Απεργία την Πρωτομαγιά

Το πετρέλαιο κλονίζει Ρωσία και Τουρκία

Το πετρέλαιο κλονίζει Ρωσία και Τουρκία Facebook Twitter
1

Προσπάθειες τόνωσης του νομίσματος κάνει η ρωσική κυβέρνηση, καθώς η συνεχής πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει οδηγήσει το ρούβλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου. Υπολογίζεται ότι το ρωσικό νόμισμα έχει χάσει τον τελευταίο καιρό το 50% της αξίας του,  σημαίνοντας συναγερμός τη ρωσική κυβέρνηση και συνεχείς συσκέψεις του Πρωθυπουργού με τον οικονομικό επιτελείο.

Οι τελευταίες κινήσεις της ρωσικής κυβέρνησης φαίνεται να αποδίδουν και το  ρούβλι καταγράφει σημαντική άνοδο, που νωρίτερα έφθανε έως και το 6%, σε σχέση με το δολάριο, μετά από την κίνηση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε πωλήσεις συναλλάγματος για να ενισχύσει το ρωσικό νόμισμα, όμως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το βράδυ της Δευτέρας, η κεντρική τράπεζα της χώρας έκανε γνωστή την αύξηση των επιτοκίων της κατά 650 μονάδες βάσης στο 17%, κινηση που δεν είχε αποτέλεσμα καθώς η πτώση συνεχίστηκε και έφτασε στο 11% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Μαζί με τη ρωσική κλονίζεται όμως και η τουρκική οικονομία λόγω της πτώσης του ρουβλιού και τις συλλήψεις δημοσιογράφων στην γειτονική χώρα. Η τουρκική λίρα βρέθηκε χθες σε ιστορικό χαμηλό χάνοντας περίπου 0,60% σε σχέση με τη Δευτέρα ενώ η ισοτιμία διαμορφώθηκε στις 2,38 λίρες ανά δολάριο.

Λόγω του κλονισμού της οικονομίας, η η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε αμέσως ότι από σήμερα Τετάρτη θα καλύπτει ευθέως «τις ανάγκες σε ξένο συνάλλαγμα των σημαντικών δημόσιων εταιρειών ενέργειας ώστε να μειωθεί η έκθεσή τους στην παρούσα αναταραχή στις χρηματαγορές».

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια