη μια φορά δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποια δίποδα ζώα θέλουν να τους θεωρούμε ανθρώπους.