Καταθέτει για την υπόθεση Ταπί η Κριστίν Λαγκάρντ

Καταθέτει για την υπόθεση Ταπί η Κριστίν Λαγκάρντ Facebook Twitter
1

Την πόρτα του δικαστηρίου πέρασε η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, για να καταθέσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, για την πολύκροτη υπόθεση Ταπί.

Η Λαγκάρντ θα κληθεί να εξηγήσει τον ρόλο της στη διαµεσολάβηση που έγινε το 2007, µεταξύ του γαλλικού Δηµοσίου και του πολυεκατομμυριούχου Μπερνάρ Ταπί, από την οποία ο επιχειρηματίας και υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έλαβε το ποσό των 285 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 1993, όταν ο Ταπί πούλησε στην credit lyonnais, τo μερίδιο από τις μετοχές που είχε στην adidas. Εν συνεχεία η τράπεζα πούλησε τις μετοχές με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο από αυτό που τις είχε αγοράσει, με αποτέλεσμα ο Ταπί να καταγγείλει ότι εξαπατήθηκε.

Η Λαγκάρντ, Υπουργός Οικονομικών τότε,κατέφυγε σε ιδιωτική διαιτησία για την επίλυση της διένεξη ανάμεσα στην Credit Lyonnais και τον Ταπί, με αποτέλεσμα να κατηγορείται σήμερα για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια