Συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
4

Σε ρυθμό τρόικας κινήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς χαρακτήρισε «απαραίτητες» τις μεταρρυθμίσεις, στη συνέχεια όμως, ο Μπαρακ Ομπάμα, αν και συντάχθηκε με τις διαρθρωτικές αλλαγές, έστειλε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, υπογράμμισε ότι «όλοι παρακολουθούμε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές για να μειώσει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι είναι δεσμευμένος να προχωρήσει, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα. Πρέπει εκτός από τη δημοσιονομική προσαγωγή να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο Μπάρακ Ομπάμα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας είναι εταίρος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και οι δύο χώρες συνεργάζονται στο στρατιωτικό σκέλος και σε θέματα ασφάλειας.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε από τη μεριά του ότι «με τις ΗΠΑ είμαστε κάτι περισσότερο από σύμμαχοι» , αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων και πρόσθεσε ότι «το ελληνικό success story θα είναι και ευρωπαϊκό success story» και πως η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ αποσταθεροποιημένο περιβάλλον.

Σημείωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα, στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος – Ισραήλ και ότι «προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό. Η συνάντηση, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι ο αμερικανός υπουργός αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
ο αντώνης ήταν καταχαρούμενος. από τη στιγμή που έφυγε από τη νου δου για να κάνει την πολιτική άνοιξη αυτό ήταν το όνειρό του. ένα όνειρο που δεν ήξερε βέβαια αν θα εκπληρώσει ποτέ.να είναι πρωθυπουργός της ελλάδας και να βρεθεί στο λευκό οίκο με τον πρόεδρο τον ηνωμένων πολιτειών.μετά από αυτό νοιώθει ότι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του.θα μπορούσε να αποσυρθεί, αλλά για να έχει να θυμάται ότι υπήρξε σε αυτή τη θέση για καιρό, θα θελήσει να μείνει για όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπει στο πετσί του ρόλου - να τον θυμόμαστε σαν πρώην πρωθυπουργό.
Ρε τούτριξε, (μία λέξη), τα δόντια ο κυρ Αντώνης, μίλαγε ο Ομπάμα και ο δικός μας δίπλα κοιμότανε στην καρέκλα, σα να τούλεγε, (μία λέξη και πάλι), ρε μπάμια τι βλακείες λες, εγώ σε λίγο καιρό θα σε αγοράσω πιρ παρά με τόσα πετρέλαια που έχω στη λεκάνη μου!!!!!!