Τα επτά παιδιά του σκηνοθετη Zhang Yimou σοκάρουν την κοινή γνώμη της Κίνας

Τα επτά παιδιά του σκηνοθετη Zhang Yimou σοκάρουν την κοινή γνώμη της Κίνας Facebook Twitter
0

Ο νόμος στην Κίνα που επιτρέπει μόνο ένα παιδί στα ζευγάρια ήρθε πάλι στο προσκήνιο στα μέσα ενημέρωσης της χώρας μετά από την αποκάλυψη ότι ο διάσημος Κινέζος σκηνοθέτης Zhang Yimou φέρεται να είναι πατέρας τουλάχιστον εφτά παιδιών.

Ο 63χρονος Zhang Yimou, ο οποίος εντυπωσίασε όλη τη γη με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, τώρα είναι αντικείμενο έντονης κριτικής. Τα ΜΜΕ της Κίνας αναφέρουν ότι έχει τουλάχιστον εφτά παιδιά. Στα social media της Κίνας οι συζητήσεις μεταξύ των χρηστών έχουν πάρει φωτιά. Η κυρίως κριτική είναι ότι αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το ότι οι ισχυροί Κινέζοι περιφρονούν τους νόμους και τους κανονισμούς.

Ο Zhang κράτησε τον δεύτερο του γάμο μυστικό για χρόνια και τώρα έχει δύο γιους και μια κόρη με μια 32χρονη από την επαρχία Jiangsu. Το Southern Metropolis Entertainment αναφέρει ότι υπάρχουν φήμες και για άλλα παιδιά, με δύο ακόμα γυναίκες. Η μεγαλύτερη κόρη του σκηνοθέτη με την πρώτη του γυναίκα τώρα είναι 30 χρονών και ζει στις ΗΠΑ.

Ο Zhang Yimou μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM