Η Βόρεια Κορέα στο Google Maps

Η Βόρεια Κορέα στο Google Maps Facebook Twitter
0

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα εμφανιζόταν στους χάρτες της Google σαν μια σχεδόν κενή περιοχή, χωρίς δρόμους, σιδηροδρομικές γραμμές ή χώρους εστίασης. Το μόνο εμφανές στοιχείο ήταν η πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Την προηγούμενη Τρίτη η Google δημοσίευσε τους πρώτους λεπτομερείς χάρτες μιας από τις πιο απομονωμένες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τη Washington Post. Σ' αυτούς φαίνονται τα πάντα, από τις στάσεις του μετρό της Πιονγκγιάνγκ μέχρι τα γκουλάγκ, στρατόπεδα κράτησης για τους πολιτικούς αντιφρονούντες που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πολυκαταστήματα συμπληρώνουν μια πλήρη εικόνα για την άγνωστη μέχρι σήμερα χώρα.

Σύμφωνα με το blog της Google, οι χάρτες δημιουργήθηκαν από εθελοντές χαρτογράφους μέσω μιας πλατφόρμας, γνωστής ως Google Map Maker. Το πρόγραμμα λειτουργεί με καταχωρήσεις χρηστών που ελέγχονται και τροποποιούνται από άλλους χρήστες, περίπου σαν τη λογική της Wikipedia. Με παρόμοιες διαδικασίες έχουν χαρτογραφηθεί και άλλες χώρες όπως το Αφγανιστάν και η Βιρμανία. Στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας, οι εθελοντές δούλεψαν χωρίς να βρίσκονται στη χώρα. Χρησιμοποίησαν ήδη κοινοποιημένα δεδομένα από αναλογικούς χάρτες, δορυφορικές φωτογραφίες και άλλο διαδικτυακό υλικό και έτσι χαρτογράφησαν την τελευταία μη χαρτογραφημένη χώρα για την Google.

Οι νέοι χάρτες δε θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τους ντόπιους, αφού η χρήση του Ίντερνετ είναι πολύ περιορισμένη. Ωστόσο θα παρέχουν σε αναλυτές στον υπόλοιπο κόσμο μια πληρέστερη εικόνα για την άγνωστη χώρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ