Ερντογάν: Όχι άλλοι τρομοκράτες και σύγχρονοι Λόρενς της Αραβίας

Ερντογάν: Όχι άλλοι τρομοκράτες και σύγχρονοι Λόρενς της Αραβίας Facebook Twitter
0

Ως ηγέτης όλων των μουσουλμάνων εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος Πρόεδρος καταδίκασε τους τζιχαντιστές, λέγοντας ότι όσο οι μουσουλμάνοι θα παραμένουν διαιρεμένοι, τόσο «θα μπαίνουν στο παιχνίδι άλλοι, τρομοκράτες και σύγχρονοι Λόρενς»

 «Οταν ο μουσουλμανικός κόσμος παραμένει σιωπηλός και κάθε δόγμα υποστηρίζει τους δικούς του, μπαίνουν στο παιχνίδι, είπε ο Ερντογάν περιγράφοντας το όραμά του για την περιοχή:

«Μπορεί να μιλάμε διαφορετικές γλώσσες, να προερχόμαστε από διαφορετικά μέρη και να έχουμε διαφορετικές ρίζες. Αλλά πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την τρομοκρατία και τον ρατσισμό», τόνισε.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε. Οι ξένοι έρχονται, βομβαρδίζουν, σκοτώνουν. Γιατί αφήνουμε τα προβλήματα στους άλλους αντί να τα λύνουμε μόνοι μας;», σημείωσε ακόμη, καταδικάζοντας τους  τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», που  «σκοτώνουν μουσουλμάνους προφασιζόμενοι ότι ενεργούν στο όνομα του Ισλάμ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ