Ρωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο υπόπτους για τον φόνο Νεμτσόφ

Ρωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο υπόπτους για τον φόνο Νεμτσόφ Facebook Twitter
0

Οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των Άνζορ Γκουμπάσεφ και Ζάουρ Νταντάγεφ, για ανάμειξη στη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Μπόρις Νεμτσόφ.

Συνολικά, πέντε άτομα έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία, ωστόσο στους τρεις δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, σύμφωνα με το Reuters. Νωρίτερα, Ρώσος δικαστής δήλωσε πώς ένας από τους συλληφθέντες παραδέχτηκε στις αρχές την ανάμειξή του στη δολοφονία, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του. Οι Γκουμπάσεφ και Νταντάγεφ συνελήφθησαν το Σάββατο και κατάγονται από την περιοχή του Καυκάσου.

Ρωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο υπόπτους για τον φόνο Νεμτσόφ Facebook Twitter

Ο Νεμτσόφ, σφοδρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στην πλάτη το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου, την ώρα που περπατούσε συνοδευόμενος από μία φίλη του σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μόσχας, τη μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα δίπλα στο Κρεμλίνο.

Η δολοφονία του Νεμτσόφ έχει προκαλέσει τεράστια οργή και σφοδρές αντιδράσεις στη Ρωσία. Την πράξη καταδίκασαν ηγέτες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν υπεύθυνο τον Πούτιν, καθώς θεωρούν ότι ο 55χρονος δολοφονήθηκε επειδή μιλούσε ανοιχτά εναντίον του. Ο Πούτιν από την πλευρά του έχει καταδικάσει τη δολοφονία τονίζοντας ότι έχει «πολιτικό υπόβαθρο».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ