Ομαδικοί τάφοι αμάχων και Κούρδων μαχητών εντοπίστηκαν στο Ιράκ

Ομαδικοί τάφοι αμάχων και Κούρδων μαχητών εντοπίστηκαν στο Ιράκ Facebook Twitter
1

Οι σοροί 15 αμάχων και 11 Κούρδων μαχητών εντοπίστηκαν σε δύο ομαδικούς τάφους στο Ιράκ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Τα πτώματα βρέθηκαν σε σε μια αγροτική περιοχή 86 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, η οποία ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι σοροί των πολιτών ήταν τραγικά παραμορφωμένες, το οποίο υποδεικνύει ότι εκτελέστηκαν τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Σααντίγια», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος του Κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, Mohammed Mulla Hassan.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σοροί που βρέθηκαν στον δεύτερο τάφο ανήκαν σε Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, οι οποίοι πιθανότατα αιχμαλωτίστηκαν στη διάρκεια μαχών στη γειτονική πόλη Τζαλαούλα το καλοκαίρι και εκτελέστηκαν πρόσφατα.

Tους τάφους ανακάλυψαν ομάδες από την περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν και του ιρακινού υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αντίστοιχες ομάδες είχαν βρει 16 επιπλέον σορούς την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια γειτονική περιοχή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Οι μόνοι που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα των τζιχαντιστών είναι οι Κούρδοι. Ο υπολοιπος δυτικός κόσμος, συμπεριλαμβανουμένης και της Τουρκίας ( του Ερντογαν)τους εξόπλισε.