UPDATE: Στους 5 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κολοράντο

UPDATE: Στους 5 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κολοράντο Facebook Twitter
0

 UPDATE:

 

Πέντε νεκροί και περισσότεροι από 500 αγνοούμενοι είναι ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες που μαστίζουν εδώ και ημέρες την πολιτεία του Κολοράντο. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών.

 

Το έργο των ομάδων διάσωσης δυσχεραίνουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, οι συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

 

Φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων

 

 «Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες», είπε χαρακτηριστικά στον Τύπο ο σερίφης της κομητείας Μπούλντερ αλλά «με τον στρατό των εθελοντών και τα αεροπορικά μέσα υποστήριξης των επιχειρήσεων ελπίζουμε να βρούμε όλους όσοι αγνοούνται».

 

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε το Κολοράντο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσε εντολή για την αποστολή περισσότερων διασωστών προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αρχές.

 

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως οι κατακλυσμιαίες βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για «πολλές ημέρες ακόμη»

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 172 αγνοούμενοι, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν την αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο.
Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχθεί η κομητεία Μπάουλντερ, όπου τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν πάνω από 2 χιλιάδες πολίτες.

Η πόλη Λάιονς έχει κυριολεκτικά αποκοπεί.
Η στάθμη του νερού υπερκάλυψε ολόκληρα κτίρια και εδώ και δύο μέρες οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρικό.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε προσωρινά καταλύματα.

Πηγή: euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ