Το Facebook "κατέβασε" τη σελίδα Κουρδικού κόμματος στην Τουρκία

Το Facebook "κατέβασε" τη σελίδα Κουρδικού κόμματος στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Το κουρδικό κόμμα Ειρήνη και Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι "Η πολιτική του Facebook που λογοκρίνει την Κουρδική ταυτότητα αποδείχτηκε χειρότερη και από αυτή της Τουρκίας". Εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξε ότι η σελίδα κατέβηκε μετά την προβολή συνέντευξης βουλευτή του που έκανε αναφορά στο Κουρδιστάν -την περιοχή που θεωρούν οι Κούρδοι ως πατρίδα τους.

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο του Facebook έκανε μια δήλωση για το θέμα στο Deutsche Welle: "Η σελίδα του κόμματος δεν αφαιρέθηκε εξαιτίας της λέξης Κουρδιστάν. [...] Κατέβηκε επειδή είχε παραβιάσει επανειλημμένως τους κανόνες του Facebook. Οι κανόνες επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν πολιτικό περιεχόμενο, ακόμα και αμφιλεγόμενες απόψεις, αλλά όχι περιεχόμενο που υποστηρίζει διεθνώς αναγνωρισμένες παράνομες τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του PKK". 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ